Zobacz pełną wersję : w 95 % przypadków żarówka błyskowa nie błyska przy współpracy z 400d
Witam
Mam taki problem...
Posiadam żarówke błyskową 45ws, 400d. Żarówke tę wyzwalam poprzez kostke firmy Hama. W 95 % przypadków żarówka nie błyska gdy wyzwalam ją przez kostke i kabel synchro, nie wiem co jest, mysle ze to nie wina polaryzacji, jesli zarowka czasem błyska.
Ktoś może miał kiedyś taki problem ? Co zrobić w takim przypadku ? Prosze o odpowiedzi
Pozdrawiam !
orix
A przy jakich czasach migawki błyskasz?
A przy jakich czasach migawki błyskasz?
raczej jest tak przy kazdym :) 1/200 tez
Nie wiem, jak mówie żarówka czasem błyska :)
KuchateK
20-06-2007, 19:12
Obstawiam wadliwa mechanike polaczenia lub uszkodzona zarowke...
KuchateK - żarówka jest sprawna, a mechanika połączenia - chodzi o polaryzacje ?
Tutaj chyba jest prawidłowa, a ze zarowka czasem błyska, to chyba mechanizm jest sprawny :)
a ze zarowka czasem błyska, to chyba mechanizm jest sprawny :)
Niekoniecznie. Moze to rowniez znaczyc ze mechanizm czasem jest sprawny a czasem nie. Jakies niestycznosci.
Ale miedzy np. kablem a kostką, tak ?? W aparacie napewno wszystko sprawne jest :)
Przemek Lipski
20-06-2007, 23:22
Ja czasem muszę docisną kostkę do stopki w aparacie, że błyskało. Może w Twoim przypadku to właśnie wina styków.
zarowki chinskie moze?
moze kabel nalezy przerobic na krzyz.
Juz wiem co było przyczyna, kostka była za mocno załozona na sanki, wystarczyło kostke troszke przesunąć w strone "do siebie" chyba zeby sie styki nałożyły i jest wporządku, dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam :)