Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Internetowe wywołanie zdjęć

LFB
27-04-2006, 12:05
Szukam jakiegoś dobrego sprawdzonego labu internetowego. Chodzi mi o punkt w którym nikt bez mojej prośby nie będzie mi tuningował wysłanych zdjeć, a jakość odbitek będzie bardzo dobra. W archiwum ktoś polecał LAB-NET (http://lab-net.pl/). Mają bardzo dobre ceny szczególnie na większe odbitki, ale jak u nich z jakością ?
Czy macie jakieś swoje laby które możecie polecić ?

tymin3
27-04-2006, 12:29
w zdjecia nie ingerują i to jest problem...... kolory tragedia sine bure (stara chemia?), odbitki poszly do kosza, na innych labach te same zdjecia bez korekcji bylo ok

LFB
27-04-2006, 16:02
Jakich innych moge spytać ;)

tymin3
27-04-2006, 16:07
Jakich innych moge spytać ;)

TAkich co sie do nich na piechote idzie :wink:

mceyk
27-04-2006, 16:29
Zamawiałem u nich ~20 odbitek w dużych formatach ( przy wysyłaniu zamówienia zaznaczyłem żeby nie stosowali korekcji ). Poza jednym zdjęciem, które było mocno rozjaśnione i mało kontrastowe reszta wyszła bardzo dobrze. Na pochwałe zasługuje szybki termin realizacji (odbitki przyszły następnego dnia) .

Bonku5
15-05-2007, 14:16
Czy może ktoś polecic mi jakieś internetowe lab. gdzie wywołują dobrej jakości foty?? interesują mnie standardowe odbitki 10x15 itp

Zielony
15-05-2007, 14:25
Użyj wyszukiwarki panie! Było sporo na ten temat.
Osobiście mogę polecić fotonet z Tych :arrow: www.fotonet.info

Bonku5
15-05-2007, 14:28
Jakoś nic konkretnego nie mogę znaleźć :/

Zielony
15-05-2007, 14:41
Wyszukiwarka -> Zaawansowane szukanie --> lab ---> tylko w tytułach ----> ENTER

Mało?

Janusz Body
15-05-2007, 14:46
Tomasz1972 z CB niedobry?

http://www.canon-board.info/member.php?u=1716

Bonku5
15-05-2007, 14:56
Może i dobry ale tylko całe pakiety :( 10x15 - 50 sztuk.. ale dzieki :)

Vitez
15-05-2007, 16:02
Użyj wyszukiwarki panie! Było sporo na ten temat.
Osobiście mogę polecić fotonet z Tych :arrow: www.fotonet.info

Wyszukiwarka -> Zaawansowane szukanie --> lab ---> tylko w tytułach ----> ENTER

Mało?

Punkt 7 polecam:
http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3

MacGyver
15-05-2007, 16:04
Czy może ktoś polecic mi jakieś internetowe lab. gdzie wywołują dobrej jakości foty??
Wywołują czy robią odbitki ? :roll:

jac+
15-05-2007, 16:09
Polecam "limelight" z allegro. Pod tą nazwą kryje sie laboratorium w Nowej Soli, w którym pracuje niejaka Pani Ola, która ma naprawdę pojęcie o fotografii. Co do jakości jestem wręcz upierdliwy do granic możliwości, a widząc odbitki zrobione przez to laboratorium nie znalazłem niczego do czego mógłbym sie przyczepić. BRAWO !!!

Bonku5
15-05-2007, 18:30
Wywołują czy robią odbitki ? :roll:

Mhm zwał jak zwał chodzi mi o to żebym przesłał im pliki a oni przysłali mi wersje papierowe :p

Oczywiście dobrej jakości najlepiej jak najtaniej ale pewnie to nie zawsze idzie w parze.

