PDA

Zobacz pełną wersję : Opoznienie 1Ds MkIII a nowy FF Nikon

snowboarder
10-06-2007, 00:57
No to sie wszystko wyjasnilo:

http://news.com.com/8301-10784_3-9727472-7.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20

Nikon wypuszcza "prawie" FF 18.7MP body, Canon odczekuje pare dni
i wypuszcza 22MP 1Ds MkIII...

Maris
10-06-2007, 01:07
i tradycyjnie Krasnaja Armija rozgromi niecnego żółtego faszystę, dzięki przemyślnej taktyce i radom snowboardera ...
szczególnie te "pare dni" jest zabawne :rolleyes:

Zaibatsu
10-06-2007, 07:18
wreszcie będzie prawdziwa WOJNA!!!:mrgreen:

PROF
10-06-2007, 08:41
wojna wojna, ale czy bed to na tyle podobne konstrukcje o na tyle zblizonych parametrach by jeden drugiemu zanizal cene, bo jesli bedzie (znowu) tak jak zawsze, to te aparaty zajma kolejne szczeble drabinki i ceny beda jak zwykle baaardzo wysokie, bo ani jeden ani drugi nie bedzie czul sie zagrozony

Smaczny
10-06-2007, 08:56
Powinni wstawić jeszcze do tego artykułu zdjęcie Bonkowej trójki dla równowagi. :-)

popmart
10-06-2007, 09:16
kurde znowu zaczynają sie bzdety ... co tu zrobić aby zmiejszyć zainteresowanie markiem III i dać jakiekolwiek wątpliwości tym co są zdecydowani na zmianę systemu ... już za rogu wyłania sie cudowny nikon ale jeszcze nawet nie ma zdięć nawet makiety aparatu ... imo kolejna podpucha konajacego w segmencie profi

PROF
10-06-2007, 10:27
... imo kolejna podpucha konajacego w segmencie profi

Czemu podpucha ??
Prawie oczywistym wydaje sie byc fakt ze nikon chce wypuscic jedynki trzeciej generacji zaraz po sobie tym bardziej ze jedna dla drugiej nie robi konkurencji ani funkcjonalnej ani cenowej.

Ktos moglby powiedziec "mi wystarczy 10MPIX 1d MKIII do studia" jednak ze synchro 1/60 sekundy z duzymi lampami studyjnymi (wg specyfikacji) juz skutecznie odstrasza od takiego zamiaru.

Co do Sprzedawania czegos czego nie ma to tu sie klania rola marketingu, oni musza robic smaka, i jesli wywolaja u sporej liczby potencjalnych klientow grymas niezdecydowania, to juz wygrali bo zapewniaja sobie w tej sposob statystycznie logiczny 50% udzial w rynku w tym segmencie

grzanka
10-06-2007, 11:23
"fkoncu" cos sie ruszylo

Maris
10-06-2007, 12:01
kurde znowu zaczynają sie bzdety ... co tu zrobić aby zmiejszyć zainteresowanie markiem III i dać jakiekolwiek wątpliwości tym co są zdecydowani na zmianę systemu ... już za rogu wyłania sie cudowny nikon ale jeszcze nawet nie ma zdięć nawet makiety aparatu ... imo kolejna podpucha konajacego w segmencie profi
tak jest, towarzyszu I sekretarzu, wróg jest podstępny i nie zawaha się posunąć do największych łaj(*** stop, bo Ojciec Dyrektor Vitez da mi kolejnego warna, za "przeklinanie"). Stąd też musimy być czujni, szczególnie, że tylu żółtych, oczadzonych makietową podpuchą, może ulec wrażej propagandzie i w efekcie nie zaznać rozkoszy łona (Vitez, czy to już przeklinanie?) Marka III.
A tak poważnie, to prawo popytu i podaży raczej wyraźnie sugeruje, że zwiększone zainteresowanie markiem (i smarkiem) nie zaowocuje spadkiem cen, podobnie jak i spadek cen nie nastąpi, kiedy Żółty skona w jakimkolwiek segmencie. Co gorsza, nic nie wskazuje, że Żółty wypuści w końcu "prawie" ff ;-), w cenie zbliżonej do 5D, tak by cena tego ostatniego spadła do upragnionych 5-6k. Mam nadzieję, że poza kilkoma nawiedzonym fanatykami, reszta to rozumie ... :roll:

Bahrd
10-06-2007, 12:58
k... imo kolejna podpucha konajacego w segmencie profi

Czemu podpucha ??

