Zobacz pełną wersję : fotobasia.pl
tymooteusz
08-07-2007, 12:00
Witam,
dotarłem do sklepu www.fotobasia.pl i "zostałem porażony" cenami sprzętu.. taniej nigdzie nie znalazłem, nawet na allegro, na któym opłaca się sprzedawać sprzęt a nie kupować :))
Zobaczcie na ceny Canonów:
http://www.fotobasia.pl/Kategorie_3_aparaty-cyfrowe_canon.html
Znacie ten sklep z własnego doświadczenia?
Jestem zainteresowany kupnem modelu 400D, a ceny w tym sklepie są naprawde zachęcajace ..
pozdrawiam,
dopiero co świeżo upieczony forumowicz canon-board
tymooteusz
Ja kupowałem w tym sklepie Olympusa e-330 i byłem zadowolony zarówno z aparatu jak i obsługi. Poczekaj jednak na opinię innych forumowiczów robiących zakupy w tym sklepie aby być w 100 % pewnym.
Mają 30D w super cenie.
Pozdrawiam
ja tam kupowałem swojego Canona 350D i byłem bardzo zadowolony; polecam promocje weekendowe (dostałem gratis drukarkę):grin:
No prosze w koncu w Fotobasi aparaty z nieco wyzszej polki i to jak zwykle w bardzo dobrych cenach :)
kupiłem w Fotobasi
Finepix s3500
Finepix s5600
czytnik kart SanDisk
koleżance jakiegoś tam mju:
Zawsze sprzęt dochodził w 48h. Zawsze kurierem, bo z Sosnowca do Zabrza jest strasznie daleko (a kurier przy przelewie -gratis)
Polecam
To jeszcze dodam ze kupilem tam dwa korpusy i klka kart pamieci i nigdy nie mialem najmniejszego problemu :)
mattnick
08-07-2007, 13:24
http://www.fotobasia.pl/produkt_1706_Canon_EF_70200_mm_f4L_USM.html no tu raczej niepowala...na allegro od beabłysk kupiłem nówkę za 2250...
Fajny wybór szkieł Canona mają...
Wybór szkieł naprawde ogromny :D Jeszcze nie dawno nawet tego 70-200 nie było :p
Ale cena 30D kusząca :)
K.Muszkiet
09-07-2007, 11:51
Osobiscie moge polecic ten sklep, sam jedynie kupowalem tam drobnice typu karty pamieci, akumulatorki. Kilku znajomych rowniez zaopatrzylo sie tam w sprzet i sa w 100% zadowoleni. Jezeli ktos mam mozliwosc to warto odwiedzic sklep, czesto posiadaja wiecej sprzetu niz to, co jest wystawione w necie.
ja ostatnio szukałem małego kompakta z serii A430/460 dla Ciotki i tam jest najtaniej 360zł - chyba a w MM itp. to w okolicy 400-500zł
Kupowalem tam kiedys maly kompakt Fuji i bylem zadowolony. Ostatnio chcialem zrobic wieksze zakupy, ale z z takim chamstwem i prostactwem to dawno sie nie spotkalem. Ostatecznie w Rimexie kupilem o 9 zl drozej, ale przynajmniej nie czulem sie jak klient sklepu mięsnego za komuny.
Dla mnie obsługa fotobasi to porażka.
daniello
11-07-2007, 06:57
Moje doświadczenia z tym sklepem są jak najbardziej pozytywne.
Kupowałem u nich 400D pierwszego dnia promocji cash back, dobrze, że była to niedziela bo zdążyłem przed podwyżką cen.
Moim zdaniem sklep dobry dla tych co wiedzą co kupić bo pytań co będzie lepiej wybrać bym im nie zadawał.
Kiepski kontakt (długie oczekiwanie na odpowiedź), wirtualny towar. Realizacja 10 dni. Podziękowałem Fotobasi i dogadałem się z Fotorimex, parę złotych więcej, a towar z oferty na sklepie, miło i uprzejmie.
Witam,
Rok temu kupowałem u nich Canona A530, oczywiście zachęcowy ceną.
