Zobacz pełną wersję : Słabo mi...
thinredline
03-07-2007, 17:21
Powiem szczerze. Słabo mi. Słabo mi jak czytam ludzi którzy o swoich zdjęciach piszą:
pseudo reporterka
pare gniotow a'la zdjecia
Moje nieporadne próby
moje Gnioty
Nowe-stare gniotki
Skoro wiesz, że to gniot to po co pokazywać go innym. No jeśli jest ktoś masochistą to potrafię to zrozumieć, jak również pewnego rodzaju kokieterię. Zastanawiam się tylko po co? :confused:
mattnick
03-07-2007, 17:36
a zaglądałeś do tych galerii ??
stdanielo
03-07-2007, 18:00
Powiem szczerze. Słabo mi. Słabo mi jak czytam ludzi którzy o swoich zdjęciach piszą:
pseudo reporterka
Moje nieporadne próby
moje Gnioty
Nowe-stare gniotki
Skoro wiesz, że to gniot to po co pokazywać go innym. No jeśli jest ktoś masochistą to potrafię to zrozumieć, jak również pewnego rodzaju kokieterię. Zastanawiam się tylko po co? :confused:
Bo ktoś tak zdecydował napisać o swoich zdjęciach i tyle, każdy ma do tego prawo. Ale żeby od razu wątek zakładać? Mi tam to nie przeszkadza.
sniper88
03-07-2007, 18:04
Jak dla mnie tacy ludzie po prostu maja dystans do swoich prac, wiedza ze nie sa na wysokim poziomie, ale mimo to chcieliby aby ktos je ocenil. W koncu sam swoich zdjec ocenic nie dasz rady (a przynajmniej ja nie potrafie spojrzec na swoje wypociny z dystansem i stwierdzic co jest nie tak a co jest w porzadku).
MacGyver
03-07-2007, 18:04
Mattnick ma rację, to że ktoś ma takie a nie inne poczucie humoru determinujące specyficznie autoironiczne spojrzenie na własne zdjęcia to nie powód do rozdzierania szat.
P.S. Wątek proponuję zamknąć albo przenieść do pralni, tak na wszelki wypadek ;-)
thinredline
03-07-2007, 18:57
a zaglądałeś do tych galerii ??
Owszem. Niektore mi sie podobaja.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bo ktoś tak zdecydował napisać o swoich zdjęciach i tyle, każdy ma do tego prawo. Ale żeby od razu wątek zakładać? Mi tam to nie przeszkadza.
Jak hyde park to hyde park.
Każdy pisze co mu na sercu leży :neutral:
Jak dla mnie tacy ludzie po prostu maja dystans do swoich prac, wiedza ze nie sa na wysokim poziomie, ale mimo to chcieliby aby ktos je ocenil. W koncu sam swoich zdjec ocenic nie dasz rady (a przynajmniej ja nie potrafie spojrzec na swoje wypociny z dystansem i stwierdzic co jest nie tak a co jest w porzadku).
OK. Tylko gniot ma od razu pejoratywne zabarwienie.
To że ktoś umieszcza zdjęcia aby bardziej doświadczeni powiedzieli co robi źle jest jak najbardziej wskazane. Po to jest między innymi forum.
thinredline
03-07-2007, 19:05
Mattnick ma rację, to że ktoś ma takie a nie inne poczucie humoru determinujące specyficznie autoironiczne spojrzenie na własne zdjęcia to nie powód do rozdzierania szat.
P.S. Wątek proponuję zamknąć albo przenieść do pralni, tak na wszelki wypadek ;-)
spox :-D
sniper88
03-07-2007, 19:13
OK. Tylko gniot ma od razu pejoratywne zabarwienie. To że ktoś umieszcza zdjęcia aby bardziej doświadczeni powiedzieli co robi źle jest jak najbardziej wskazane. Po to jest między innymi forum.
