Zobacz pełną wersję : problem z ex580 II
witam czy ktoś wiem jak zresetować lampę ex 580 II, troszke w niej pogmerałem i przy opcji "slave" nie wyzwala mi błysku z wbudowanej lampy - a wyzwalał!. nie wiem co zrobić żeby działało dobrze więc chyba najprościej zresetować a nie znalzłem takiej opcji w instrukcji. będę wdzięczny za pomoc, wszystkie inne opcje działają jak najbardziej poprawnie. Aparat którego używałem to 30d. Było i nie ma ;-(
gg 6542472
o ile mi wiadomo jak na razie żadna wbudowana lampa canona nie wyzwala zewnętrznej, chyba, że podepniesz fotocelę.
grimaldi
14-07-2007, 22:32
hehe z tego co mi wiadomo to chyba żaden Canon nie odpali wewnętrzną lampą lampy zewnętrznej - to nie NIKON:P może Ci chodziło o Nikony?
Tomasz1972
14-07-2007, 22:37
hehe z tego co mi wiadomo to chyba żaden Canon nie odpali wewnętrzną lampą lampy zewnętrznej - to nie NIKON:P może Ci chodziło o Nikony?
Minolta tez wyzwala .
grimaldi
14-07-2007, 22:39
Minolta tez wyzwala .
dobrze wiedzieć:mrgreen:
fajnie ale mimo wszystko przystaje przy tym ze wyzwalala, ale to nie ważne bardzo prosze jesli ktos wie jak ja zresetowac to bede wdzieczny pozdrawiam...
fajnie ale mimo wszystko przystaje przy tym ze wyzwalala
to Ci mówię, że to niemożliwe. Nie canon, nie 30d, nie 580exII. po prostu się nie da :) chyba, że masz podpiętą fotocelę :)
fajnie ale mimo wszystko przystaje przy tym ze wyzwalala, ale to nie ważne
Wazne bo to by znaczylo ze jestes cudotworca i miliony uzytkownikow Canona na swiecie ozlociloby cie jakbys tylko zdradzil sposob jak ci sie udalo lampa wbudowana w 30D wyzwolic bezprzewodowo 580EX II.
Canon nie udostepnia takiej opcji. Rownie dobrze mozesz sie upierac ze obrobiles 16bitowy obrazek w gimpie ;)
Glowne nowosci w 580EX II to :
- gniazdko sync
- wajcha mocujaca zamiast kolka
- wlasna automatyka blysku
- uszczelnienia
Nie ma wsrod nich wbudowanej fotoceli.
dobra fajnie dzieki moze mi sie snilo nie wykluczam tego. nawet bym sie cieszyl bo to byz znaczylo ze wszystko z nia dobrze, ale mimo wszystko czy ktos wie jak ja zresetowac?? dzieki za wszelka pomoc doczesna i pozniejsza
;-)
wyjmowałem na 24h w 580 ponoc wciska sięrównocześnie 2 przyciski i jest ale nie wiem jak w II
ale poco ty ją chcesz resetować? nie umiesz poprzestawiać na właściwe CFn?
tam nie ma co resetować
Po prostu poprzestawiaj wszystkie Cfn. na 0. Tyle.