No właśnie - to raczej dywersja niż podpucha - Nikonowski trójkącik z gripa tej nieforemnej makiety wygląda jakby krwawił. ;)

PROF
10-06-2007, 13:51
Nikonowski trójkącik z gripa tej nieforemnej makiety wygląda jakby krwawił. ;)

Nie zastanawialem sie nawet nad tym, niemniej wyglada troche obciachowo, wogole caly aparat przybral ksztalty jakby lezal troche na sloncu taki dziwnie plaski i szeroki, mocno powcinane ksztalty gripa, no i co toto jest zamiast spustu migawki, guzik fire z amigowego joysticka ?? ... cos mi sie tak wydaje ze zwolnili poprzedniego designera :P

grzanka
10-06-2007, 14:42
co toto jest zamiast spustu migawki, guzik fire z amigowego joysticka ?? ... cos mi sie tak wydaje ze zwolnili poprzedniego designera :P

kiedys tak sie odpalalo odkurzacze _ byl jeden taki guzik _ i nic wiecej _ myslalem ze to u nas skladali te ogorki _ no chyba ze naszym zostalo z nadprodukcji _ i postanowili teraz na zoltych zarobic :cool:

Kolekcjoner
11-06-2007, 08:15
No to sie wszystko wyjasnilo:

http://news.com.com/8301-10784_3-9727472-7.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20

Snowboarder - IMO nic się nie wyjaśniło. dla mnie to nadal czyste spekulacje.

muflon
11-06-2007, 09:18
Ale ten "fictious D3x design" to jest jakis taki... no salwe smiechu wywoluje ;-) Mogli zatrudnic bonka :-D

snowboarder
13-06-2007, 23:46
Wyglada, ze ten Nikon to lada moment, z tego wynika, ze
za dwa tygodnie prezentacja:

http://www.engadget.com/2007/06/13/nikon-getting-set-to-unveil-next-gen-professional-dslr/

Niezle, jak go ten koles z Nikona zachecal, o niebo lepszy niz
wszystko, co ma Canon. Chyba niezle im ten Canon daje popalic....
Dla mnie to ekstra, bo moge sie zalozyc o powiedzmy $100,
ze 1Ds MkIII nie bedzie pozniej niz miesiac po... Jacys chetni? :-)

Kolekcjoner
14-06-2007, 05:21
Wyglada, ze ten Nikon to lada moment, z tego wynika, ze
za dwa tygodnie prezentacja:

http://www.engadget.com/2007/06/13/nikon-getting-set-to-unveil-next-gen-professional-dslr/

Niezle, jak go ten koles z Nikona zachecal, o niebo lepszy niz
wszystko, co ma Canon. Chyba niezle im ten Canon daje popalic....
Dla mnie to ekstra, bo moge sie zalozyc o powiedzmy $100,
ze 1Ds MkIII nie bedzie pozniej niz miesiac po... Jacys chetni? :-)

Ja z kolei czytałem, że to że nikon na tym spotkaniu pokaże nowego D3 to pobożne życzenia zaproszonych tam gości. Także byłbym ostrożny z wyciaganiem fanfar.

zeber
14-06-2007, 09:14
Ale brzydal

frikmen
14-06-2007, 12:41
to jest jakiś koszmarny rener maxymalnie amatorki ..
wszedłem na ten post z nadzieją ..a tu łup! ha ha

Zielony
14-06-2007, 13:27
Widzę Andrew, że masz niezłe ciśnienie na nowego Ds'a :wink:

dentharg
14-06-2007, 14:27
Ten fictious jest świetny :) po dwa kółka, spust jak w karabinie :)

snowboarder
14-06-2007, 16:49
Ja z kolei czytałem, że to że nikon na tym spotkaniu pokaże nowego D3 to pobożne życzenia zaproszonych tam gości. Także byłbym ostrożny z wyciaganiem fanfar.

wiem, wiem... Ten sam website 3 lata temu oglosil cos takiego:

http://www.engadget.com/2004/08/23/nikon-striking-back-with-the-d3-a-new-15-megapixel-digital/