Zobacz pełną wersję : [battle] Góry
sniper88
10-07-2007, 20:50
Zapraszam na pojedynek fotek z gór. Myślę, że mogłyby to być trzy-cztery zdjęcia bez ograniczeń co do techniki i post-processingu. Termin proponuję do przyszłego piątku o 20.00 (20.07.07).
Ktoś chętny:?::)
Lista:
Sniper88
Decha
Misza
Kris75
Viracocha
JaBlam
Fotokor1
Krzypol
Amper
C42
Grafsk
Fyrste
Sklodowski
Bazo
Canis_lupus
Ja bardzo chętnie. Ale był bym za wysłanie po jednym zdjęciu bo gór akurat to za dużo nie mam a jedno zawsze się znajdzie.
ooo to i ja bardzo chętnie się zgłoszę :) tylko pozostaje kwestia czy zdjęcia publikowane też wchodzą do gry bo kiedyś już były u mnie w forumowej galerii a od ponad pół roku w górach niestety nie byłem
sniper88
10-07-2007, 21:33
Ja nie widze wiekszego problemu;) Zaproponowalem 3-4, bo nie potrafie wybrac tego jedynego:mrgreen:
Sa jeszcze jacys chetni?:)
EDIT:
ooo to i ja bardzo chętnie się zgłoszę :) tylko pozostaje kwestia czy zdjęcia publikowane też wchodzą do gry bo kiedyś już były u mnie w forumowej galerii a od ponad pół roku w górach niestety nie byłem
W regulaminie jest napisane ze zdjecia maja byc niepublikowane, wiec musisz sie zapytac sil wyzszych czy mozna zrobic wyjatek;)
no do tej pory siłą wyższą zawsze była osoba zakładająca battle - ona ustalała reguły gry
sniper88
10-07-2007, 21:41
Jezeli od jakiegos czasu nie masz juz zdjec w galerii i/lub userzy wybiora najlepsze fotki wedle jakosci a nie nicka to ja nie widze problemu:)
no to jeżeli nie widzisz problemu to dopisz mnie do listy. zdjęcia w galerii są ale myślę, że nikt się nie będzie tym kierował przy głosowaniu (mam taką nadzieję)
jestem chętny, jak możesz dopisz mnie do listy...
MacGyver
11-07-2007, 12:22
Ja również proszę o dopisanie.
sniper88
11-07-2007, 13:14
Moznaby juz ustalic ile zdjec dokladnie wysylamy:) Ja bylbym za ok. 2 fotkami, ale jak chcecie inna ilosc to ja jestem otwarty na propozycje:mrgreen:
TomS dasz rade tyle wygrzebac z archiwow (pisales ze moze byc z tym problem)?
jak sie znajdzie miejsce to tez wezme udzial
No dwa to da się zrobić choć wiadomo nie będzie to coś fajnego ale piszę się.
mnie tez możecie dopisać.
sniper88
11-07-2007, 13:26
Ale sie duzo ludzi zebralo:D
mysle ze juz wystarczy uczestnikow bo sie zamieszanie zrobi;)
MacGyver
11-07-2007, 13:30
Ale sie duzo ludzi zebralo:D
mysle ze juz wystarczy uczestnikow bo sie zamieszanie zrobi;)
E tam, zobacz sobie battle "Kolej" ;-)
sniper88
11-07-2007, 13:39
Skoro tak mowisz:p
W takim razie: jest jeszcze ktos chetny:mrgreen:
EDIT: No brakuje jeszcze 'kilku' osob zeby pobic rekord:D
Viracocha
11-07-2007, 13:43
Też się zgłaszam. Tylko ustalcie ile zdjęć. Jak tyle osób, to może każdy tylko jedna fota?
sniper88
11-07-2007, 13:45
Ja proponuje 2, bo nie wiem ktora wybrac, chyba dam do oceny kolegom:p
Ale i tak dostosuje sie do wiekszasci, niech zyje demokracja:D
Też się zgłaszam. Tylko ustalcie ile zdjęć. Jak tyle osób, to może każdy tylko jedna fota?
ja lubie battle z kilkoma zarowno od strony ogladajacego jak i uczestnika dla mnie minimum 2 a lepiej 3
popieram... 2-3 zdjęcia myślę, że będzie ok bo jedno to może być jednak ciut za mało
sniper88
11-07-2007, 15:24
To wolicie jakas uscislona liczbe, czy kazdy jak woli 2, albo 3 zdjecia? Ja jestem za druga opcja.
konkretna liczba musi być bo będzie burdel straszny jak każdy da ile mu się podoba
sniper88
11-07-2007, 16:27
no to patrzac na liczbe os. ktore sie zglosily proponuje po 2 zdjecia.
