PDA

Zobacz pełną wersję : Krakow - sklepy z oryginalami SanDisk

wilk
04-07-2007, 19:37
czesc,
jako ze sporo sie w ostatnim czasie pojawilo wiadomosci o podrobkach kart SanDisk, zapytuje (szczegolnie ludzi z krakowa/okolic):
Mozecie polecic jakis sklep w kraku, gdzie kupowaliscie 2- lub 4gb sandiski, i okazaly sie byc prawdziwe?
wielkie dzieki z gory.

pozdr
wilk

marekb
04-07-2007, 20:01
d-photo, fotopanorama

mrek
04-07-2007, 20:13
czesc,
jako ze sporo sie w ostatnim czasie pojawilo wiadomosci o podrobkach kart SanDisk, zapytuje (szczegolnie ludzi z krakowa/okolic):
Mozecie polecic jakis sklep w kraku, gdzie kupowaliscie 2- lub 4gb sandiski, i okazaly sie byc prawdziwe?
wielkie dzieki z gory.

pozdr
wilk

Mozesz np u mnie kupic. Handlowalem palmtopami Psion, a do nich kartami wlasnie SanDisk. Kupuje u dystrybutora. I jestem z Krakowa.

mkwiek
04-07-2007, 21:01
ja też kupuję u dystrybutora :) więc też się polecam :)

Kolekcjoner
05-07-2007, 15:18
ul. Studencka - Fotoplus.

marekb
05-07-2007, 17:30
ul. Studencka - Fotoplus.
tam ponoć marże do karty dopisują...:(

mkwiek
05-07-2007, 17:33
tam ponoć marże do karty dopisują...:(
no przecież muszą z czegoś zarabiać :)

JaBlam
05-07-2007, 19:22
D-Photo na Basztowej kolo LOT -
4GB Ultra II - 200 zl (mozna sie o 5 zl targowac)
4GB Extreme III - 260 zl

Fotopanorama - Slawkowska 12

4GB Extreme III - 269 zl

Fotoplus - Studencka 6

4GB Ultra II - 229zl
4GB Extreme III - 269zl
4GB Extreme IV - 389zl
8 GB Ultra II - 439zl

Bylem akurat dzisiaj i spisalem.
Ceny mowia za siebie. Nadal polecacie Fotoplusa???

Cyborg
05-07-2007, 19:36
http://sklep.cyberstore.pl/

JaBlam
05-07-2007, 19:52
http://www.morele.net/produkt/60607/

karta 4 GB Extreme III kosztuje tu 229 zl.

A z drugiej strony dziwne ceny :)

http://www.morele.net/produkt/60606/

ULtra II 4 Giga kosztuje 299!

Jeszcze niedawno Morele mialy swoj punkt odbniou przy Krowoderskiej, teraz chyba sie przeniesli blizej Pradnika Czerwonego. Jednego dnia zamawiacie internetowo, na drugi dzien mozna sobie odbierac w punkcie odbioru w Krakowie.

Kolekcjoner
05-07-2007, 21:23
D-Photo na Basztowej kolo LOT -
4GB Ultra II - 200 zl (mozna sie o 5 zl targowac)
4GB Extreme III - 260 zl

Fotopanorama - Slawkowska 12

4GB Extreme III - 269 zl

Fotoplus - Studencka 6

4GB Ultra II - 229zl
4GB Extreme III - 269zl
4GB Extreme IV - 389zl
8 GB Ultra II - 439zl

Bylem akurat dzisiaj i spisalem.
Ceny mowia za siebie. Nadal polecacie Fotoplusa???

