Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z klawiszem w Canon'ie a710 IS

Johns
20-07-2007, 18:06
Witam

Mam problem z tym oto klawiszem
http://img160.imageshack.us/img160/4175/schowek01tu7.jpg
Jak go wciskam słychać zgrzyt :sad: (coś podobnego do klikniecia myszy) nie wiem co jest tego przyczyną? aparat mam raptem od 6 dni...
jakieś sugestie?

yacek _b
21-07-2007, 10:16
jak naciskam przycisk myszki to słysze charakterystyczny cichy " klik " , to samo słysze wciskając wszyskie przyciski w swoim A710IS

Johns
21-07-2007, 10:55
ale to nie jest cichy klik tylko głośny :???:

yacek _b
21-07-2007, 13:27
Czyli to brzmi jak może " łamiący sie plastik " ? Przycisk stawia wiekszy opór niż pozostałe ?
Może się wyrobi , masz jeszcze rok gwarancji , ja bym troszke poczekał .
Gdyby cie to mocno juz wkurzało , serwis w Warszawie .

Juriko
21-07-2007, 13:32
aparat mam raptem od 6 dni...
jakieś sugestie?
Jeśli dopiero od 6 dni, to może wymienią aparat w sklepie?

Makudonarudo
21-07-2007, 14:15
Ja może troszke nie na temat ale jak sie pojawił ten model sie zapytam:)

Jak głośno chodzi zoom? ja mam a610 i trochę głośnawo . Zastanawiałem się więc na wymianą na coś innego (tylko na razie boję sie wymieniac bo a710 ma mniejszą matrycę (ale z drugiej strony nowszą), stad przy okazji drugie pytanko , jak sie sprawuje w gorszych warunkach ze statywu? iso 50 , 100 góra 200).

A co do klawiszy to jak na wejściu on inaczej brzmi niż inne to może serwis? ew sie wyrobi jak ktoś już pisał , ale to powinno być już wyrobione przy kupnie , u mnie wszystkie klawisze klikają tak samo.

Juriko
21-07-2007, 17:07
Ja może troszke nie na temat ale jak sie pojawił ten model sie zapytam:)

Jak głośno chodzi zoom? ja mam a610 i trochę głośnawo .
W porównaniu z A630 zoom w A710IS chodzi znacznie ciszej, ale czy to ma takie znaczenie?

ishi
21-07-2007, 18:35
a niby czemu mieliby wymienić na nowy? aparat działam, przycisk również wiec wszystko jest OK! te klawisze to nie digitalna CD więc są mocowane z jakąś tolerancją... rób zdjęcia, a nie reklamuj... pzdr...

Makudonarudo
21-07-2007, 19:05
W porównaniu z A630 zoom w A710IS chodzi znacznie ciszej, ale czy to ma takie znaczenie?
Krytycznego znaczenia nie ma , wolę lepsze fotki ale ten zoom w co niektórych plenerkach jest dość bardzo słyszalny tam gdzie powinien być cichy.

Juriko
21-07-2007, 19:57
Na zdjęciach go słychać? ;)
Rozumiem, że przeszkadza w niektórych sytuacjach otoczeniu, w A710Is jest to rzecz pomijalna. W obu aparatach dodatkowo można wyłączyć wszelkie dźwięki i strzelać zdjęcia po tajniacku. ;)

matmak
21-07-2007, 22:43
znając polskie sklepy to nikt Ci nie uzna reklamacji

Johns
25-07-2007, 21:09
wiem, dlatego też byłem w sklepie powiedzieli mi żeby poczekać, bo mam rok gwarancji, reszta wszystko w aparacie chodzi ok tylko mam małe zastrzeżenie do obudowy, w jednym miejscu(pod napisem on/off) jest minimalna szpara, obudowa jest jakby luźniejsza w tym miejscu... tak więc się zastanawiam czy aparatu nie oddać do reklamacji... ale chyba jeszcze poczekam bo szkoda mi się z nim rozstawać jak na razie...

ishi
31-08-2007, 14:21
jesteś nie poważny... kup sobie coś do czego nie będziesz potrafił się przyczepić, może cos z 1 marków podejdzie? zapłaciłeś tysiaka więc licz się z tym, że jego obudowa nie będzie jak w aparacie za 10'000; zamiast szukać dziury w całym z lupą, pochwal się zdjęciami....

Novy
15-09-2007, 12:46
u mnie było dokładnie to samo w s2is tylko że z lewą stroną , trzeszczał przycinał się trzeba było mocniej naciskać niż w inne strony , pech chciał że tydzień wcześniej wyszła mi gwarancja . Dzwoniłem do serwisu powiedzieli że sam przycisk kosztuje 50 zł i że mogę przysłać ale nie obiecują czy zrobią to na gwarancji bo to zależy od serwisu w Niemczech (ponoć oni o tym decydują). Postanowiłem sam się tym zajać. odkręciłem obudowę raptem parę śrubek. Ten przycisk to nic innego jak kawałek plastiku osadzony na sprężynce z wypustkami które dotykają prawdziwych przycisków na płycie aparatu. Psiknąłem wd40 przedmuchałem powietrzem i działa jak nowy ;]