Zobacz pełną wersję : tamron 200-500
FOTOGRAF
04-08-2007, 22:41
W!
spotkal sie moze ktos z tamronem 200-500 lub uzywa/uzywal tego szkielka i moglby mi cos powiedziec na jego temat? milewwidziane byloby fotki obiektyw milby sluzyc do fotografowania ptakow i samolotow. moze lepszym rozwiazniem byloby kupienie simgy 70-200/2.8 i konwerter x2?
pozdrawiam!
o ptakach zapomnij... jego AF jest wybitnie wolny. Szkiełko może być, ale trzeba je przymykać do 8-11 żeby było ostre.
FOTOGRAF
04-08-2007, 23:01
to teraz troche posmutnialem...:/
hmm skoro af jest taki wolny to dyskfalifikuje to szkielko.
a 8/11 to jest juz ciemno...:/
no dobra chcialemt aka opinie uslyszec i uslyszalem, ide dalej szukac innego szkla ;)
niestety... do krajobrazów ze statywu się nadaje ale do czegoś innego nie za bardzo... a jak AF się zgubi to odnajduje się dopiero na następny dzień :) jak przejedzie sobie zakres :)
libertyn
02-04-2009, 16:56
Lepiej pozno niz wcale. Mam te szklo, bo duzo wpierw o nim szukalem i czytalem. Jest lepiej oceniany niz Bigma ( Sigma 50-500 ) Ostrzejszy na koncu , tanszy i lzejszy. AF bardzo szybki, a fryste jakies glupoty pisze, albo jakisz uszkodzony eglemplasz testowal.
o ptakach zapomnij... jego AF jest wybitnie wolny. Szkiełko może być, ale trzeba je przymykać do 8-11 żeby było ostre.
Same bzdury za przeproszeniem. Zapraszam do działu testy, są sample i kilka moich subiektywnych odczuć.
Szkiełko naprawdę super, ale teraz troszkę drogie...
mam ten obiektyw prawie 2 lata ( zaliczył 400D, 40D, 5D, dziś 5D MII ) jest ostry od pełnej przysłony do 450mm - końca używam jak muszę ( najlepiej na f8) albo jak się zapomnę ale też nie jest źle tylko muszę ostrzyć w PS lub DP - dla mnie jedyna wada to że jest za ciężki - drugi raz bym go nie kupił ale sprzedać też mi żal - może wymienię kiedyś na tamrona 180 macro f3,5
pozdrawiam