Zobacz pełną wersję : prosba o opinię - wymoderowane zdjecie na plfoto
Wiesiek_TGT
03-07-2007, 21:43
prosze o Wasz komentarz - ja tego - juz po raz trzeci - kompletnie nierozumiem
Wiesiek
http://plfoto.com/1279858/zdjecie.html
Wydaje mi się, że przekaz zrozumiałem, ale mimo to zdjęcie mi się nie bardzo podoba. Jednak moderacja, na dodatek z takim uzasadnieniem, to chyba lekkie przegięcie. Na tym portalu widziałem wiele fotek bardziej pasujących do wykoszenia z podanego powodu, a mimo to jakoś się ostały. Oczywiście zaznaczam, że to tylko moje zdanie.
copymaker
03-07-2007, 21:59
rzeczywiście jakieś jaja.... co w tym wulgarnego to nie wiem... ech IVta RP ;)
MacGyver
03-07-2007, 22:22
Pierwszy raz wymoderował Ci bo coś sobie przywidział (rozumiem jakiś podtekst można sobie dopisać do tego foto ale bez przesady, reklamy puszczane w TV w porze dobranocki bywają dużo bardziej jednoznaczne), kolejne dwa razy aby nie przyznać się do raz popełnionego do błędu.
Ciekawe jak szybko nasz moderator zareaguje na twoje posty ? ;)
Zareagował, czy sam usunąłeś ? :)
Przyznam się, iż również nie rozumiem decyzji moderatora plfoto.
BTW: Kadr taki sobie ale za to wymowa...
energia_ki
03-07-2007, 23:57
Kadr taki sobie ale za to wymowa...
wymowa jest taka, jak w sztandarowym przeboju gwiazdy PRL-u Haliny Frąckowiak: 'bo męska rzecz iść daleko a kobieca wiernie czekać' :lol:
BTW jak się nazywa ten znany rysownik, który właśnie w takiej pozie narysował na swoim słynnym plakacie Conana Barbarzyńcę lub też któreś z jego rozlicznych wcieleń?
swoją drogą mogłeś zatrudnić dwie laski, żeby trzymały go za obie nogi, byłby większy power :mrgreen:
MacGyver
04-07-2007, 00:09
wymowa jest taka, jak w sztandarowym przeboju gwiazdy PRL-u Haliny Frąckowiak: 'bo męska rzecz iść daleko a kobieca wiernie czekać' :lol: ...
No, to po poście koleżanki obie strony sporu porozstawiane po kątach: foto tandetne a moderator z plgnioto się czepia :mrgreen:
wymowa jest taka, jak w sztandarowym przeboju gwiazdy PRL-u Haliny Frąckowiak: 'bo męska rzecz iść daleko a kobieca wiernie czekać' :lol:
A nie Alicji Majewskiej?
BTW jak się nazywa ten znany rysownik, który właśnie w takiej pozie narysował na swoim słynnym plakacie Conana Barbarzyńcę lub też któreś z jego rozlicznych wcieleń?
Frank Frazetta - http://frazettaartgallery.com/ff/bio/1960/1960_pg4.html
swoją drogą mogłeś zatrudnić dwie laski, żeby trzymały go za obie nogi, byłby większy power :mrgreen:
Noooo, taki mini-stos Sardanapala od Delacroix? ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
prosze o Wasz komentarz - ja tego - juz po raz trzeci - kompletnie nierozumiem
Wiesiek
http://plfoto.com/1279858/zdjecie.html
Zrób zdjęcie 'a rebours': np. dwóch chłopaków u stóp jednej dziewczyny - z pewnością nikt się nie czepi :mrgreen:
MacGyver
04-07-2007, 00:18
A nie Alicji Majewskiej?
No raczej tak :-)
energia_ki
04-07-2007, 00:19
No, to po poście koleżanki obie strony sporu porozstawiane po kątach: foto tandetne a moderator z plgnioto się czepia :mrgreen:
na wszelki wypadek uściślę: nie sugerowałam, że zdjęcie Wieśka jest tandetne,
rozwinęłam tylko ideę jego wymowy :) , o której wspomniał Zigi
gdybym miała się do czegoś w tym zdjeciu przyczepić,
to tego, że fatalnie wyszła stopa dziewczyny,
też mam na koncie takie wpadki, więc w sumie głupio rzucać kamieniem...
MacGyver
04-07-2007, 00:22
na wszelki wypadek uściślę: nie sugerowałam, że zdjęcie Wieśka jest tandetne, rozwinęłam tylko ideę jego wymowy :) , o której wspomniał Zigi
Ależ skądże, tylko zręcznie ukryłaś to między słowami :-)
gdybym miała się do czegoś w tym zdjeciu przyczepić,
to tego, że fatalnie wyszła stopa dziewczyny...
Prawdę mówiąc to pierwsze co mi się rzuciło w oczy po odpaleniu linka... no ale w tym wątku mieliśmy oceniać zasadność moderacji a nie zdjęcie, więc nic nie pisałem ;-)
energia_ki
04-07-2007, 00:25
A nie Alicji Majewskiej?
oczywiście!
ha, czyli nie jestem aż taka stara, skoro ich nie pamiętam :grin:
a może na odwrót? jestem taka stara, że już nic nie pamiętam... :mrgreen:
Frank Frazetta
dokładnie!
Noooo, taki mini-stos Sardanapala od Delacroix? ;)
aha!
no to w odpowiedzi wyszło mi 3xTAK :mrgreen:
Ależ skądże, tylko zręcznie ukryłaś to między słowami :-)
MacGyver, nie imputuj mi, bo mnie autor zdjęcia znielubi, a na co mi to? :-)
a decyzji moderatora nie rozumiem
hm, chyba że była to moderatorka i miała trochę dość zdjęć, na których używa się kobiet w charakterze dmuchanych lalek do jednorazowego wykorzystania - takich zdjęć jest zalew [reklama, czasopisma], więc może zdjęcie Wieśka było tym, które przepełniło czarę i pani moderator rzekła: 'basta!' ;)
ha, czyli nie jestem aż taka stara, skoro ich nie pamiętam :grin:
a może na odwrót? jestem taka stara, że już nic nie pamiętam... :mrgreen:
I weź tu, człowieku, wybrnij...
no to w odpowiedzi wyszło mi 3xTAK :mrgreen:
Oj, taka zgodność to rzeczywiście tylko raz na 60 lat w przyrodzie występuje...
Lesoniusz
04-07-2007, 01:18
Wymoderowali bo horyzont leci;) a tam admin jest wyczulony na to jak chol...:lol:
a i do tego wulgarnie leci i piwo sie może wylać;)
FOTOGRAF
14-07-2007, 13:30
czy faktycznie zdjecie to pod wzgledem jakosciowym nie powinno byc pokazywane na plfoto? ":|
http://plfoto.com/1288646/zdjecie.html
Diabel03
14-07-2007, 17:36
Jakość nie jest taka zła ale podostrzyć można by było troche.