Zobacz pełną wersję : pytanie o dobry fotolab w 3mieście
dickory dare
29-07-2007, 01:19
pytanie do trójmiejskich forumowiczów, gdzie dajecie pliki do wywołania?
zakład, który do tej pory robił mi odbitki z analoga w odbitkach z cyfry niestety zawodzi. w pierwszej kolejności interesuje mnie Gdynia, następnie Gdańsk, Sopot. no i żeby cenowo było przystępnie, póki co 10x15.
z góry dziękuję za wszelkie sugestie. a moderatorów proszę o podpięcie pod właściwy wątek, jeśli taki istnieje. pozdro
Nie przetestowałem wielu labów, ale Dim Lab na Wł IV wypada przyzwoicie. Ceny nie powalają, ale przeważnie w miejscach gdzie jest tanio, jakość też zawodzi.
kiszkurniak
29-07-2007, 14:03
W Gdyni Dim Lab a w Gdańsku TCF ( koło Wilkiego Młyna ).
dickory dare
30-07-2007, 00:39
:-) w sumie spodziewałam się tych miejsc w odpowiedzi. oba laby znam, zabawne że oba z niekoniecznie dobrej strony, ale nie na tyle złej żeby tam nie wrócić. dziekuję za odpowiedzi. jeśli jeszcze są jakieś dobre w 3mieście, to piszcie
Moze to pomoze.
http://www.prl.strefa.net/
malkontent
31-07-2007, 11:18
:-) w sumie spodziewałam się tych miejsc w odpowiedzi. oba laby znam, zabawne że oba z niekoniecznie dobrej strony, ale nie na tyle złej żeby tam nie wrócić. dziekuję za odpowiedzi. jeśli jeszcze są jakieś dobre w 3mieście, to piszcie
Ja z dim labem miałem jedną przygodę. Chciałem skany średniego formatu.
Jakość beznadziejna i nie do przyjęcia. Reklamacja ? Mam się cieszyć, że w ogóle wykonali taką usługę. Już fotojoker w Tesco zrobił na mnie lepsze wrażenie.
pytanie do trójmiejskich forumowiczów, gdzie dajecie pliki do wywołania?
zakład, który do tej pory robił mi odbitki z analoga w odbitkach z cyfry niestety zawodzi. w pierwszej kolejności interesuje mnie Gdynia, następnie Gdańsk, Sopot. no i żeby cenowo było przystępnie, póki co 10x15.
z góry dziękuję za wszelkie sugestie. a moderatorów proszę o podpięcie pod właściwy wątek, jeśli taki istnieje. pozdro
Ankara
Ankara
Pierwsze słyszę, może napiszcie coś więcej. Adres na przykład.
Pierwsze słyszę, może napiszcie coś więcej. Adres na przykład.
http://www.ankara.pl/
pmagdalena
07-08-2007, 18:34
ja korzystam tylko i wyłacznie z usług Empik a wypróbowałam juz mase innych
dickory dare
08-08-2007, 21:23
ja korzystam tylko i wyłacznie z usług Empik a wypróbowałam juz mase innych
a czy nie jest tak, że Empik wysyła do labu w Wawie, więc trochę trwa czekanie na odbitki?
Ankara jest super - zapytajcie o Dominika - jeżeli będzie trzeba jakiś negatyw lub odbitkę potraktować specjalnie to załatwiajcie to z Nim.
Do tego, ludziska z 3miasta (sorry za prywatę) zapisujcie się do Stowarzyszenia Fotograficznego FOTOMEDIA z Sopotu. (www.fotomedia.net.pl)
W Statucie jest już nieaktualny zapis, że członkami Stowarzyszenia mogą być wyłącznie absolwenci szkoły Fotomedia. Wjazd jest już otwarty, a Stworzyszenie praktycznie już nic ze szkoła nie ma wspólnego...
A do tego członkowie mają zniżki w Ankarze, OK-Serwisie (mi.in. czyszczenie matryc), zniżki w pewnych hurtowniach przy zakupie papierów, chemii i filmów.