Jasne. Nigdy nie miałem żadnych problemów z tym co tam kupiłem, a kupiłem sporo. Po drugie jak jest szef to spokojnie można się targować. Po za tym nie wiem czy mi by się chciało buty drzeć i tracic czas po 9 zł ale każdy robi to co lubi :mrgreen:.

wawak
05-07-2007, 21:58
Co prawda nie Kraków, a Poznań. Szybko wysyłają i gwarancje papierowe, a nie producenta.

http://www.komputronik.pl/Pamiec_Flash/Compact_Flash/SanDisk/Extreme_III/katalog,kat,3537/

Luca
05-07-2007, 22:07
Komputronik jest też w Krakowie w Geancie (teraz to się już chyba Krokus nazywa). Ja ostatnio kupowałem we wspomnianym Morele - najtaniej a oryginał

JaBlam
06-07-2007, 01:03
Faktycznie kolekcjoner.. nadrzesz sie butow. Wszystko w promieniu jednego przystanku. Dla mnie to musialbym zedrzec buty do Fotoplusa chyba bo najdalej z tych trzech. A czy po 9 zl? miedzy Morele a Fotoplus robi sie kolo 40zl. wystarczy kupic 2 i juz sie 80 robi. Nie wspomne o filtrach przy ktorych za zdarcie butow czasem przy zakupie 3-4 filtrow dostajemy roznice za ktora mozna sobie nowe buty kupic:)

Kolekcjoner
06-07-2007, 13:39
Faktycznie kolekcjoner.. nadrzesz sie butow. Wszystko w promieniu jednego przystanku. Dla mnie to musialbym zedrzec buty do Fotoplusa chyba bo najdalej z tych trzech. A czy po 9 zl? miedzy Morele a Fotoplus robi sie kolo 40zl. wystarczy kupic 2 i juz sie 80 robi. Nie wspomne o filtrach przy ktorych za zdarcie butow czasem przy zakupie 3-4 filtrow dostajemy roznice za ktora mozna sobie nowe buty kupic:)

Nie rozumiem trochę dlaczego tak usiłujesz odwodzić od zakupów w Fotoplus. Ja wymieniłem ten sklep, bo kupiłem tam wiele rzeczy (filtry praktycznie wszystkie). Nie było najmniejszych problemów ze zwrotem, reklamacją etc. Jeśli chodzi o ceny to jak nie płaciłem kartą tylko gotówką - zawsze coś utargowałem.

Po za tym jak już tak uporczywie mówimy o tych sklepach to w Fotoplusie nigdy nie spotkałem się z takim lekceważeniem klienta (choć nie uważam obsługi w tym sklepie za jakąś nadzwyczajnie dobrą) jak w Fotopanoramie. W tym ostatnim Panienka była bardziej zajęta rozmową ze znajomym niż obsługą. Nie wiem jak dla innych ale dla mnie takie rzeczy mają znaczenie. Na Basztową nie chodzę bo ile razy tam byłem to nie mieli tego czego potrzebuję - choć zakładam oczywiście, że mogłem mieć zwyczajnie pecha - ot tak wyszło. W d-photo też kilka rzeczy kupiłem (ale na Lwowskiej) i jak najbardziej mogę polecić ten sklep.

A na koniec dla mnie Fotoplus jest najbliżej (miejsca gdzie zostawiam samochód) także z tym darciem butów ..... :D. Oczywiście znam lepsze sklepy ale nie w tym kraju...niestety :(.

mkwiek
06-07-2007, 13:45
ja ostatnio kupuje w fotoplusie i jestem zadowolony. na niektóre towary mają dobre ceny. po za tym nie ma problemu z reklamacją i nie robią wtedy ze mnie idioty, że źle coś podpinam czy nie umiem czegoś włączyć:)
kiedyś miałem o nich złe zdanie

JaBlam
06-07-2007, 14:28
Nie rozumiem trochę dlaczego tak usiłujesz odwodzić od zakupów w Fotoplus. Ja wymieniłem ten sklep, bo kupiłem tam wiele rzeczy (filtry praktycznie wszystkie). Nie było najmniejszych problemów ze zwrotem, reklamacją etc. Jeśli chodzi o ceny to jak nie płaciłem kartą tylko gotówką - zawsze coś utargowałem.