Dostawę zrealizowali ekspresowo. Jednak po rozpakowaniu kartonu mój uśmiech zadowolenia zmienił się w rozczarowanie, a po późniejszych mailach w złość.
Chyba nie jest rzeczą normalną, że do aparatu nie dołączyli ŻADNEJ instrukcji opsługi. Na stronie Canona nie była udostepniana. Co gorsza oprogramowanie otrzymałem na kopiowanej płycie CD z małym napisem na kopercie A530.
Napisałem więc do nich maila z żądaniem uzupełnienia braków: w Polsce nakaz dołaczenia instrukcji obsługi narzucają przepisy, a kopia nosnika z oprogramowaniem to nielegalna dystrybucja.
Usyakłem odpowiedź, że jak mi się coś nie podoba to mogę aparat na własny koszt odesłać i oni łaskawie mi zwrócą za niego kasę.
W tym momencie byłem już "lekko" wkurzony.
Kolejny mail to informacja dla nich, że informuję BSA, Canona oraz stosowne instytucje o nielegalnej dystrybucji oprogramowania.
Dopiero po nim otrzymałem oryginalny nośnik z softem oraz kserokopię instrukcji osbługi.
Jak lubicie takie wrażenia to możecie u nich kupować. Robicie to na własną odpowiedzialność.
Ja od niej trzymam się z dala. Zresztą dobrze jest sprawdzić opinie o sklepie w serwisie www.opineo.pl. Mi wielokrotnie to pomogło.
Pozdrawiam
Kilka miesięcy do tyłu kupiłem EF 50/1.4 .Po rozpakowaniu przesyłki ogarneło mnie przerażenie, w środku był 50/1.8, już myślałem iż padłem ofiarą jakiegoś oszustwa. Łaps za telefon - po drugiej stronie nawet zdziwienia nie odczułem, spokojnie wręcz flegmatycznie Pan wypytał się o wszystko i obiecał ponowną przesyłkę z właściwym obiektywem. Tak się zraziłem, że umówiłem się i pojechałem wymienić osobiście. Generalnie wszystko skończyło się szczęśliwie i jestem zadowolony (z obiektywu) ale ciśnienie mi podnieśli.
mattnick
13-07-2007, 15:48
Cieawe kto dostał Twoje 1.4 :P
Cieawe kto dostał Twoje 1.4 :P
Ciekawe, tego nie dociekałem, możliwe że oni pomylili się sprowadzając obiektyw z hurtowni. Chociaż to bardzo dziwne by było, przecież pomiędzy wersją 1.4 a 1.8 jest kolosalna różnica (cena). Jedyny plus tej sytuacji to to, iż miałem możliwość pobawienia się wersją 1.8 przez jeden dzień :smile: (rzeczywiście straszna tandeta pod względem budowy)
januszP.
19-07-2007, 14:32
Ceny mają rzeczywiście imponujące. Tyle tylko, że nie wiem czy sklep ten naprawdę funkcjonuje. Próby kontaktu e-mail i telefoniczne bezskuteczne.
Może dla zdrowia psychicznego lepiej dopłacić nieco więcej.
Wszak ono (zdrowie) bezcenne!
thinredline
19-07-2007, 15:11
Ceny mają rzeczywiście imponujące. Tyle tylko, że nie wiem czy sklep ten naprawdę funkcjonuje. Próby kontaktu e-mail i telefoniczne bezskuteczne.
Może dla zdrowia psychicznego lepiej dopłacić nieco więcej.
Wszak ono (zdrowie) bezcenne!
mnie napisali maila jak poprosilem o zgode na licytacje na allegro
inny kontakt bezskuteczny, to prawda
najlepiej to do nich pojechać, zapłacić, zabrać body, gwarancję i mieć spokój z kontaktem itp.
Kupowałem u nich 400D. Czekałem 12 dni kalendarzowych. Powiem tak - kontakt telefoniczny niemożliwy pomimo wielkorotnych prób. Kontakt e-mailowy utrudniony - 24 do 48 godzin oczekiwania na odpowiedź.
