Zobacz pełną wersję : Kupno uzywanego sprzetu, 20D
witam,
moge kupic 20D od znajomego fotografa za mala kase,
jakis czas temu byl w serwisie na przegladzie, bylo podobno 60 tys fot, ale teraz robili sesje dla magdy m. i pewnie cos kolo 90 tys bedzie, na co zwrocic uwage?
Pzdr.
[...] bylo podobno 60 tys fot, ale teraz robili sesje dla magdy m. i pewnie cos kolo 90 tys bedzie, na co zwrocic uwage?
Zwróć uwagę na promocje cenowe nowych sprzętów... ;-)
Skoro ta 20stka ma 100.000 przebiegu,
to za chwilę wydasz kasę na wymianę migawki,
za kolejną chwilę zapłacisz za wymianę mechaniki lustra,
a za następną chwilę odmówi współpracy spust, kółko nastaw,
itd., itp.
Robson01
04-06-2007, 15:34
Jeżeli ta 20-ka zrobiła prawie 100.000 klapnięć, a nie miała nic wymieniane to raczej bym ją sobie darował. Jak na taki aparat to dość duży przebieg. Jeżeli używka to raczej od fotoamatora (pedanta :-)), a nie od kogoś kto żyje z fotografii.
bylo podobno 60 tys fot, ale teraz robili sesje dla magdy m. i pewnie cos kolo 90 tys bedzie
30 tys fot na sesje? to chyba caly odcinek nakrecili seriami? ;)
Tomasz Urbanowicz
04-06-2007, 16:06
Jak za małą kasę, bo mozna pokusić się o wymianę migawki.
Skoro ta 20stka ma 100.000 przebiegu,
to za chwilę wydasz kasę na wymianę migawki,
za kolejną chwilę zapłacisz za wymianę mechaniki lustra,
a za następną chwilę odmówi współpracy spust, kółko nastaw,
itd., itp.
Święte słowa. Miałem 20D który zrobił w sumie 130 tys. i trzeba było wymienić po kolei wszystko to o czym pisał Kubek. Poza kółkiem nastaw :D
W!
Za 900 bierz ;)
Zdrowko
iktorn92
04-06-2007, 21:11
Bierz zdecydownie tylko miej swiadomość rychłej śmierci tego sprzętu zakatowanego w rekach zawodowca:). jak nie weżmiesz do daj znac na PW to ja może sie zdecyduje.....
ja bym jednak odpuścił
dajcie spokój, sama migawka to bodajże 600PLN + kłopoty, jeśli padnie lustro, spust zrobi się pod 2500pln, a to już cena normalnego sprzętu.
'Coś takiego jak darmowy lunch nie istnieje.'
fotobaraba
12-06-2007, 21:47
Witam!
Mam prośbę udzielcie mi kilka porad na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie używanego 20D.
Nie mam doświadczenia mam analoga 30.
Jadę jutro obejrzeć 20D z rzekomym przebiegiem 6000 pół roku stary.
Pozdrawiam
fotobaraba
13-06-2007, 08:58
Witam!
Mam prośbę udzielcie mi kilka porad na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie używanego 20D.
Nie mam doświadczenia mam analoga 30.
Jadę jutro obejrzeć 20D z rzekomym przebiegiem 6000 pół roku stary.
Pozdrawiam
Dziękuję Wam za cenne wskazówki!
rysiaczek
13-06-2007, 09:49
Dziękuję Wam za cenne wskazówki!
Bardzo serdecznie Cie przepraszamy, ze nie siedzielismy w nocy czekajac, az moze skrobniesz posta...:evil:
Kupilem juz jakis czas temu wlasnie tego 20D, hmmm to juz tydzien niedlugo będzie mijał :)
Bardzo przyjemny, wygodny i SZYBKI aparacik :)
Witam wsród Canonierów :)