Po za tym jak już tak uporczywie mówimy o tych sklepach to w Fotoplusie nigdy nie spotkałem się z takim lekceważeniem klienta (choć nie uważam obsługi w tym sklepie za jakąś nadzwyczajnie dobrą) jak w Fotopanoramie. W tym ostatnim Panienka była bardziej zajęta rozmową ze znajomym niż obsługą. Nie wiem jak dla innych ale dla mnie takie rzeczy mają znaczenie. Na Basztową nie chodzę bo ile razy tam byłem to nie mieli tego czego potrzebuję - choć zakładam oczywiście, że mogłem mieć zwyczajnie pecha - ot tak wyszło. W d-photo też kilka rzeczy kupiłem (ale na Lwowskiej) i jak najbardziej mogę polecić ten sklep.

A na koniec dla mnie Fotoplus jest najbliżej (miejsca gdzie zostawiam samochód) także z tym darciem butów ..... :D. Oczywiście znam lepsze sklepy ale nie w tym kraju...niestety :(.

Kolekjoner, uwierz ze wcale nie odwodze :) Jesli w innych miejscach nie bede mial mozliwosci zakupic czegos co potrzebuje a bedzie w FP to napewno kupie. Po prostu kiedys byla dyskusja o tanich sklepach foto i kilka osob upieralo sie ze jest to najtanszy sklep. Co do Fotopanoramy opinie zaczynaja byc niepochlebne bo faktycznie coraz czesciej trzeba czekac na zamowiony sprzet (o czym juz tez pisalo kilka osob z forum). Jesli chodzi o Krakow to niestety za wielkiego wyboru w sklepach foto nie ma. Sa te 3 ktore wymienialem + sklepy Canona i sklepy typu "Fotojoker" czy dzialy foto w Galerii czy Media Markt,

Basztow i Lwowska to w sumie to samo. Kiedys na Basztowej byl inny sklep a teraz zrobili oddzial tego co na Lwowskiej. Sklep faktycznie biednie zaopatrzony, polowa miejsca to miejsce zmarnowane, pulki swieca pustkami. Co prawda nie ma problemu bo wystarczy zadzwonic wczesniej i w ciagu 2 godzin potrzebny sprzet z Lwowskiej przywieziony zostanie na Basztowa. Jednak na Basztowej sa najtansze filtry i karty pamieci.

Kolekcjoner
06-07-2007, 20:39
Kolekjoner, uwierz ze wcale nie odwodze :) Jesli w innych miejscach nie bede mial mozliwosci zakupic czegos co potrzebuje a bedzie w FP to napewno kupie. Po prostu kiedys byla dyskusja o tanich sklepach foto i kilka osob upieralo sie ze jest to najtanszy sklep. Co do Fotopanoramy opinie zaczynaja byc niepochlebne bo faktycznie coraz czesciej trzeba czekac na zamowiony sprzet (o czym juz tez pisalo kilka osob z forum). Jesli chodzi o Krakow to niestety za wielkiego wyboru w sklepach foto nie ma. Sa te 3 ktore wymienialem + sklepy Canona i sklepy typu "Fotojoker" czy dzialy foto w Galerii czy Media Markt,

Basztow i Lwowska to w sumie to samo. Kiedys na Basztowej byl inny sklep a teraz zrobili oddzial tego co na Lwowskiej. Sklep faktycznie biednie zaopatrzony, polowa miejsca to miejsce zmarnowane, pulki swieca pustkami. Co prawda nie ma problemu bo wystarczy zadzwonic wczesniej i w ciagu 2 godzin potrzebny sprzet z Lwowskiej przywieziony zostanie na Basztowa. Jednak na Basztowej sa najtansze filtry i karty pamieci.

Tak z tym się zgadzam w całości. I fakty rzeczywiście są dość brutalne. Kraków nie rozpieszcza jeśli chodzi o sklepy foto :(. Niby jest ich dużo, ale bieda się zaczyna jak człowiek na prawdę szuka czegoś konkretnego.