Aparat otrzymałem, ale nie było w przesyłce rachunku - napisałem do nich we wtorek i na razie nie otrzymałem odpowiedzi.
tak jak mówiłem ceny kuszące, ale niestety zawsze jest coś nie tak:)
thinredline
19-07-2007, 21:57
Kupowałem u nich 400D. Czekałem 12 dni kalendarzowych. Powiem tak - kontakt telefoniczny niemożliwy pomimo wielkorotnych prób. Kontakt e-mailowy utrudniony - 24 do 48 godzin oczekiwania na odpowiedź.
Aparat otrzymałem, ale nie było w przesyłce rachunku - napisałem do nich we wtorek i na razie nie otrzymałem odpowiedzi.
Może nie chcą się rozliczać z fiskusem ze wszystkich sprzedanych towarów? :idea:
Kupiłem u nich Fuji F11. Aparat dostarczyli w ciągu dwóch dni, sprzęt był oryginalnie zapakowany, gwarancja była na niemieckim druku. Wszystko teoretycznie pięknie, ale od nowości sprzęt miał wypalony piksel.
Ponieważ teraz kuszą ceną na 30D, napisałem do nich, kilka prostych pytań. Nie otrzymałem odpowiedzi.
Fotobasia to to samo co internetowy Fotojoker, więc myślę, że dałoby radę zamówić u nich sprzęt i poprosić o przesłanie do jednego z salonów Fotojokera - wtedy spokojnie oglądamy i płacimy przy odbiorze.
Ceny niższe niż gdzie indziej, ale każdy musi sam sobie odpowiedzieć czy warto walczyć o oszczędności na sprzęcie, który ma nam służyć lata.
Chciałem odebrać w sobotę, ale nie pracują... Wysyłkowo - czas oczekiwania 10 dni roboczych... to sobie poczekam!
Może nie chcą się rozliczać z fiskusem ze wszystkich sprzedanych towarów? :idea:
Obiecali dosłać. Bez rachunku nie mogę skorzystać z canonowskiej promocji zwrotu -310zł.
Fotobasia to to samo co internetowy Fotojoker
gdzieś już to czytałem - masz coś na potwierdzenie tych słów, czy, podobnie jak mnie obiło Ci się coś o uszy / oczy?
Zamiast biadolić kupujcie u Medfoto z Pabianic. Najlepiej poza allegro. Towar pewny, a możliwości kupna też sporo. Dodzwonić się tam ciężko, ale tam są ciągle kolejki i chłopaki są naprawdę bardzo zajęci taki mają ruch w interesie. Ja polecam, już gdzie indziej nie kupuję.
No i nie patrzcie na to co ma na stronce, bo może mieć wszystko co dusza zapragnie. Miał już nawet nowe 16-35L II.
Niedługo ma zostać przedstawicielem Sigmy na ten rejon kraju, więc szkiełek będzie wysyp.
No i nie patrzcie na to co ma na stronce, bo może mieć wszystko co dusza zapragnie. Miał już nawet nowe 16-35L II.
E tam 16-35... spytaj sie go jak szybko (realnie!!!) moze miec 1DMkIII ;)
spytaj sie go jak szybko (realnie!!!) moze miec 1DMkIII ;)oho! Vitez niedlugo bedzie mial na sprzedaz 20D :)
oho! Vitez niedlugo bedzie mial na sprzedaz 20D :)
No... jakos kolo marca 2008 moze nazbieram :p .
Nie ja sie przymierzam tylko tak w obliczu takich przechwalek chce sprawdzic prawdziwa wydajnosc sprzedawcy na aktualnie jednym z najtrudniej dostepnych towarow (nie bede swinia i o 1200 5.6 L nie spytam ;) ).
Sam sobie Vitez sprawdź, po prostu zamów.
Tydzień temu w fotobasi zamówiłem 400D+kit+CF 4GB, na maila z pytaniem czy mogę odebrać w sobotę odpowiedzieli po ~6h, wcześniej się dodzwoniłem do nich za drugim razem. W poniedziałek przelałm kasę i wczoraj wysłali mi paczkę po południu odbieram ją od kuriera :)
Sam sobie Vitez sprawdź, po prostu zamów.
