Zobacz pełną wersję : Skaner do 300 zl
Witam.
Mam duzy problem , otoz chce kupic skaner i mam jedynie 300 zl na ten cel.
Bylem juz zdecydowany na Epsona Epson Perfection V100 PHOTO poniewaz myslalem iz bede wstanie pozyskac jeszcze 50 zl poniewaz skaner ten kosztuje 350 zl ale niestety nie jestem wstanie tych 50 zl pozyskac.
Szczerze mowiac nie znam sie na skanerach wiec prosze o rade.
Pozdrawiam
stdanielo
10-07-2007, 19:29
w takim razie V10, albo ja ci sprzedam Musteka BearPaw1200TA za 100 ;)
Epson V10 :
http://www.allegro.pl/item213891495_skaner_epson_perfection_v10_gw24_now y_najtaniej.html
Slyszalem jednak ze on sie nie zabardzo nadaje pod katem fotografi i jedyny majacy racje to Epson V 100 PHOTO .
Tyle ze mowie na niego mnie nie stac.
Kompletnie na skanerach sie nie znam jak wsumie ogolnie na informatyce.
Prosze o odpowiedz ;)
Edit. Wyczytalem teraz w internecie iz V 10 , nie znajduje zastosowan dla skanow negatywow , jedynie v 100 nadaje sie do tego :/
stdanielo
10-07-2007, 22:52
No jeśli chcesz skanować negatywy, to naprawdę wstrzymaj się i dozbieraj jakoś te 50 zł, a jeśli ci nie zależy na przystawce to spokojnie kupuj V10.
EDIT:
Tu mój maleńki teścik V100 Photo
http://canon-board.info/showthread.php?t=21426&page=2
Tescik juz widzialem wczesniej , jak i inne testy tego skanera pod katem skanowania filmow :)
Troszke tez czytalem o nim.
Rozmawialem dzis z gosciem z allegro i dogadalem sie.
Kupilem Epsona v100 PHOTO za 300 zl wraz z wliczona wyslka kurierem ktora kosztuje 25 zl.
Tak jak szukalem dosc gruntownie to najmniejsza cena w internecie to 317 zl , a najwyzsze sa dosc duzo powyzej 400 zl.
No nic , pieniadze juz wplacilem i czekam.
Mysle ze bede bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
MacGyver
11-07-2007, 16:59
Żałować nie będziesz, za te pieniądze to bardzo przyzwoity sprzęt. Załączony oryginalny sterownik całkiem nieźle nadaje się do skanowania filmów czarno-białych, z kolorem już trochę gorzej ale też jakoś to wygląda (chociaż faktem jest że testowałem go na reali, a na tym materiale porażkę ponosi większość skanerów)