Zobacz pełną wersję : [John Hyde] NIESAMOWITE ZDJĘCIA PRZYRODY
Koleś robi super dopracowane zdjęcia;)
naprawde nie wiem jak niektóre zdjecia zostaływykonane(np.łabędzie w mroku, lub większość orłów)
albo jakaś extra lampa+Photoshop albo dużo photoshopa, innej opcji nie znam;D
może wypowie się ktoś znający lepiej na rzeczy;]
a tymczasem fotki: http://www.maxior.pl/?p=url&id=4205
nie wiem czy takie widziale !!!!!!!!!!!
Jesli chodzi o "ptaszyska" to zwroc uwage ze bardzo wiele zdjec jest wykonanych zima gdy na ziemi zalega snieg, snieg jak wiemy jest bialy i dziala jak blenda. Bez tego ubocznego dzialania sniegu bylby zarys "ptaszyska" na tle niebieskiego nieba lub wzglednie doswietlony ptak na tle wypalonego nieba, ale ja sie nie znam wiec moge sie mylic ;)
Ciekawe czym są zrobione te fotki z orłami .....
strona autora (http://www.wildthingsphotography.com/)
Nie mogę teraz znaleźć wątku, ale chyba już to gdzieś kiedyś widziałem na CB:wink: W każdym razie od dawna mam ta stronkę w ulubionych.
Jesli chodzi o "ptaszyska" to zwroc uwage ze bardzo wiele zdjec jest wykonanych zima gdy na ziemi zalega snieg, snieg jak wiemy jest bialy i dziala jak blenda. Bez tego ubocznego dzialania sniegu bylby zarys "ptaszyska" na tle niebieskiego nieba lub wzglednie doswietlony ptak na tle wypalonego nieba, ale ja sie nie znam wiec moge sie mylic ;)
Też tak myślałem;) może też być tak że na Alasce słońce inaczej zachodzi co daje taki efekt.....
Co nie zmienia faktu że przy najlepszych chęciach nie jestem w stanie sobie wyobrazić światła przy niektórych zdjęciach:shock:
wyglądają jak fotomontaż--choć po reszcie prac widać że raczej nie są;)
No cóż to pewnie pozostanie tajemnicą autora zdjęć:razz:
np: 12zdjęcie z działu wild lands ta góra lodowa po lewej......to po prostu niesamowite aparat w wodzie.....lód.....podczas burzy na długim czasie......góra nieporuszona....
jestem pod wielkim wrażeniem tych zdjęć;D
Teraz już wiem czyje zdjęcie mam na tapetce od roku (02 - Wolves) :-D
Ukłon do samej ziemi.
Gdybym miał sztuczną szczękę to by mi wypadła z wrażenia :) Genialne ten człowiek robi zdjęcia.
np: 12zdjęcie z działu wild lands ta góra lodowa po lewej......to po prostu niesamowite aparat w wodzie.....lód.....podczas burzy na długim czasie......góra nieporuszona....
jestem pod wielkim wrażeniem tych zdjęć;D
Tylko o ile pamiętam z fizyki to 95% objętości góry lodowej jest pod wodą. Na tym zdjęciu nie wygląda żeby ta proporcja została zachowana.
Zdjęcia niezłe, ale ktoś już chyba pokazywał te foty.
dla mnie te zdjecia sa przeslodzone. 4 zdjecie orla wrecz mnie rozbawilo. A 12 to chyba wklejka.
tpop masz rację. zdjęcia są słodkie jak podwójny cukier ;). Można by je porównać z filmami Hollywood - szyba akcja, dolby surround, piekne kolory ale treść nudna i oklepana - te fotki do piękne nudne zdjęcia zwierząt - typowy styl amerykański
Znakomite zdjęcia. Widać, że autor nie tylko jest doskonały od strony rzemiosła ale rozumie przyrodę. Musiał poświęcić sporo czasu na zrobienie tego co nam pokazał. Ma też sporo szczęścia bo niektóre ujęcia pewnie nieczęsto się powtarzają. Alaska to wymarzona kraina do takiej działalności.
Ciekawe co kloega zanussi potrafi zaproponować by zabić tę nudę w stylu typowo amerykańskim ;).
Pozdrowienia, swnw.
Hubert01
28-07-2007, 22:58
People outdoors -> zdjęcie numer 11
Fizycznie niemożliwe, zlepka 2 zdjęć jak nic... :shock:
towersivy
29-07-2007, 08:56
People outdoors -> zdjęcie numer 11
Fizycznie niemożliwe, zlepka 2 zdjęć jak nic... :shock:
Myślę że możliwe, w podobnym stylu widziałem fotke jednego z fotografów NG.
Pzdr.
Bagnet007
29-07-2007, 09:46
Trochę przeciętniaków się tam znalazło, ale ogólnie bardzo mi się podobają, pomimo że niektóre to oczywiste "sklejanki".
Nawet jeśli iektóre to sklejanki, to i tak większość powala na kolana
Edit:
Stronka poszła już do ulubionych :)
DigiFoto
08-08-2007, 23:34
Wiele bardzo ciekawych i naprawdę mistrzowskich. Mimo wszystko zmieniłbym na miejscu autora tytuł strony na "Wild Things Graphics", albo jakoś tak. Tyle wspaniałego materiału i takieś jakieś te sklejanki... No nie wiem, wiele aż kłuje w oczy. Po co autor umieszcza takie klecone "ujęcia" tego nie wiem, ale zdecydowanie psują one odbiór całej galerii. No nie ma co - wyżej jednak cenię jednego choćby nawet jpega, ale uchwyconego tak jak wyglądała scena bez dłubania i "poprawek", a jak już to tak by nikt się nie połapał... Kurcze, no aż się prosi wywalić niektóre foty z galerii.
co by dużo nie pisać, i tak foty Rewelka. nawet te sklejanki są perfect zrobione--na tyle że nie jesteśmy w stanie powiedzieć na 100% że to sklejka;)
Polecam posiasc umiejetnosc czytania ze zrozumieniem zanim zacznie sie pisac. Na stronie www.wildthingsphotography.com ogladajac zdjecia mozemy sobie najechac na "image info" i np. na orzelku nr 6 mamy: "Bald Eagle, In flight, sunset, clouds, alaska, COMPOSITE".
Ale mozna probowac wykorzystac snieg jako blende :)
DigiFoto
13-08-2007, 15:59
...ogladajac zdjecia mozemy sobie najechac na "image info" ...
No faktycznie:) Tak to jest jak się ogląda na łapu capu. Rzeczywiście autor przynaje które są sklejankami, choć czasem zapomina o tym;) Orzeł 04 np. podejrzane jakieś to zdjęcie. Ogólnie galeria robi pozytywne wrażenie i widać, że autor się napracował gromadząc tak pokaźny zbiór doskonałych ujęć przyrody, a to nie łatwe przecież. Mimo wszystko przy tej tematyce unikałbym sklejanek i ingerowania w kadr stemplowaniem orłów itd. :)
Ten ułamek sekundy zamknięty w idealnie wykadrowanym niepowtarzalnym ujęciu to jest to - żadne tam sklejanki. Wracam do oglądania.
fakt, też nie zauważyłem;>
sniper88
15-01-2008, 22:06
Wszedlem dzisiaj zobaczyc, czy sie pojawilo cos nowego i sie nie zawiodlem, jest update:) Nawet zdjecia ptakow, ktore z reguly mnie nudza (:mrgreen:), robia ogromne wrazenie:p
terminator
15-01-2008, 22:51
Ciekawe czym są zrobione te fotki z orłami .....
Jak to czym? Photoshopem przerobione fotki Nemeo...;)