Pozycz 15 kawalkow to zamowie :p
ja 2 lata temu w fotobasi kupilem 300v z kitem i 75-300 za 840zł ! wszystko ok tylko gwarancje puste , jedna podstęplowana i nic wiecej
No to podsumuję fotobasię:
1. kumpel kupił 400d body - dostał bez pl instrukcji, z dystrybucji chyba niemieckiej
2. ja kupiłem 400d kit - dostałem z polskiej dystrybucji, z polskimi papierami (instrukcja, broszurka do softu itp), z ulotka i dvd o cashbacku. Tylko gwarancja... bez wpisanego modelu, numeru seryjnego, tylko pieczatka i parafka sprzedawcy...
ogolnie jestem zadowolony ;-)
Tylko gwarancja... bez wpisanego modelu, numeru seryjnego, tylko pieczatka i parafka sprzedawcy...
To wpisuje serwis w momencie przyjmowania sprzetu jesli uzna ze jest taka potrzeba. Sklep nie musi tego wypelniac.
gdzieś już to czytałem - masz coś na potwierdzenie tych słów, czy, podobnie jak mnie obiło Ci się coś o uszy / oczy?
Mam kolegę który pracuje w salonie Fotojkera na Bemowie. Poza tym zobacz adres firmy choćby na Skąpcu - to to samo.
Mam kolegę który pracuje w salonie Fotojkera na Bemowie. Poza tym zobacz adres firmy choćby na Skąpcu - to to samo.
Sprawdziłem, są różne :)
fotobasia: (http://www.skapiec.pl/site/sklep/135)
Nazwa firmy DN Spółka z o.o.
Województwo śląskie
Miasto Zabrze
Ulica ul. Wolności 205
fotojoker: (http://www.skapiec.pl/site/sklep/192)
Nazwa firmy Fotojoker Spółka z o.o.
Województwo opolskie
Miasto 47-230 Kędzierzyn-Koźle
Ulica ul. Strzelecka 11
Telefon (077) 406 32 45
Wciąż więc nie widzę innego (może prócz pan-silesianizmu ;)) wytłumaczenia tej tezy (którą sam także, w formie plotki, słyszałem/czytałem).
Tak, w istocie, teraz są to różne adresy. Nie chcę wysnuwać teorii spiskowej, ale prawie dałbym głowę, że jeszcze 2-3 miesiące temu adresy były takie same. Ważne to co powiedział mój kolega z fotojokera : "to to samo".
Właśnie zamówiłem u nich 30D, pomimo tego, że z przeprowadzonej wcześniej z nimi rozmowy telefonicznej zachowałem jedynie wrażenie pośpiechu i znużenia klientem. Miałem kupować w sklepie w Wwie, ale po prostu nie zdołałem na czas wypłacić sałaty, a przyjmowali tylko gotówkę.
Tłumaczę sobie, że w regulaminie stoi, że jest 14 dni na odstąpienie od umowy. To na pewno dłuższy czas niż ten jaki można poświęcić na oględziny w sklepie. Udanych zakupów.
Wysłałem do Fotobasi dwa maile z zapytaniem... W obu przypadkach po kilku godzinach otrzymałem rzeczową i konkretną odpowiedź. Tylko, że ja się podpisałem z imienia i nazwiska, i może o to chodzi?
Co do kontaktu mailowego to nie ma problemow, odpowiedzi dochodza blyskawicznie.
Chodz dzisiejszy mail wyprowadzil mnie totalnie z rownowagi:
z przykrością informujemy, ?e z przyczyn niezale?nych od naszej firmy, a związanych z problemami naszych dostawców oraz du?ą ilością zamówien, zmuszeni jesteśmy wyd3u?ya czas dostawy zamówionego przez Panstwa sprzetu z 10 do 15 dni roboczych. Podany termin to maksymalny czas oczekiwania i nie dotyczy wszystkich zamówien. Wiekszośa przesy3ek dotrze do Panstwa w normalnym trybie. <br>
To jest jakas paranoja, od 6 sierpnia(data przelewu) czekam na aparat! PRzy nastepnym zakupie napewno u nich nie zamowie
No właśnie. A próbowałeś grzybu kontaktu telefonicznego ? Ja dzisiaj dostałem od nich maila tej samej treści, złapałem za telefon i niestety głucho, bez odzewu. To maile wysyłają w soboty, a telefonów nie odbierają ?
Zamówiłem 12 sierpnia i niestety nie mogę czekać do 15 dni (na pewno będzie więcej niż 10). Poleciałem na pocztę wysłać polecony, że rezygnuję. To kpina, bo widać, że jeszcze w ogóle nie zamówili tych aparatów.
ja maila dostalem w piatek popoludniu. Jesli maja rozpatrywac moja rezygnacje tyle czasu co zamowinie, to chyba juz poczekam :/ chodz w pon zadzwonie do tych dziadow
Teoretycznie to rezygnację można złożyć dopiero po odebraniu sprzętu (to przewiduje regulamin). Inna sprawa, że w regulaminie stoi, że towar ma dojechać w terminie do 10 dni. Mam nadzieję, że nie będą robić problemów i oddadzą szybko pieniądze (ja też będę dzwonił do nich w poniedziałek).
I jak, dzwoniles do nich?
Ja otrzymalem dzis od nich odpowiedz ze w zamowinie bedzie zrealizowane jeszcze w tym tygodniu, wiec wstrzymam sie z rezygnacja.
Nie dzwoniłem, bo dzisiaj od rana do wieczora miałem plener. Sprawdziłem przed chwilą stan mojego konta - bez zmian. Trochę liczyłem na odzew z ich strony. Jutro dzwonię i posłucham co mają do zaproponowania.
Dzisiaj pieniądze wpłacono na moje konto, firma nie robiła żadnych problemów.
dzis dostalem maila ze wyslali i numerem przesylki
Dzwoniłem chwile temu do fotobasi chcąc zamówić 30D. Co mnie zaskoczyło procedura wygląda tak: wpłacamy pieniądze i czekamy do 15 dni na wiadomość że towar został wysłany.
IMO jest to troszku mało poważne, choć cena rekompensuje. ja jednak rezygnuje.
dickory dare
07-09-2007, 16:01
Co mnie zaskoczyło procedura wygląda tak: wpłacamy pieniądze i czekamy do 15 dni na wiadomość że towar został wysłany.
u mnie to trwało 9 dni (od daty złożenia zamówienia do daty wysłania), następnego dnia dzwonił kurier, że już podjeżdża pod dom. w praktyce 15 dni oczekiwania nie zdarza się chyba często
Dickory dare i tak za długo:) 9 dni bez aparatu to jak.... 8)
dickory dare
07-09-2007, 18:41
Dickory dare i tak za długo:) 9 dni bez aparatu to jak.... 8)
ale o ileż bardziej się cieszysz, jak w końcu dostaniesz :D
Dziwne. Nie wiem co się zmieniło, ale jakiś rok temu zamawiałem tam właśnie 30D. Aparat dostałem do pracy w czasie krótszym niż 24 godziny. Kurier płatne przy odbiorze. Może brak modelu w sklepie.
Najnizsze ceny w internecie + przesylka gratis wiec pewnie maja mase zamowien, a na pracownikach sie oszczedza(moze rodzinny interes?). U mnie kupno 30D trwalo 10 dni, 200zl taniej niz u konkurencji wiec dla mnie ok.
mieszkam w zabrzu - musze sie tam przejechac;
oczywiscie jak tylko bede w domu :|
Niby na razie nie mam co się wkurzać na fotobasię, złożyłem zamówienie 27-08-2007, od razu tego samego dnia wpłaciłem kasę, więc mieli ją na koncie 28 sierpnia. Po paru dniach zacząłem się wkurzać, że nawet nie wiem czy mój przelew do nich dotarł czy też nie, więc napisałem maila. Za 2 dni dostałem odpowiedź, że przelew dotarł, i że jest okres wakacyjny, i mają nawał zamówień, ale na pewno wyrobią się w tych 15 dniach. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy, i aparat dostanę w przyszłym tygodniu.
