Zobacz pełną wersję : gdzie serwisowac lampe Metza w Warszawie
Robert_Ploch
17-06-2007, 12:41
Witam
Mam nadzieje, ze wybralem wlasciwe miejsce do zadania mojego pytania. Jesli ni to prosze Panow Moderatorow o przesuniecie.
Wczoraj niestety moja lampa nie przezyla upadku na chodnik i przestal dzialac palnik. Chcialbym sie zapytac, czy ktos z Was wie, gdzie w Warszawie jest dobry serwis zajmujacy sie lampami. Jest to Metz, wiec wydaje mi sie, ze nie maja wlasnego , a lampe kupilem przez allgero i nie chce mi sie jej wysylac do Poznania. Wtedy moga mi wmowic doslownie wszystko i jak nie zaplace to nie dostane zpowrotem lampy :)
Dzieki i pozdrawiam
Metza naprawia chyba Fototechnika w Trojmiescie bo o ile sie nie myle sa przedstawicielem. Gorzej tylko ze coraz wiecej info o ich nieprofesjonalizmie (przy Tamronach wyplynelo) . W Warszawie nie znam
Robert_Ploch
17-06-2007, 16:47
No wlasnie zauwazylem na Gwarancji, ze serwis w 3city, ale ogolnie nie chce wysylac lampy, nie mam nic do Poznaniakow :) Po prostu chce byc przy ogledzinach i podyskutowac. Gdy sprzet pojdzie do innego miasta, to moze sie zdarzyc, ze "naprawia" za xxx zlotych i nie bede mial wyjscia - albo zaplace albo strace lampe. A mi sie wydaje, ze po prostu zarowka nie wytrzymala upadku
Robert_Ploch
17-06-2007, 19:31
halo... czy Wy wszyscy macie tylko lampy Canona? :)
nikt nie zna innego serwisu niz ten na Zytniej? nie wierze :)
MacGyver
17-06-2007, 19:40
nikt nie zna innego serwisu niz ten na Zytniej? nie wierze :)
Google Twoim przyjacielem, po wpisaniu kombinacji "metz serwis polska":
http://www.foto-tronik.pl/
:roll:
Czytalem kiedys jakichs posiadaczy Metza na forum ale chyba zdazyli zmienic na Canona (tak krotko im zajelo przekonanie sie do roznic) zanim Metz sie zepsul ;)
Robert_Ploch
18-06-2007, 12:34
Czytalem kiedys jakichs posiadaczy Metza na forum ale chyba zdazyli zmienic na Canona (tak krotko im zajelo przekonanie sie do roznic) zanim Metz sie zepsul ;)
Nie kazdego stac na 580-ke za 1800 zeta... Tez bym wolal speedlight'a
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a jeszcze mam takie pytanie: wiecie gdzie mozna w Wawie pozyczyc sprzet foto? Poza sigma pro centrum? Wiem, ze jeszcze jakas firma wypozyczala sprzet, glownie canona, ale skleroza nie boli
juz podawałem do tego człowieka namiar:
Gołębiowski Krzysztof. tel. (22) 857 41 23 Warszawa Ma warsztat naprawy urządzeń elektronicznych i lamp błyskowych /specjalizuje sie w studyjnych fleszach/ + lampy Metz
wiesz Vitez, czasami canon nie wystarcza.
Nie kazdego stac na 580-ke za 1800 zeta... Tez bym wolal speedlight'a
Gdzies na Gieldzie widzialem 420EX za 600zl z cena do negocjacji. Wiec czemu od razu podawac skrajne ceny? Btw 580EX mozna smialo za 1400 nowa wyrwac a za 1000-1200 uzywana. Bo EXII wysla i cena uzywanej 580EX zleciala.
Robert_Ploch
22-08-2007, 11:49
witam
powracam z tematem, bo niestety serwis FotoTronik zblaznil sie na calej linii...
od dwoch miesiecy nie moga naprawic mi lampy, przeciagajac w nieskonczonosc termin zrealizowania naprawy... moglbym zrozumiec, gdyby musieli sprowadzic jakis uklad scalony do promu kosmicznego Endavour, ale to jest tylko glupi palnik...
w zwiazku z tym, jesli ktos zna dobry serwis, gdzie mozna miec pewnosc, ze zajma sie profesjonalnie naprawa, to prosze o informacje.
z gory dzieki
lukasz8402
18-12-2007, 21:48
ja mam inny problem... potrzebuje palnik do metza 54-mz3 i proszę się po serwisach i nikt mi nie chce wyslac..... przeciez by na nim zarobili jakby sprzedali.
Czytalem kiedys jakichs posiadaczy Metza na forum ale chyba zdazyli zmienic na Canona (tak krotko im zajelo przekonanie sie do roznic) zanim Metz sie zepsul ;)Nie gadaj (-:
Upuscilem moja 540EZ i taraz uzywam mlotek Mezta 45CT-4. Z analogiem TTL, a z cyfra wybieram automatyke lampy i pieknie dziala. A patent z dwoma palnikami jest wprost świetny!