Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : który telekonwerter do canona s3

arkadiuszarek
05-06-2007, 21:56
witam, do canona s3 zalecany telekonwerter to 1,5 , czy założenie konwertera np 1,7 wprowadzi AF w błąd, czy to da radę , zależy mi na jak największym zbliżeniu.

Kubak82
05-06-2007, 23:27
jesli nie zalezy Ci na jakosci, to kup nawet x3 - af da sobie rade :p

a tak w ogole to przeszukaj najpierw forum, czy czasem twoje pytanie juz wczesniej nie padlo - http://canon-board.info/showthread.php?t=19912

arkadiuszarek
06-06-2007, 21:53
dzięki kolego, szukałem na forum długo tego tematu, ale tego konkretnego nie
znalazłem, podpowiedz mi jeszcze jaka duża będzie różnica w jakości, bardzo zauważalna czy po głębszej obserwacji zdjęcia? nigdy nie widziałem takich przykładowych zdjęć , jeżeli możesz się zagłębić w temat będę naprawdę wdzięczny.

Kubak82
07-06-2007, 17:32
nie powiem Ci jak to bedzie w wypadku s3 i tc bo takiego zestawu nie mam.. opieram sie na doswiadczeniach z moim dawnym kompaktem i tc 1.4 olympusa ktore byly raczej srednie.. zdjecia ktore wkleil Siudym wygladaja juz o wiele lepiej wiec jesli koniecznie chcesz kupic tc, to moze wez to samo co on (niby tc 1.9 olympusa a jednak efekty lepsze niz na dx7590 - z tym ze to 2 rozne aparaty i ten kodak jednak ustepowal duzo s3).. probki zdjec masz w watku - moim zdaniej jak na taki zestaw jest ok..