Punkt 7 polecam:
http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3

dzięki za wsparcie :]
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Polecam "limelight" z allegro. Pod tą nazwą kryje sie laboratorium w Nowej Soli, w którym pracuje niejaka Pani Ola, która ma naprawdę pojęcie o fotografii. Co do jakości jestem wręcz upierdliwy do granic możliwości, a widząc odbitki zrobione przez to laboratorium nie znalazłem niczego do czego mógłbym sie przyczepić. BRAWO !!!

Ona jakoś wystawia tą usługę...? bo zerknąłem to użytkownik nie ma w tej chwili wystawionych przedmiotów :(

Mhm może spróbuje w Vertis

michal.s
15-05-2007, 18:59
W Rzeszowie masz Kodaka http://www.kodak.rzeszow.pl/ robią ładne odbitki. W Fotojokerze też robią dość dobrze, ale w MediaMarkt Ci już dobrze nie zrobią, choć chyba mają najtaniej ;)

Bonku5
17-05-2007, 09:32
Podziele się z wami opinią na temat jednego foto labu z allegro "fotokubin" z Rzeszowa. Chciałem sprawdzić czy jakość dobra a za przesyłke nie musiał bym płacic wiec sie zdecydowałem.

I stanowczo odradzam. Zdjęcia robione 350d wyszły jak z taniego kompakta. Spikselowane a kolory całkowicie nie naturalne. Jeszcze mógłbym zarzucic sobie że zbytnio podciągnąłem kolorystyke ale wrzuciłem jedne foto które wywołałem w normalnym labie to niebo a ziemia.

I duży błąd jaki robią to kompresja przed wysyłką o ok 80% więc wiecie co z tego może być. Pytałem czemu tak robią to miły Pan powiedział, że kompresują tyle żeby zdjęcie nie straciło na jakości dla danego formatu.

Całe szczęście że kilka sztuk dałem :)

lukasz_p
17-05-2007, 20:32
Czy może ktoś polecic mi jakieś internetowe lab. gdzie wywołują dobrej jakości foty?? interesują mnie standardowe odbitki 10x15 itp

Ja właśnie postanowilem wyprobowac ofertę Tomasza1972 (link do oferty) (http://www.canon-board.info/showthread.php?p=297310), zamawiałem parę sztuk 15x21 i dzis dostałem poczta paczke ze zdjeciami (a zamowilem w poniedzialek, wiec wszystko bardzo sprawnie)

Co jakosci to nie mam sie do czego przyczepic, cenowo wydaje mi sie bardzo korzystnie wiec docelowo bede zdaje sie stalym klientem :mrgreen:
(kilka z zamowionych odbitek zrobilem juz wczesniej w 2 labach w poznaniu placac sporo wiecej i mam subiektywne wrazenie ze odbitki od Tomka sa zrobione nawet lepiej)

System "pakietow" jest calkiem sensowny - w przypadku mniejszych ilosci koszty wysylki moga nieco przedrozyc sprawe i generalnie najbardziej oplaca sie zamawiac wlasnie pakiety
Generalnie polecam 8-)

Bonku5
18-05-2007, 08:15
Ja właśnie postanowilem wyprobowac ofertę Tomasza1972 (link do oferty) (http://www.canon-board.info/showthread.php?p=297310), zamawiałem parę sztuk 15x21 i dzis dostałem poczta paczke ze zdjeciami (a zamowilem w poniedzialek, wiec wszystko bardzo sprawnie)

Co jakosci to nie mam sie do czego przyczepic, cenowo wydaje mi sie bardzo korzystnie wiec docelowo bede zdaje sie stalym klientem :mrgreen:
(kilka z zamowionych odbitek zrobilem juz wczesniej w 2 labach w poznaniu placac sporo wiecej i mam subiektywne wrazenie ze odbitki od Tomka sa zrobione nawet lepiej)

System "pakietow" jest calkiem sensowny - w przypadku mniejszych ilosci koszty wysylki moga nieco przedrozyc sprawe i generalnie najbardziej oplaca sie zamawiac wlasnie pakiety
Generalnie polecam 8-)

Ja też wysłałbym do Tomasza tyle że tym razem miałem bardzo mało tzn nie całe 20 sztuk więc nie było sensu ale nastepnym razem zapewne sprobuje

jac+
19-05-2007, 10:31
Może w tej chwili nie ma niczego wystawionego, ale sprawdź jej konto i jak coś skontaktuj się z nią przez maila. Dość szybko odpowiada.

