Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy to możliwe...?!

szymcik
03-06-2007, 18:03
Dziś byłem w sklepie nie dla idiotów...i jak zwykle udałem się na stoisko foto i wyobraźcie sobie co tam zobaczyłem:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

bardzo sie zdziwiłem dlatego, że zastanawiam sie nad tym właśnie Canonem a Tamronem 28-75. Tak wiem że to dwa różne szkła i teoretycznie do innych zastosowań. Ale będąc amatorem z kitem różne miewa sie pomysły. Zamierzam coś kupic pod koniec wakacji i własnie nie wiem co będfzie lepszym rozwiązaniem na razie kit + 85 1.8 a pozniej zastapic czyms kita (myslalem nad tokina 19-35) i np 50 1.8 czy brac tego tamrona i tez pozniej cos szerszego....!? Jka myslicie!?
ahhhhh i dla porównania cena z nienajtańszego w sumie sklepu foto :]
http://www.mj-foto.pl/produkt.php?id=78
to tak apropos tej ceny z media M.
Pozdrowienia!

popmart
03-06-2007, 18:24
Marceli Szpak dziwi sie światu ....

schabu
03-06-2007, 18:28
ale co miałoby być niemożliwe? że taką cenę dali? no skoro widziałeś i masz zdjęcie to widocznie jest możliwe:D
a to czy weźmiesz 85 czy 19-35 czy 28-75 to zależy jakie foty robisz i jakie ogniskowe preferujesz.

arturs
03-06-2007, 18:28
Nie przejmuj się ceną w MM - ostatnio jak byłem w MM w Kielcach to karta Sandisk Extreme III 4 Gb kosztowała 850 zł - ktoś tam w centrali pewnie się dziwi że im takie rzeczy nie schodzą..
Ja kupiłem to szkło za 1640 w normalnym sklepie z paragponem i gwarancją Canon Polska..

Pozdrawiam
Artur

P.S. to 85ka jest zaje.. znaczy bardzo fajna ;) ale jako podstawowe szkło to nie wiem czy nie za wąska, tanron chyba będzie bardziej uniwersalny.. chociaż jesli chodzi o jakość to 85 bije to wszystko co wymieniłeś na głowę..b więc może kit (bo na szerokim w miarę ok) + 85 + ewentualnie 50/1.8 powinno dać jakąś tam elastyczność

szymcik
03-06-2007, 18:39

pojechane...
chyba mi wypada przeprosić za swojego bezsensownego posta, na którego musiałeś z łaską odpisać...
ręce nieraz opadają...pozdro!

Myszoor
03-06-2007, 19:01
a potem dadzą Ci w gazetce 30% obniżki na to szkło :) Frajerów reagujących na słowa "obniżka ceny" znajdą - szkło pogonią w dobrej cenie kolejnemu "nieidiocie" :D

zdrówko

bonk
04-06-2007, 01:38
Pewnie pan drukujacy te fajnie czerwone mediamarketowe ceny popil dnia poprzedniego i mu sie tak napisalo. Albo tez... media markt ma nadzieje ze przyslowiowy Idiota z ich reklamy zawita w ich sklepie i zakupi to swietne szklo za jeszcze lepsza cene.

a ty popmart chyba jakis sfrustrowany ostatnio jestes :mrgreen:

Kolekcjoner
04-06-2007, 02:53
W jednym z marketów w Nowym Targu też jest karta Kingstona 1G za 299 i uwaga - to już prawdziwy wypas - 256 MB za 159 PLN :mrgreen:. Leżą sobie spokojnie już od bardzo dawna :lol: i czekają..... .

gwozdzt
04-06-2007, 08:36
w punkcie, gdzie zlecam wykonywanie odbitek długo lezał EF-S 17-85 za 3199zł. :-) Jako że szef tego przybytku to trochę mój znajomy, więc mówię mu, że nie ma szans, zeby sie nie wygłupiał, chyba że daje dwie szt. za tę cenę :-)
Przychodzę następnym razem - przecenił. Na 2500 z groszami :-) No to znowu mówię mu, że to bez sensu, ale wtedy się wzburzył, że już dość wtopił na tym szkle i ruszam z nim tego tematu :-)
Moze wcale nie ma zamiaru go sprzedać, w końcu w gablotce za szybą fajnie wyglada... :lol:

krizto
04-06-2007, 09:35
dla porównania tu jest za 1440 http://www.fotoset.pl/?p=productsMore&iProduct=72
a tak swoja droga to 85 mm zniknęły z allegro i jest ich jak na lekarstwo...

Bonku5
05-06-2007, 23:57
Przychodzę następnym razem - przecenił. Na 2500 z groszami :-) No to znowu mówię mu, że to bez sensu, ale wtedy się wzburzył, że już dość wtopił na tym szkle i ruszam z nim tego tematu :-)
Moze wcale nie ma zamiaru go sprzedać, w końcu w gablotce za szybą fajnie wyglada... :lol:

Ciekawe za ile musiał go kupić jak mówi że przy 2,5 tyś już dość wtopił :|
A nawiasem mówiąc to za 2500 to musiałby naprawdę jakiś wariat się trafić żeby je kupić. Jeszcze za 1200 po promocjach spoko szkiełko ale za 2500 to L-ke można nabyc :|