Zobacz pełną wersję : Jakosc obiektywow Canon.
ArturBonoVox
20-06-2007, 22:44
Witam :)
Gdzies naczytalem sie, nie pamietam gdzie, co do zakupu obiektywow Canona. Czy ktos wie jak to jest? Jeden z uzytkownikow napisal, ze do Polski trafiaja gorsze jakosciowo obiektywy z jakies duzej hurtowni Canona w Austrii. Ile w tym prawdy i jak to jest jest z jakoscia obiektywow w Polsce a innymi krajami?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Prosze o szybka odpowiedz. Dziekuje :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czy ktos sie orientuje jak jest z jakoscia obiektywow Canon w Irlandii ?
Sądzę, że to spiskowa teoria dziejów.
to taki anty-canonowy kanon.
Czy ktos sie orientuje jak jest z jakoscia obiektywow Canon w Irlandii ?
Witam:)
W Irlandii takich zakupow sie nie robi bo ceny sa wysokie.
no to by sie napracowali wybierajac te gorsze na wschod a lepsze na zachod;)
Witam :)
Jeden z uzytkownikow napisal, ze do Polski trafiaja gorsze jakosciowo obiektywy z jakies duzej hurtowni Canona w Austrii.
Pewnie spisek Nikona :-)
tak bardziej poważnie, to Internet jest pełen głupków...
MacGyver
21-06-2007, 23:30
Specjalnie na polski rynek robią eLki z plastikowymi soczewkami :twisted:
ArturBonoVox
21-06-2007, 23:59
MacGyver, ktore miejsce we Wrocku polecasz na zakup szkla?
MacGyver
22-06-2007, 00:11
We Wrocławiu nie kupisz szkła z półki w ludzkiej cenie. Większy wybór na stanie mają tylko w No1 na Odrzańskiej lub ich filii w Arkadach Wrocławskich ale ceny z kosmosu. Taniej jest w Foto-Raju (http://foto-raj.pl/index.php?op=sklep&grupa=obiektywy&podgrupa=Canon&sortowanie=cena)na Grabiszyńskiej, ale tam za dużo nie trzymają na miejscu, a i ceny coraz mniej atrakcyjne. Można też zamówić w ABfoto (http://abfoto.pl/sklepy.php), ale pomacasz dopiero jak przyjdzie Twoje szkło, bo na półkach pustki.
ArturBonoVox
22-06-2007, 00:28
W No 1 kupowalem moj sprzecik. Nawet nie zdarli. W sklepie netowym bralem odpowiednik gripa. W sumie musialem odeslac na wymiane wadliwy wklad. Teraz patrze ten sklep www.foto-tip.pl ma 85/1.8 za 1415 zl. Podejrzanie niska cena. Jak znow bedzie cos nie tak? Co tu zrobic?:P
MacGyver
22-06-2007, 00:54
A co w niej podejrzanego, w USA to szkło kosztuje ~340$ więc jest jeszcze spory % na zarobek. W ABfoto (oficjalny dystrybutor dedatliczny Canona w Polsce) kosztuje 1469 zł (http://sklep.abfoto.pl/produkt.php?id=78).
Teraz patrze ten sklep www.foto-tip.pl ma 85/1.8 za 1415 zl. Podejrzanie niska cena. Jak znow bedzie cos nie tak? Co tu zrobic?:P
w niemczech w internetowych sklepach nowe z papierami z oficjalnego kanału dystrybucji kupisz miedzy 340 a 360 euro wiec to raczej normlana cena
Kolekcjoner
23-06-2007, 01:11
Ja tam nie wiem jak jest. Większość sprzętu mam z Niemiec. Wszystkie szkła wyglądają na ostre ;). Nie myślę jednak żeby to czegoś dowodziło. Sądzę że to raczej mit. Zresztą mój znajomy (niemieckojęzyczny) pisze, że na niemieckich forach też kupa ;) biadolenia na szkła.