Zobacz pełną wersję : Torba naneu pro correspondent 300
marcink1305pl
03-08-2007, 09:28
Witam, zastanawiam sie nad zakupem torby naneu pro correspondent 300, ma sie w niej znalezc docelowo C20d z gripem i obiektywem 200, + 2, 3 dodatkowe obiektywy, lampa i pewnie troche innych wynalazków. Czy ktos moze ma taka torbe, widział, potrafi cos o niej napisac? dzieki za każda uwagę i podpowiedz
ErnestPierwszy
03-08-2007, 10:49
Wydaje mi się, że ta seria toreb nie ma wewnętrznego suwaka, co wg mnie jest wadą. Masz tylko klapę i koniec.
marcink1305pl
03-08-2007, 12:45
Masz moze jakis swoj typ, w miare przystepnej cenie?
Wydaje mi się, że ta seria toreb nie ma wewnętrznego suwaka, co wg mnie jest wadą. Masz tylko klapę i koniec.
Rzeczywiście nie ma. Jednak górna klapa jest bardzo dobrze wyprofilowana więc nie bardzo sobie wyobrażam co by mogło zaszkodzić sprzętowi. Chyba tylko piaski Sahary ;-) Serio. Posiada jeszcze 2 zatrzaski. Torba wygodna, ani za sztywna ani za miękka, wygodny pasek do noszenia. Mnóstwo kieszeni i schowków. Pionowo spokojnie wchodzi 200 2,8L albo np. lampa. Jakość szycia i materiałów bardzo dobra. Ten rozmiar jest optymalny ponieważ następny model 400 to już mała szafa. Jedyny feler to górny uchwyt - jest nim pasek na karabińczykach i przy otwieraniu trzeba go zsunąć. Ale nosi się dość wygodnie. Mogę polecić!
dixi2006
04-08-2007, 18:15
Najpierw kupiłem 400, ale rzeczywiście to ...spora torba i parę niezłych obiektywów trzeba mieć, aby warto było ją na co dzień używać. Dokupiłem więc 300 i jest w sam raz. Sporo kieszeni, dobrze wyprofilowana.Chcesz fotki, daj znać na priva;-)
Mam taką i jestem zadowolony. W zasadzie "kaawka" napisal wszystko co istotne. Naneu C400 to juz potężna waliza. W swojej C300 mieszczę sprzęt, który jest w stopce i jest jeszcze sporo wolnego miejsca.
M@riusz
marcink1305pl
06-08-2007, 15:21
dzięki za wszystkie opinie, pozdrowienia
Podpinając się pod wątek, mam takie pytanie, jak ta torba ma się do Lowepro Rezo 190AW? Jest ktoś, kto miał okazję używać obu? którą polecacie?
marcink1305pl
16-08-2007, 08:37
Witam, od wtorku jestem szczęśliwym posiadaczem NPC300. I... i jest rewelacja, super jakość, wszystkie zapięcia i paski na miejscu, (ten na pokrywie tez nie jest najgorszy i nie narzekam), przekładek mnóstwo. jedyne co, to producent mógłby dodać schemat rozplanowania przekładek dla mniej cierpliwych (-; ale zabawa jest superextra, tak samo jak cena do jakości. dzięki jeszcze raz za wszystkie podpowiedzi.