Zobacz pełną wersję : Czyżby nowe ceny z Canon Polska na 5D ?
Robson01
02-06-2007, 14:37
W dniu dzisiejszym kupiłem nowe 5D z Canon Polska (papiery, gwarancja, F-vat, wszystko legal) za cenę 8.000 zł. Wychodzi tylko o dwie, trzy stówki drożej od ściąganych z zagranicy. Moim zdaniem taka róznica jest pomijalna i nie ma co oszczędzać na 3% ceny aparatu. Pytanie tylko czy to już na stałe czy tylko chwilowa obniżka (promocja?) ?
a konkretnie to gdzie kupiłeś?
W Master Foto?
To chyba byłem wtedy przy "przymiarkach" :-)
Robson01
02-06-2007, 14:58
Żartujesz JurekGR ? :-)
Owszem potwierdzam. Były trzy sztuki i wszystkie poszły pod zamówienie.
Dwa tygodnie temu canon polska po obniżce proponował mi 5D za 9500 PLN więc albo te egzemplarze są "ref" - albo wystawowe.... albo niedługo będzie 3D/7D czy jak tam się następca ma nazywać.
yogi-bear
02-06-2007, 17:06
Robson01: Gdzie i z kim się kontaktować żeby kupić po takiej cenie? :)
Robson01
02-06-2007, 17:50
Dwa tygodnie temu canon polska po obniżce proponował mi 5D za 9500 PLN więc albo te egzemplarze są "ref" - albo wystawowe.... albo niedługo będzie 3D/7D czy jak tam się następca ma nazywać.
To czy będzie następca 5d w krótkim czasie to czysta zgadywanka , natomiast wiem, że są to nowe puszki - żadne powystawowe.
serio. poprosze info na pw, gdzie moge w takiej cenie z FV kupic 5d.
najtaniej co widzialem z FV to 8300
Jak znam sprzedawce do te sztuki są na 100% "pewne" z gwarancją Canon Polska i wszystkimi papierami.. widzę że wszyscy kupują u Grześka.. dobrze wiedzieć że nawet w kwestii 5D jest tak jak ze wszystkim ;)
Pozdr
Artur
Robson01
02-06-2007, 23:26
Jak znam sprzedawce do te sztuki są na 100% "pewne" z gwarancją Canon Polska i wszystkimi papierami.. widzę że wszyscy kupują u Grześka.. dobrze wiedzieć że nawet w kwestii 5D jest tak jak ze wszystkim ;)
Pozdr
Artur
Oczywiście. Zresztą już wcześniej pisałem - pełen legal.
W dniu dzisiejszym kupiłem nowe 5D z Canon Polska (papiery, gwarancja, F-vat, wszystko legal) za cenę 8.000 zł. Wychodzi tylko o dwie, trzy stówki drożej od ściąganych z zagranicy. Moim zdaniem taka róznica jest pomijalna i nie ma co oszczędzać na 3% ceny aparatu. Pytanie tylko czy to już na stałe czy tylko chwilowa obniżka (promocja?) ?
a co powiecie o tej cenie na 5D..
http://allegro.pl/item199622048_canon_5d_body_nowy_gwarancja_wez_580 zl_.html
a co powiecie o tej cenie na 5D..
http://allegro.pl/item199622048_canon_5d_body_nowy_gwarancja_wez_580 zl_.html
no ja tu nie widze ze w cenie jest FV...
Robson01, gdzie kupowałeś...??
rysiaczek
08-06-2007, 11:37
no ja tu nie widze ze w cenie jest FV...
Robson01, gdzie kupowałeś...??
Marku - robson kupil te puszke z rozdziewiczonego zestawu z 24-105 i stad dobra cena (znaczy wcale nie taka juz rewelacyjna, skoro rozkompletowane). Tez juz pytalem:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Robson01
08-06-2007, 11:45
A dlaczego niby "nie taka dobra", co ma do tego fakt że pudełko jest trochę większe. Tym bardziej, że od czasu promocji Canona 5D występuje tylko w zestawach. Nawet te z UE są rozkompletowywane. Wiem bo mogłem taki kupić właśnie o te 200-300 zł. taniej, więc uznałem że taka różnica w moim przypadku nie ma znaczenia biorąc pod uwagę inne korzyści.
Marekb aparat kupiłem w Kielcach - jak wcześniej pisałem pełen legal.
rysiaczek
08-06-2007, 13:43
A dlaczego niby "nie taka dobra", co ma do tego fakt że pudełko jest trochę większe. Tym bardziej, że od czasu promocji Canona 5D występuje tylko w zestawach. Nawet te z UE są rozkompletowywane. Wiem bo mogłem taki kupić właśnie o te 200-300 zł. taniej, więc uznałem że taka różnica w moim przypadku nie ma znaczenia biorąc pod uwagę inne korzyści.
Marekb aparat kupiłem w Kielcach - jak wcześniej pisałem pełen legal.
"nie taka dobra", bo mozna juz kupic w tej cenie body nie pochodzace z rozkompletowania zestawu kitowego (wlasciwie taniej - patrz posty wyzej)
(wychodzi tez z tego, ze jednak 5d nie wystepuje _tylko_ w zestawach...)
co do pudelka - to ma do tego tylko tyle, ze sprzedawca zarobil na rozkompletowaniu i sprzedaniu drozej obiektywu - stad miales dobra cene na sama puszke. Co ma drugie do tego - masz pol zestawu, gwarancja jest na zestaw (czepiam sie, na zytniej pewnie przyjma, ale zawsze). Trzecie to cashback - ktory z dwojga kupujacych go nie dostanie?
Co nie zmienia stanu rzeczy - Tobie odpowiada ten uklad, cena dobra, nic tylko zdjecia robic:)
Robson01
08-06-2007, 13:53
Po pierwsze to oczywiście że zestaw wychodzi taniej niż pojedynczo, tak było zawsze i tak będzie. Po drugie dowód zakupu mam na aparat a nie na zestaw więc gwarancja jest normalna i nikt (Żytnia) mi łaski nie robi uznając ją, zwrot z Canona również dostanę - mam wszystkie kody nic z pudełka nie zostało usunięte.
A co do ceny jak napisałeś "patrz wyżej" to przecież zawsze na allegro od Tipa z gwarancją UE było taniej. Pytanie tylko czy w tym przypadku to taka znaczna różnica. Na to każdy musi sobie odpowiedzieć sam.
a dostaniesz od tip fakture Vat..??
Robson01
08-06-2007, 21:05
a dostaniesz od tip fakture Vat..??
Raczej mało prawdopodobne, chyba że ma legalną działalność na sprzedaż sprzętu foto.
Ale wówczas cena też pewnie byłaby inna. Nie ma nic za darmo.