Po pierwsze witam wszystkich, to moj pierwszy post choc forum czytuje juz dosc dlugo.
Do rzeczy wiec:)
Ok 2 lat temu zakupilem w fotobasi CS2, z opcja zaplaty przy odbiorze. Kontakt telefoniczny i mailowy po prostu swietny. Pojechalem do Zabrza i w sklepiku z mila obsluga zakupilem wczesniej zamowiony aparat. Bylo wrecz idealnie.
Ich ceny naprawde powalaja.
Postanowilem zamowic 400D. Probowalem dodzwonic sie do nich 3 dni non-stop bylo zajete, ale zwalilem to na duze zainteresowanie sprzetem.
Dosc szybki kontakt przez maila z ktorego dowiedzialem sie, ze na stanie nie ma puszek, ale uwina sie na 100 w 15 dni roboczych.
I oczekiwanie....co chwile zerkanie na skrzyne czy moze juz dostalem info o mozliwosci odbioru. Po uplywie terminu napisalem maila ale zero odpowiedzi, wiec wybralem sie do sklepu osobiscie. Pan milym glosem przeprosil, poinformowal, ze maja problem z dostawa i jesli moglbym sie zdobyc jeszcze na odrobine cierpliwosci to juz niebawem aparat do mnie trafi. Po tygodniu dostalem oto takie info na maila:
"Witam Serdecznie
Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuacje.Państwa sprzet jest zamówiony w
hurtowni w Niemczech.
nie możemy niestety dokonać zwrotu pieniędzy na Państwa konto ponieważ
zostały one przekazane na konto naszej hurtowni.Hurtownia zamawia
bezpośredni u producentów dlatego caly cykl zamówienia sie przedłuża.Bardzo
prosimy jeszcze o cierpliwosc.W momencie jak sprzęt zostanie dostarczony do
nas zaraz go do Państwa wysyłamy.Jeszcze raz BARDZO PRZEPRASZAMY . Chcąc
uzyskac jak najlepsza cenę na rynku niestety jesteśmy zdani na naszych
dostawców ,którzy też nas zawodzą."
Do dnia dzisiejszego napisalem jeszcze trzy razy z zapytaniem o zalegla dostawe. Dzisiaj mija 32 dzien zamowienia, z ktorego postanowilem zrezygnowac. Cale szczescie, ze nie placilem przelewem.
Osobiscie juz nigdy wiecej nie skorzystam z ich uslug.
Darek
W telewizji lokalnej w moim mieście (Biała Podlaska) pojawiło się w Wiadomościach Lokalnych coś takiego.
Agnieszka (jakaśtam) zakupiła w (tu miesiąc - nie pamiętam jaki) w internetowym sklepie Foto Basia aparat cyfrowy za 399 zł. Przesyłki nie otrzymała, zaś sklep nie chce zwrócić pieniędzy.
Witam
Kupowałem w tym "sklepie" Canona 400d w sierpniu 2007 przez internet. Kasę wpłaciłem przelewem na konto. Czekałem regulaminowe 10 dni i oczywiście nie doczekałem się. Napisałem maila i w odpowiedzi dostałem "ze wzgledu na dużą ilość zamówień bla bla bla wydłużamy czas do 15 dni bla bla bla przepraszamy." Nie zgodziłem się z tym i napisałem maila aby natychmiast zwrócili mi pieniądze na konto. Po kilku godzinach dostałem potwierdzenie że przelew wyszedł od nich i pieniądze powinny jutro być na koncie. Oczywiście "jutro" ich nie było więc wysłałem kolejny e-mail na który dostałem odpowiedź podobną z poprzedniego dnia. Oczywiście na kolejne "jutro" pieniedzy nie było na koncie wiec napisałem maila że sprawę skieruję do Urzędu Skarbowego - pewnie by się zainteresował faktem że sklep otrzymał zaliczkę której nie rozliczył - zmuszeni są w ciągu 10 bodaj dni wystawić fakturę. Zadziałało - po paru godzinach od takiego maila pieniądze miałem na koncie (:
W sumie 3 tygodnie nie miałem ani pieniędzy ani aparatu. Szczęśliwie się skończyło przynajmniej - pojechałem do Fotojokera i kupiłem 100 zł drożej.