Bonku5
19-05-2007, 15:15
Może w tej chwili nie ma niczego wystawionego, ale sprawdź jej konto i jak coś skontaktuj się z nią przez maila. Dość szybko odpowiada.

Ale o co chodzi?? :|

Zielony
19-05-2007, 19:39

Ale o co chodzi?? :|

Ona jakoś wystawia tą usługę...? bo zerknąłem to użytkownik nie ma w tej chwili wystawionych przedmiotów :(

O to ;-)

Bonku5
19-05-2007, 20:44
A tak nie skojarzyłem z drugą stroną :p
Dzięki Zielony za przypomnienie bo zakręciłem się jak.. heh

Pitek
19-05-2007, 21:01
www.fotoiris.pl z Gostynia GORĄCO POLECAM ! ! ! tam wywołuję zdjęcia , rewelacja8-)

jac+
21-05-2007, 16:44
Dzięki Zielony za prawidłowe naświetlenie sprawy :mrgreen: .

darnok
23-05-2007, 22:42
jak korzystam z http://www.fotook.pl/
sciagasz programik i poneijz za jego pomoca wysylasz foty, robia bardzo przyzwoiscie.

perqsista
26-05-2007, 21:38
Pierwszy raz "zgrzeszyłem" z odbitkami u Tomasza1972 i muszę bardzo pochwalić. Bardzo porzadnie. Dobry papier o przyzwoitej gramaturze (nie mierzyłem/ważyłem) ale dobrze leżą w ręce. Robiłem na papierze pólmatowym w formatach 21x15 i 21x30. O kolorach nie mogę nic napisac bo otrzymałem dokładnie takie jakie sobie zaplanowałem podczas postprocessu. Po tym co zobaczyłem mogę napisać: Tomasz1972 to profesjonalista i rzeczywiscie rzetelnie wykonuje kalibrację labu po każdej wymianie chemii. Zdecydowanie polecam!

tcyprian
30-05-2007, 22:06
www.fotoiris.pl z Gostynia GORĄCO POLECAM ! ! ! tam wywołuję zdjęcia , rewelacja8-)

dzieki za opinie :)

i oczywiscie zapraszam na http://lab.fotoiris.pl

Thunder
30-05-2007, 22:10
Wywolywalem w vertis.pl i jestem bardzo zadowolony. Polecam tez empikfoto.pl :)

maci78
30-05-2007, 22:13
wygodny jest empikfoto.pl :) i jakosć też całkiem całkiem. szczególnie dobry jest odbiór w fotolabe :D rano wysyłka wieczorem spacerkiem po dobiór ;)

Kaworu
30-05-2007, 22:43
w empikfoto jesli sie zamowi kika odbitek jednego zdjecia, to kazda odbitka potrafi miec inne kolory ;)

mtata
31-05-2007, 00:49
Wywolywalem w vertis.pl i jestem bardzo zadowolony

Również polecam http://www.vertis.pl
Testowałem wiele labów (łącznie z empikiem i kodakiem) i vertis od dłuższego czasu jest moim ulubionym 8-)

krzychoo
31-05-2007, 14:52
Ja robię odbitki tutaj http://www.fotomi.pl/slubna.html lepiej być nie może! papier, kolor, cena... współpracuje się znakomicie, nigdy nie dostałem od tej firmy lipy. to co mam na monitorze, dostaję na parierze. do kalibracji dają pliki i odbitki korekcyjne, każdy z klientów dostaje indywiduale konto FTP, gdzie można zarzucac ich plikami, przy czym czas wykonania jest szybki. Polecam, ja spróbowałem i zostałem... już wiecej nie chce mi sie użerać z innymi laborantami, którzy pchaja paluchy do moich zdjęć.

jools
01-06-2007, 09:02
Ja również polecam odbitki u Tomasza1972, wczoraj odebralem i rewelacja.
Odbitki wyszly swietnie a dotego wszystko szybciutko.

