Zobacz pełną wersję : Promocja i zwrot kasy: przelew czy czek?
Obiektyw
30-05-2007, 10:46
...w formularzu ostatniej promocji EOS mam do wyboru zwrot pieniedzy przelewem na konto lub czekiem. W przypadku czeku Canon zastrzega, ze nie odpowiada za koszty takiej operacji. Sprzedawca natomiast ostrzegl mnie przed ewentualnymi kosztami zwiazanymi z przelewem na konto. Co wybrac? Chodzi o zwrot za moj nowy korpus i lampe.
michal.s
30-05-2007, 13:27
Na mBanku zabierają średnio 20 zł a taki przelew.
mor_feusz
30-05-2007, 13:40
bierz czek
Od kiedy to za przelew płaci jego odbiorca???
Od kiedy to za przelew płaci jego odbiorca???
od czasu gdy w promocji jest to wyraźnie napisane :)
Obiektyw
30-05-2007, 15:12
dzieki
Z tego co mi gdzieś się obiło o oczy (nie pomnę gdzie) to realizacja czeku kosztuje ponoć około 30,- zł. Może ktoś potwierdzić? Ja właśnie czekam na przelew więc zdążę jeszcze napluć sobie w brodę... ;)
od czasu gdy w promocji jest to wyraźnie napisane :)
Pierniczę taką promocję - kupię 1. lipca! :mrgreen:
Pierniczę taką promocję - kupię 1. lipca! :mrgreen:
za taką samą cenę tyle że już bez zwrotów :)
czyli jak teraz kosztuje coś np 1000 zł i zwracają 200 to po 1 lipca będzie kosztowało 999 i nie będą zwracać nic :)
Nie ma to jak zrobić promocję żeby w efekcie końcowym podnieśc ceny :)
z obserwacji ... chyba wszystkie banki pobieraja 20 zl od tej kwoty. Jak byl zwrot 590 zl za 30D to wszyscy jak leci dostawali 570zl a konta zapewne w rozych bankach. CO do czeku.. no coz Polska jest juz tak wybiegajacym w przyszlosc krajem ze czeku to ja dawno nie widzialem. (a byly wygodnie, mozna bylo komus wyslac bez obawy ze pieniazki gdzies przepadna) . Po tym ile mialem problemow zeby zrealizowac czeki z Ameryki to juz w Polsce nie chce miec z nimi w ogole do czynienia. Wez wplate na konto. Pamietaj o tym ze oni chyba takich czekow nie wysla Ci poleconym priorytetem (szczerze watpie bo nawet z mojej szkoly foto identyfikator prasowy wyslali mi normmalnym listem nawet nie poleconym wiec szlo chyba ze 3 tygodnie dobre( wiec taki czek moze isc i isc a moze nie dojsc.....
Obiektyw
08-06-2007, 00:27
...co do czeku: mieszkam w RF, a tu sa one wciaz popularne, wiec spokojnie prosze o czek.
Mam inna zagwozdke: na opakowaniu lampy jest kod kreskowy a na nim nalepiony malutki bialy owal za to na jednym z bokow jest nalepka z dlugim kodem kreskowym. Ktory mam wyslac do Irlandii?
Jak nie wiesz ktore to wyslij wszystkie. Tyle wersji juz bylo podawanych z samego zrodla Canona ze dla bezpieczenstwa wyslij wszystkie