Polecam lekturkę komentarzy na Ceneo (http://www.ceneo.pl/;0020-20-0-722-1;003295-0a.htm). Od 2 strony zaczyna się dość fajna litania.
Pozdrowienia
Witam,
Ja także miałem z nimi przeboje. Dopiero postraszenie zgłoszeniem sprawy do BSA o piractwo komputerowe poskutkowało otrzymaniem oryginalnej płytki z oprogramowaniem do aparatu.
bartikrasnik
02-03-2010, 17:22
dla zainteresowanych proszę przejrzeć regulamin tego sklepu i sklepu fotojoker to samo i ten sam nip nie mowiac ze to samo miasto czyli to ten sam sklep wiec jak macie problemy to wiecie gdzie się udać. sadze ze to specjalna polityka firmy. Sądze ze ta informacja bedzie pomocna dla zainteresowanych.
zycze powodzenia w probie zalatwiania reklamacji z Fotobasi w Fotojokerze :mrgreen:
dla zainteresowanych proszę przejrzeć regulamin tego sklepu i sklepu fotojoker to samo i ten sam nip nie mowiac ze to samo miasto czyli to ten sam sklep wiec jak macie problemy to wiecie gdzie się udać. sadze ze to specjalna polityka firmy. Sądze ze ta informacja bedzie pomocna dla zainteresowanych.
w tej chwili to fotobasia.pl jako sklep i marka należy do Fotojokera, w momencie jak pisane było większość postów w tym wątku (dwa lata temu i więcej) to było inaczej - wówczas fotobasia.pl należała do DN, które było zupełnie inną firmą niż fotojoker, odkopany został wątek sprzed dwóch lat
VomitroN
25-03-2010, 12:38
Przez ten czas sklep fotobasia.pl zdazyl juz nawet chyba zniknac z ceneo...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przez ten czas sklep fotobasia.pl zdazyl juz nawet chyba zniknac z ceneo...
A nie, przepraszam, wrooooc !
Sklep zmienil tylko logo i numer ID w ceneo. Jednak najstarsza opinia na jego temat pochodzi z listopada 2008r. A wszystkie pozniejsze to po prostu miod malina :) http://www.ceneo.pl/2020-0s
Moze przejecie przez FJ po prostu na zdrowie im wyszlo?
fotobasia jest na ceneo.
właśnie czekam na dostawe lampy, zamówiłem 22 marca. wybrałem opcję zapłaty przy odbiorze :) mam nadzieję. że dojdzie przed świętami...
ceny mają faktycznie konkurencyjne
Lampa przyszła po tygodniu od zamówienia.
Wszystko wygląda (i działa)ok.
Ja polecam fotobasie :)
faktycznie, fotobasia należy do fotojokera
oasisman
22-07-2010, 23:50
Fotobasia jest bardzo ok w stosunku do klienta, potrzebowałem zagubioną(sic!) fakturę/dowód zakupu body canona do wysyłki na żytnią. Mimo, że zakup odbywał się jakiś rok od incydentu kilka minut po telefonie do sklepu dokumenty w pdf'ie były na mailu. Miło.
oskardj92
23-07-2010, 16:12
No z tego co przeglądałem fotobasie to mi brakuje wiekszej gamy obiektywów w ofercie. Ceny nawet nawet :)
Zamówiłem 50D i dostałem na drugi dzień LOL polecam :)
pozytywny sklepik
oskardj92
30-08-2010, 15:59
Oj no i po co było zakładać nowy wątek, jest już utworzony na temat fotobasi.pl
Następnym razem poczytaj, poszukaj no i przede wszytskim ogarnij regulamin.