Ale dzieki temu w tak zatytulowanym watku nie zrobi sie dyskusja jak chociazby w "Wakacje z Mk III":mrgreen:
thinredline
03-07-2007, 19:20
Ale dzieki temu w tak zatytulowanym watku nie zrobi sie dyskusja jak chociazby w "Wakacje z Mk III":mrgreen:
coz za zlosliwosc :mrgreen:
moze chodzlo po prostu o wakacje z Markiem ;)
Gniot? Pejoratywne zabarwienie?
Wypraszam sobie.
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img452.imageshack.us/img452/8899/crw0001dq9.jpg)
Kolekcjoner
04-07-2007, 01:41
pseudo reporterka
Moje nieporadne próby
moje Gnioty
Nowe-stare gniotki
To czysta psychologia. Takie zatytuowanie wątku to kokieteria mająca na celu wywołanie określonej reakcji oglądających. Na pewno znajdą się litościwe dusze pocieszające: "e nie gniot, przesadzasz nie jest tak źle", "te Twoje próby wcale nie sa tak nieporadne". To działa. Jest to jeden ze sposobów wywierania wpływu na ludzi, często nawet podświadomy. Na ogół jak ktoś sam siebie biczuje to go próbujemy podnieść na duchu, a nie mu przywalić. Dokładnie na to jest to obliczone. Nie wszyscy się na to chwycą ale zawsze ktoś litościwy się znajdzie. Nie oznacza to też jakiejś szczególnej perfidii, niektórzy robią to bezwiednie jednak instynktownie czując, że efekt zostanie osiągnięty - czyli nie zostaną przez wszystkich permanentnie zjechani.
pseudo reporterka
Moje nieporadne próby
moje Gnioty
Nowe-stare gniotki
To strach przed oceną inaczej lęk przed oceną społeczną, inaczejwstyd i strach przed ocena innych inaczej niewiara we własne możliwości zjawisko dobrze znane w psychologii. Nadanie swoim pracom tytułu umniejszającego ich wartość jest rodzajem asekuracji jeśli oceny będą negatywne - można powiedzieć "a nie mówiłem?", "wiedziałem" co trochę zmniejsza ból. Jest tu wielu bardzo młodych ludzi i być może powtarzają oni to co wcześniej zobaczyli u bardziej doświadczonych kolegów. Mnie to też denerwuje ale rozumiem powody :).
Pozdrowienia, swnw.
thinredline
04-07-2007, 20:11
To czysta psychologia. Takie zatytuowanie wątku to kokieteria mająca na celu wywołanie określonej reakcji oglądających. Na pewno znajdą się litościwe dusze pocieszające: "e nie gniot, przesadzasz nie jest tak źle", "te Twoje próby wcale nie sa tak nieporadne". To działa. Jest to jeden ze sposobów wywierania wpływu na ludzi, często nawet podświadomy. Na ogół jak ktoś sam siebie biczuje to go próbujemy podnieść na duchu, a nie mu przywalić. Dokładnie na to jest to obliczone. Nie wszyscy się na to chwycą ale zawsze ktoś litościwy się znajdzie. Nie oznacza to też jakiejś szczególnej perfidii, niektórzy robią to bezwiednie jednak instynktownie czując, że efekt zostanie osiągnięty - czyli nie zostaną przez wszystkich permanentnie zjechani.
BINGO
Gniot? Pejoratywne zabarwienie?
Wypraszam sobie.
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img452.imageshack.us/img452/8899/crw0001dq9.jpg)
hihihihi
juz je wczesniej widzialem, dobre
Muflon (chyba) kiedyś pisał że nie wchodzi do tak zatytułowanych wątków.
ja tez ;)
Kolekcjoner
05-07-2007, 02:35
Muflon (chyba) kiedyś pisał że nie wchodzi do tak zatytułowanych wątków.
ja tez ;)
Na pewno autor się rozpłacze z tego powodu :mrgreen:.
A ja tam uważam, że moje zdjęcia sa najlepsze na świecie. A poważnie to nie umiesciłem żadnej fotki w sieci, bo nie odczuwam takiej potrzeby. A ludzie maja prawo tak pisać, a inni maja prawo ich oceniać....