Łukasz Unterschuetz
08-08-2007, 22:38
Coś mi ucięło całego posta :/
Napiszę jeszcze raz w skrócie:
Mojej przyjaciółce rok temu zginęły dwie klisze w Ankarze. Dlatego bałbym się im oddawać coś analogowego.
Ja polecam zakład Pana Langi na Kołobrzeskiej. Robią profesjonalnie, jak coś nam się nie podoba, to poprawiają bez marudzenia. Parę razy nauczyciele w szkole, wychowani na analogach mysleli, ze to analogowe odbitki ;) Myślę, że to dobra rekomendacja.
pozdrawiam
no to nazwisko jest mi tez znane
dickory dare
09-08-2007, 23:45
Do tego, ludziska z 3miasta (sorry za prywatę) zapisujcie się do Stowarzyszenia Fotograficznego FOTOMEDIA z Sopotu. (www.fotomedia.net.pl) (...) członkowie mają zniżki w Ankarze, OK-Serwisie (mi.in. czyszczenie matryc), zniżki w pewnych hurtowniach przy zakupie papierów, chemii i filmów.
no masz, teraz dopiero widzę, że "dla słuchaczy" jest również zniżka w Macie w Gdyni. szkoda, że po zakupach się o tym dowiedziałam :(
warto więc się zapisać, dzięki za informację
kgajewski
20-09-2007, 19:55
Zakład p.Langi na ulicy Kołobrzeskiej , więcej informacji TUTAJ (http://fotokadr.pl)
Adam Kasprzak
20-09-2007, 22:51
dimlab w Gdyni zabija cenami... wszyscy psioczą na fotojokera, a ja tam wywołuję wszystkie moje 20x30. Bardzo sobie chwalę. A cena jest bardzo konkurencyjna.
Może to się wydać dziwne, ale swego czasu zleciłem zrobienie paru zdjęć labowi w Media Markt w Gdańsku.
I fotki wyszły całkiem, całkiem (jak na moje - pstrykaczowskie oko ;-) ). Profil labu to (taką przynajmniej dostałem informację) sRGB.
Nie robią korekty zdjęć na własną rekę. To co dostają, tak robią odbitki (robiłem parę wołanych RAW-ów, więc mi na tym zależało).
I cenowo sa atrakcyjni.
Wiesiek_TGT
21-09-2007, 12:00
Witam
Ankara dwa lata temu była ok.
Dziś nie. Spiepszyli mi zdjęcia nie raz. Nie mają żadnego skalibrowanego monitora, korekte robią na oko.
A nawet jak im zabronię ingerencji to proces jest uatawiony raz tak raz tak.
Dali mi po jakims czasie profile . Po ich zainstalowaniu na swomi monitorze ( skalibrowany SpectraView 1990) widziałem koszmarne, ciemne kolory.
Fotokadr zaliczył też poważną wpadkę i już z nich nie korzystam.
Ci mają jednak skalibrowane monitory i gościa co umie obrabiać pliki. Ale znowu proces okazał sie najsłabszą strone. Przepalili mi strasznie zdjecia, twierdzili, że takie były moje pliki, obejrzeliśmy je na ich skalibrowanym monitorze i przeprosili.
Wtedy zdjecia wykonalem na szybko w KODAK w Alfa centrum . Szybko i jasnośc i kolory okazały się prawie ok. To trzymają parametry procesu przynajmniej.
tam obok Młyna w Gdańsku też jest ok - dawno tam nie robiłem
Pozdrawiam
Wiesiek
Witam
Trochę odświeżę ten wątek :-)
Jak prezentuje się obecnie stan fotolabów w 3city?
Coś się ostatnio zmieniło na lepsze/gorsze?
Pozdrawiam!
Rafał
Podobnie jak kilku znajomych jestem bardzo zadowolony z jakości zdjęć i obsługi w Ankarze :), no i od niedawna można wrzucać pliki na serwer ftp dzięki czemu zamawianie odbitek jest nieco wygodniejsze :)
Pozdrawiam
Foto kadr Ignacy Langa Kołobrzeska , analog i cyfra . Jeszcze się nie zawiodłem .