PDA

Zobacz pełną wersję : satuGO

Gizzmo
27-06-2007, 12:48
Ciekawia mnie wasze opinie, bo jak dla mnie to ten kto to wymyslil ...

http://www.satugo.com/

bebesky
27-06-2007, 12:50
:) fajowe :)

SimOn!
27-06-2007, 12:55
Taki aparat tyle ze analogowy na film 120, "zamontowany" w gumowej pilce juz dawno powstal.... u nas w Polsce. Autorem jest Marek Mazur z Retrokamery w Gdansku.
Pokazywal mi swego czasu zdjecia jakie wykonywal tym sprzetem. Byly one naprawde bardzo oryginalne bo film byl stale przesuwany przez mechanizm czasowy. Zdjecia mialy dlugosc np calej rolki fimu srednioformatowego.

DoMiNiQuE
27-06-2007, 13:07
A czy mozna zobaczyc gdzies przykladowe zdjecia wykonane tym pingpongiem?

Bagnet007
27-06-2007, 14:56
Oj, u nas zabawa pewnie skończyła by się na pierwszym rzucie. Jak to mówił mój nauczyciel fizyki z liceum: "w przyrodzie nic nie ginie, jedynie zmienia postać lub właściciela" :D
(pozdrawiam Pana matrixa :-) jeśli to czyta).

mungo
27-06-2007, 17:27
Pisałem o tym artykuł do Logo. Poszedł w którymś z numerów pod koniec 2006 roku. Mailowałem z konstruktorami - narazie szukają producenta, który chciałby ich pomysł wyprodukować. Przykładowych fotek nie ma, bo z samego konceptu trudno o wyciśnięcie jakichś przykładowych fotek;)
Idea fajna - szczególnie, źe niedroga.

minek
28-06-2007, 01:26
to jakiś lomograficzny wynalazek jest ...
po co komu same poruszone, przypadkowe kadry?

bartoszsowa
28-06-2007, 01:29
to jakiś lomograficzny wynalazek jest ...
łomografia 8) jakby małpie dać aparat...

MacGyver
28-06-2007, 03:30
...po co komu same poruszone, przypadkowe kadry?
A po co komu, tak w ogóle, łomo-foty ? :mrgreen:

minek
28-06-2007, 12:24
A po co komu, tak w ogóle, łomo-foty ? :mrgreen:

Nie no, jak kiedyś miałem Lomo (mam do dziś, ale nie działa powtarzalnie - pewnie nadaje się do współczesnej lomografii), to robiłem nim pstryki co prawda dziecinne, ale przemyślane - miało toto celownik, po jakimś czasie poznałem co to paralaksa, wiedziałem też jak z grubsza działa jego automatyka i poza winietą zdjęcia nie miały poważniejszych cech współczesnych zdjęć z Lomo.
Ja tylko, w przeciwieństwie do powyższych wypowiedzi, chciałem pokazać swój całkowity brak entuzjazmu do tego wynalazku. Oraz powiedzieć, że moim zdaniem jest bezsensowny. Czyli się nie sprzeda.

DoMiNiQuE
28-06-2007, 12:29
Oraz powiedzieć, że moim zdaniem jest bezsensowny. Czyli się nie sprzeda.
Te dwie rzeczy akurat nie zawsze ida w parze (patrz aparaty do tworzania wspolczesnej sztuki czyli Lomografia) ;-)

Gizzmo
28-06-2007, 23:11
Oraz powiedzieć, że moim zdaniem jest bezsensowny. Czyli się nie sprzeda.
Zrobia dobra reklame to ludzie kupia.