Zobacz pełną wersję : apetyt na zasilanie 400L5.6...
dziś podpiołem to szkło do 350D i okazało się iż aku (kilka dni temu ładowany do pełna wystarczył na około) 70-80 zdjęć. Fakt iż z podpiętym kenko przez co autofokus musiał nieco popracować.
Jak sprawa prądożerności wygląda u innych posiadaczy tego szkła?
Nie zauważyłem jakiejś znaczącej różnicy...
Również u nie widać różnicy w porównaniu z innymi obiektywami.
mattnick
12-06-2007, 21:35
może aku do wymiany :)
staryjabol
12-06-2007, 21:46
ja pracuję na zestawie z TCx1,4 i nie widzę żadnej róznicy w ilości prądu pobieranego :)
podpinam tcx2 tcx1,4 i robie cały dzień rawy czesto seryjne i jest ok,
staryjabol tak z ciekawości - przydają sie dwa takie tele jak masz? na raz?
mariusz11
12-06-2007, 22:42
uzywam 400/5.6 często z Tc1.4 i karte 2G zapełniam rawami na 1 aku bez problemu
u mnie jak u przedmówców - nie ma różnicy pomiędzy 400 a innymi szkłami..
krzychoo
12-06-2007, 23:40
ani u mnie... więc aku do wymiany
Niestety na to wygląda, iż aku pada. Jakoś tak też podejrzanie szybko się ostatnio naładował.
Co ciekawe wygląda na to, iż oryginał szybciej pada niż zamiennik.
Normalka, Premium Gold rządzi ;-)
krzychoo
13-06-2007, 10:32
ja rónież 400tki używam, często z tc1.4, zadnej różnicy w pracy z innymi szkłami. Więc chyba masz aku do wymiany
no i poszło zamówienie na Premium GOLD..
U mnie też nie ma znaczacej różnicy, a co do aku to moje Premium Gold maja niestety mniejszą żywotność od oryginała, ale przy tej cenie jeden starcza na około 150-200 fotek.
a moje premium gold działa juz poł roku i w pomieszczeniach oraz w okresie wiosenno letnim działa dłuzej niż oryginał
ja też potwierdzam, że nie ma różnicy w czasie pracy akumulatorów przy podpięciu 400mm:)
Akumulatorki nowe już dotarły a i starym jakoś się poprawiło więc problemu już nie ma. Dziękuje za odpowiedzi!