Ja tez sie przylaczam poprosze o wpisanie mnie na liste. Tez mysle ze 2-3 foto beda ok
fotokor1
11-07-2007, 19:17
witam proszę mnie też dopisać
Jeśli można, to się też przyłącze
fajnie się zapowiada :) czekam na wystawkę. Ja w swoich zbiorach mam mało górskich to poobserwuję - Powodzenia
sniper88
11-07-2007, 20:40
fajnie się zapowiada :) czekam na wystawkę. Ja w swoich zbiorach mam mało górskich to poobserwuję - Powodzenia
Ja tez nie mam tych zdjec duzo:p a akceptowalnych to juz w ogole:mrgreen:
z tego co widzę to będą już 2 ankiety jeśli nikt się nie rozmyśli więc myślę, że możemy dać po 2 zdjęcia i trzecie (inne) na dogrywkę. co sądzicie o tym pomyśle?
sniper88
11-07-2007, 21:22
Ale to 3 w razie czego to sie wysle pozniej, jak dla mnie moze byc;)
z tego co widzę to będą już 2 ankiety
Eeee 2 ankiety? A jak to ma wygladac bo jeszcze czegos takiego nie widzialem, ja tu nie tak dlugo jeszcze jestem:mrgreen:
to ja też chętnie spróbuje
po ile zdjęć ustalone?
sniper88
11-07-2007, 21:33
Jak narazie to wysylamy po 2 zdjecia, w razie dogrywki dorzucasz trzecie...i chyba juz tak zostanie:)
w ankiecie może być max 10 pozycji do wyboru więc jeśli jest więcej niż 10 osób w battlu to się tworzyło 2 ankiety, z których głosując wybierało się po 5 finalistów i tworzyło następną ankietę, w której wybierało się zwycięzcę
dzięki za dodanie do listy uczestników, moje fotki już wysłane :)
Powodzenia
jezeli mozna sie przylaczyc to z checia sie dopisuje :-) 2 tygodnie temu wrocilem z urlopu wakacyjnego w slowackich gorach wiec material mam jak znalazl :P
witam,
czy ja też jeszcze mogę prosić o dopisanie do listy?:oops:
sniper88
12-07-2007, 22:24
Oj bedzie ciekawie:D Szczerze powiem ze az takiego zainteresowania to sie nie spodziewalem:mrgreen:
i ja się zgłaszam! proszę o dopisanie :)
jade jutro w karkonosze, moge prosic o dopisanie? :>
Moje też wysłane, parę dni temu.
Mam pytanie, czy gdyby coś było nie tak z przesłaniem, to dostanę jakieś info co zrobiłem nie tak?
Robię to pierwszy raz.:oops:
sniper88
18-07-2007, 16:01
Nie tylko Ty:p Ja sie postaram wyslac dzisiaj wieczorem;)
najważniejsze żebyś podał swój nick i linki do zdjęć w mejlu... jeśli jakaś fota nie będzie się chciała załadować to w tym temacie powinna osoba robiąca ankietę poprosić o dosłanie czego brakuje
swoje również wysłałem...
sklodowski
19-07-2007, 10:00
można?
ja niestety zamiast w gorach wlasciwych wyladowalem na zamku "Czocha", wiec nici z battle'a :(
prosze o skreslenie mnie z listy.
Byłem w maju na zamku Czocha, fajna sprawa (szczególnie tajna piwniczka z winami).:razz: Spróbuj może uda się tam dostać.:twisted: Z zamku masz blisko w góry, nie takie jak Tatry, ale zawsze to jakieś górki.
Zrobię co mogę ale mam coś problem ze zmniejszeniem i zalinkowaniem zdjęć. Oby się udało.
sniper88
19-07-2007, 17:29
Ja wlasnie swoje wyslalem:D Jak cos nie gra to prosze o info;)
BTW ten imageshack jest niesamowicie wolny, kazde zdjecie mi sie wgrywalo z minute...
Z imageshack akurat nie mam problemu.
Ale dopasowywaniu rozmiaru coś nie tak. Z innymi nie ma problemu ale akurat te co chcę właśnie wysłać to się nie chcą dać. :sad:
sniper88
19-07-2007, 17:43
a czym robisz resize?
MacGyver
19-07-2007, 22:21
Niestety muszę się wycofać. Najprawdopodobniej poszła mi płyta główna z procesorem i nie za bardzo mam jak dostać się do swoich zdjęć :-(
sniper88
19-07-2007, 22:24
:? No to lipton. Skreslac od razu czy czekac do jutra, moze cos Ci sie uda wykombinowac?
moje poszly... nie wiedzialem czy 2 czy 3 zdjecia wiec poslalem 3 a co se bede zalowal ;-)
MacGyver moze jutro z pracy uda Ci sie poslac? jesli chodzi o mnie mozna wydluzyc termin bo szkoda takiego gorala stracic w zabawie...
Ja również byłbym chętny, :) więc proszę o dopisanie.
canis_lupus
19-07-2007, 23:25
Bardzo proszę o dopisanie.
sniper88
20-07-2007, 09:07
Ja wyslalem 2 fotki:D I prosze osobe ktora je bedzie wystawiala zeby lepiej wgrywala tylko po 2 bo przy takiej ilosci uczestnikow to 3zdjecia moga byc problemem:p
canis_lupus
20-07-2007, 11:30
Termin jest do jutra?
MacGyver
20-07-2007, 11:48
:? No to lipton. Skreslac od razu czy czekac do jutra, moze cos Ci sie uda wykombinowac?
Niestety nie dam rady.
sniper88
20-07-2007, 11:58
Termin jest do jutra?
Nie, do dzisiaj;)
Ja niestety też już raczej nie zdążę wysłać, proszę o wykreślenie.
Ja też niestety odpadam z powodu problemu. Szkoda
Viracocha
20-07-2007, 23:44
Niestety nie zdążyłem, ale próbowałem...
sniper88
20-07-2007, 23:50
Jak sie spozniles o pare minut/godzin to nic sie nie stanie:p Byle jutro rano juz mozna bylo te fotki wgrac;)
No ja niestety posluchalem opini forumowego kolegi ze po co sie spieszyc, bo sie moze zmienic w miedzyczasie. i co? pstro! Poczekalem do ostatniego dnia a potem tyle mialem roboty ze nie zdazylem :(
Wlasnie w te chwili wyslalem , jesli sie zalapie to ok jesli nie to tudno. Mam nauczke na przyszlosc zeby nie sluchac a robic tak jak rozum podpowiada
Tomasz1972
22-07-2007, 10:37
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=24270
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=24271
sniper88
22-07-2007, 14:36
Zapraszam do komentowania fotek:mrgreen:
nooo dawno nie było battla z tyloma dobrymi fotami...
Lubie góry więc i lubie tego battla. Najlepszy IMO ostatnia para z pierwszego battla, bo i fajna pocztówka i ludzie w górach. Podoba się
sniper88
22-07-2007, 22:52
A mnie sie podoba 2 para z 2 sondy, szczyty wystajace ponad mgle to musi byc niesamowity pokaz na zywo:D
Ogolnie jest tutaj mnostwo dobrych zdjec;)
jest sporo fajnych zdjęć, bardzo ciekawy battle nam się zrobił :)
widzicie - dajcie ciekawy temat to i zdjęcia się znajdą :)
sniper88
23-07-2007, 23:09
Tylko komentarzy jakos malo:(
podobaja mi sie Wasze zdjecia :-) mysle ze milo kazdemy oglada sie ta battle...
Szkoda, że się poóźniłem... zwyciężce juz widać gołym okiem :)
zestaw 2 z 2 seri... i wiadomo też kogo te zdjęcia :)))
w sumie tez moglem :D bezplanowy pobyt w tatrach byl :D
kiedy kończy się głosowanie?
Bardzo ładne kadry moje typy to
zestaw1 - 2
zestaw2 - 2
jednak nie łatwo było wybrać zwłaszcza w 1 zestawie.
Gratuluje
kiedy kończy się głosowanie?
sondy w oby bataliach już się zakończyły
teraz jak sadze z najlepszych zdjęć z pierwsze i z drugiej powstanie bitwa finałowa
pozdrawiam
Tomasz1972
30-07-2007, 21:13
Jutro jak znajdę chwilkę to wystawię sondę finałową .
ile zdjęć w finale, 2 które wygrały "półfinały" czy więcej?
Tomasz1972
31-07-2007, 09:46
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=24531
w finale glosuje ponownie na zestaw nr 1. potem podoba mi sie 4 a cieszaca sie powodzeniem 6 ma IMHO za male gorki :>
sniper88
04-08-2007, 11:22
Gratuluje zwyciezcy:)
zawsze drugi ;-)
gratuluje zwycięzcy
fotokor1
04-08-2007, 16:14
gratuluję zwycięzcy oraz wszystkim przegranym - też do nich należę, miło było powalczyć nawet podobały mi się moje fotki w rozgrywkach
pozdrawiam
sniper88
04-08-2007, 20:38
zawsze drugi ;-)
w gronie tylu userow to nic strasznego, gorzej jak jest pojedynek 1/1:p
to już chyba można ujawnić kto jest zwycięzcą?
Dziękuję za Wasze głosy i za piękne towarzystwo. Wiele zdjęć jest świetnych.
fyrste, Gratuluję!
Fotografie rewelacja i tyle :)
Pozdrawiam