PDA

Zobacz pełną wersję : EF 70-200 F/4 po kalibracji :)

jotka
18-07-2007, 18:16
Moją radość z zakupu ww mocno zepsuł wielki BF przy ogniskowych 70-100, który niniejszym został poprawiony na Żytniej. Szybko, bezboleśnie i skutecznie.

Teraz wiem co mieli na myśli ludzie mówiący o tym szkle "What a lens!" :-D

tpop
18-07-2007, 18:58
Moją radość z zakupu ww mocno zepsuł wielki BF przy ogniskowych 70-100, który niniejszym został poprawiony na Żytniej. Szybko, bezboleśnie i skutecznie.

Teraz wiem co mieli na myśli ludzie mówiący o tym szkle "What a lens!" :-Dciesze sie Twoim szczesciem ale cos mi tu nie pasuje. Niespotykane zestawienie:

na Żytniej

Szybko, bezboleśnie i skutecznie.czy to nie prowokacja ;) (ile Ci dali? ;) )

tomygun
18-07-2007, 19:01
a mógłbyś napisać ile czasu im to zajęło, i jeśli był to obiektyw bez gwarancji ile coś takiego kosztowało ?? swoją drogą może ktoś inny się orientuje ile kosztuje kalibracja właśnie tego szkła (o ile jest różnica w cenie kalibracji różnych szkieł...)

tpop
18-07-2007, 19:53
ja za klibracej tego samego szkla zaplacilem 134,20 zł. Kalibracja trwala ponad poltora miesiaca. W tym czasie bylem u nich trzy razy. Nie chce juz o tym nawet myslec bo bede mial koszmary w nocy.

tomygun
18-07-2007, 19:58
ja za klibracej tego samego szkla zaplacilem 134,20 zł. Kalibracja trwala ponad poltora miesiaca. W tym czasie bylem u nich trzy razy. Nie chce juz o tym nawet myslec bo bede mial koszmary w nocy.

aż ciężko w to uwierzyć, półtora miesiąca... może kalibrują w 3 dni, a później dają do jakiejś przyzakładowej wypożyczalni :wink:

tpop
18-07-2007, 22:27
aż ciężko w to uwierzyć, półtora miesiąca... może kalibrują w 3 dni, a później dają do jakiejś przyzakładowej wypożyczalni :wink:moze doprecyzuje: ok tygodnia w serwisie z pozniej tydzien u mnie. I tak trzy razy :). A to jeszcze dlugi majowy weekend sie trafil po drodze i tak sie uzbieralo z poltora miecha. Partacze za kazdym razem oddawali mi mydlo wciskajac jakies tanie kawałki i dziwne teorie. Wiec ani szybko, ani skutecznie.

jotka
19-07-2007, 08:39
czy to nie prowokacja ;) (ile Ci dali? ;) )

nie niestety nic mi nie dali oprócz tego co im wysłałem ;)