PS. prawie jak wystawianie komentarza na Allegro :)

dj_zibi
27-06-2007, 17:53
Czy ktoś robił u nich odbitki? Również zastanawia mnie niska cena.

Nawrot
29-06-2007, 15:16
Ja ze swojej strony bardzo polecam pamprofil (http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2524406)
Odbitki świetne jakościowo. Super zachowanie kolorów. Do tego zawsze super szybko. Sam zamawiam u nich dłuższy czas i przy każdym kolejnym zamówieniu mogę liczyć na jakieś darmowe odbitki :)

Novaro
08-07-2007, 13:57
A jak w fotojokerze???

luckylucas
20-08-2007, 14:07
Ja również polecam fotomi.pl. Korzystałem juz z wielu interenetowych lab-ów ale w kazdym było coś nie tak. w fotomi jestem w pełni usatysfakcjonowany. Zdjęcia najwyższej jakości, cena konkurencyjna no i odbitki mailem na drugi dzień. Polecam spróbować.

pmagdalena
20-08-2007, 14:11
Polecam Empik kolory super i nie robią żadnej korekcji.

Kiedyś wywolalam w superfoto.pl ale papier jest kiepskiej jakości i wróciłam do fotoempik.pl

McKane
20-08-2007, 15:27
Ja ma byc solidnie i szybko to u Tomasza1972 :)

Zaczne od tego ze naleze do mega marudnych klientow :)
Wyslalem do Tomasza kilkadziesiat plikow do odbitek 15x21 i 21x30 w nocy. (wiekszosc kolorowych czesc BW). Rano mialem juz telefon ze odbitki zrobione i leca do mnie priorytetem.
Jakosciowo niczego nie mozna im zarzucic. Papier Fuji Suprema matowy czyli nie jakis badziew. Kolory rewelacyjne - wyjatkowo zblizone do tego co widzialem u siebie po uzyciu profilu dostarczonego przez Tomasza (lekko ocieplone ale to moze byc wina mojego monitora i nie do konca dokladnej kalibracji). Co wazniejsze tak naprawde nie trzeba tego profilu sciagac bo jest on bardzo zblizony do sRGB. Roznice wystepuja tylko w bardzo jaskrawych kolorach ktore ulegaja stonowaniu. Nie trzeba dodawac ze przyspiesza to niesamowicie caly proces obrobki. Do tego ostrosc i kontrast odbitek nawet w przypadku tych 21x30 na bardzo wysokim poziomie ... po dobrym przygotowaniu materialu wychodza zyletki. Lab jest tak ustawiony ze nie wprowadza zadnych wlasnych korekt jak to czesto ma miejsce w innych labach .. niby same Nki a kontrast pojechany w kosmos.

Tak wiec polecam bez dwoch zdan ... dzisiaj odbieram kolejna paczke tym razem 10x15 i 21x30 w wiekszej ilosci :)

Tomasz Urbanowicz
04-09-2007, 08:21
Ja też dorzucę co nie co :)
Od jakiegoś czasu korzystam z usług Tomasza1972 - polecam.
Ma skalibrowany LAB - fotki wyglądają praktycznie identycznie z tym co mam na skalibrowanym monitorze.
Po drugie solidność, fachowość + dobry papier = gwarancja dobrych fotek :)

Korzystałem z wielu labów - z przykrością stwierdzam że była to loteria: raz zdjecia było dobre, raz takie sobie, raz złe, ale nigdy nie były takie jak chciałem/widziałem na monitorze.