Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : gwarancja europejska

kusy
25-07-2007, 13:45
witam wszystkich
po przeszukaniu wielu postów nie znalazłem odpowiedzi na następujące pytanie: kupuję korpus 5d od alegrowicza - sprzęt sprowadzony z Anglii - nowy - deklaruje on że będzie możliwość serwisowania w PL (gwarancja EWS) mam tylko wątpliwości dotyczące dowodu zakupu - czy wystarczy faktura vat którą on mi wystawia (kupuję na firmę) czy muszę mieć oryginalny paragon/fakturę zakupu w GB, oraz czy na karcie gwarancyjnej ma być pieczątka jego firmy czy sklepu z Anglii
gdyby ktoś z Was znał odpowiedź to bardzo proszę o pomoc - sądzę że tu uzyskam ją szybciej (w piątek odbieram) niż w Canon Polska

Cichy
27-07-2007, 13:24
wystarczy faktura i nic więcej

kusy
27-07-2007, 19:38
kupiłem - mam fakturę od "importera" i gwarancję euro i nówkę 5d:-P :-P :-P założyłem 24-70 i.....na razie opijam zakup - puki co rewelka
jako rekojmię mam zapewnienie co do gwarancji PL na żytniej (ewentualnie pomogą ) martwi mnie tylko ilość gorących i zimnych pikseli (ze 30 szt - cały gwiazdozbiór - przy długich czasach - np 20 sekund) ale zaraz zabieram się do szukania info na forum na ten temat
dzięki za odzew na post
pozdrawiam

Cichy
27-07-2007, 19:46
Ja mam całą galaktykę, ale RwShooter sobie radzi z tym znakomicie.

kusy
27-07-2007, 20:01
świetnie pocieszyłeś mnie ...na szczęście na co dzień nie fotografuję dekielków od tyłu....super żytnia zaczeka a ja nie zwracam aparatu za bardzo mi się do ręki klei..
pozdr