PDA

Zobacz pełną wersję : dobrzez zaopatrzone sklepy w krakowie

bebesky
30-05-2007, 08:08
w piątek chyba będę w Krakowie i pytanko:
gdzie w krakowie znajdę dobrze (bardzo dobrze) zaopatrzony sklep w obiektywy canona??? No i taki gdzie pozwalają przymierzyć obiektyw.

chcę przymierzyć dwie sztuki: 100-400 i 70-200/2,8 (bez lub z IS) + TCx2 lub TC x1,4
żeby ostatecznie rozwiać wątpliwości.

JaBlam pisał o jakimś trójkącie (hehe bermudzkim) w okolicach rynku na Basztowej D-Photo, ul Slawkowska 12 Fotopanorama i Foto -Plus (nie znam adresu) ale czy te sklepy mogą mieć takie obiektywy na półkach???

marekb
30-05-2007, 08:22
fotopanorama raczej na zamówienie, ale jak dzis zamowisz to moze bedziesz miał towar na piątek, choć ja rok temu kupowałem 3tyg bo chciałem lampe i tamiego razem odebrac... foto-plus- była ostatnio antyreklama na CB (jak to ktos dostał 24-105 bez oryginalnego pudła, i jak to doliczaja %y przy płatnosci kartą ) d-photo- tylko karty u nich kupowałem ale chyba też wszystko pod zamowienie. O cenach ci nie powiem bo ze wszystkimi sie mozna targować

a ja jesli mogę to sie podepnę: moze ktos wie gdzie kupię dzis w KR niedrogą blende (najlepiej owal, taką 5 w 1)??

temol
30-05-2007, 08:35
Witam

Najlepiej chyba bedzie jak skontaktujesz sie z tymi sklepami, i zapytasz o dostepnosc konkretnych modeli. Fotopanorama, ul. Sławkowska 12, gg 3334172, tel: (12) 422-08-11. Foto-plus, ul. Studencka 6, telefon 0-12 426 1660. D-photo, ul. Lwowska 24, tel. 012 656-20-18

Pozdrawiam, Tomek

bebesky
30-05-2007, 10:05
tyle że ja nie chcę kupić od razu - chcę przymierzyć i porównać 100-400 z 70-200+TC.
Dlatego potrzebuję sklepu gdzie mają to wszystko.
Nie musi to być sklep wcześniej wymieniony - jakiś sklep z dużym asortymentem

znalazłem u canon - polska taki: OPTIMA s.c. ul. Szpitalna 1 sklep - czy mają dobre zaopatrzenie?
chyba muszę podzwonić :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
po telefonach
chyba w jednym sklepie znajdę jedno a w drugim drugie :)

dzięki za telefony :)

pepeplaza
30-05-2007, 10:44
D-photo na ul.Lwowskiej mogę polecić za rzetelne traktowanie klijenta. Kiedyś napalony byłem na kupno filtra polaryzacyjnego i gość mimo iż miał go na półce otwarcie wyraził swój pogląd odradzając jego zakup. Bez względu czy miał rację czy nie (mnie przekonał) chęć zysku nie przeszkodziła mu w służeniu radą i swoim doświadczeniem. Nie często się to dziś zdarza!

mkwiek
30-05-2007, 12:58
D-photo na ul.Lwowskiej mogę polecić za rzetelne traktowanie klijenta.
zgadza się. mają sklep na lwowskiej i drugi (pod nazwą foto-beta czy jakośtak na basztowej). kupiłem kilka kilo sprzętu tam i polecam.

a ja jesli mogę to sie podepnę: moze ktos wie gdzie kupię dzis w KR niedrogą blende (najlepiej owal, taką 5 w 1)??
również szukam i nic.... daj znać jak znajdziesz

RNz
30-05-2007, 20:25
Ja także Lwowską polecam. Można testować do woli, ale dobrze wczesniej zadzwonić

marekb
30-05-2007, 20:36
jest jeszcze foto-tip gdzies w Bieżanowie, ale to internetowy sklep wiec na wyszukiwarce znajdziesz

JaBlam
31-05-2007, 08:43
Sklep sie nazywa Foto-Tip (www.foto-tip.pl) ale jest na przyslowiowym zadu.... (na ulicy Smolenia) . Kupowalem u nich konwertery, redukcje, lampe do minolty. bebesky, taki sklep to tylkow Erze! Nie oplaca sie trzymac sprzetu na polkach przy takich skokach cenowych. Fotopanorama ma troche szkielka jednak szkiel spod znaku L raczej tam nie znajdziesz (chyba ze komisowe). Najszybciej dostaniesz w D-Photo na Basztowej (niedaleko Lotu) Tam mieli ostatnio 17-40, 24-105 i kilka innych. Ale podobnie jak koledzy - zadzwon najpierw. Canon na szpitalnej jest koszmarnie drogi, troche tanszy sklep znajdziesz na Slawkowskiej vis a vis Fotopanoramy. To tez sklep Canona ale ceny maja kilka zlotych tansze.

mkwiek
31-05-2007, 09:38
Sklep sie nazywa Foto-Tip (www.foto-tip.pl) ale jest na przyslowiowym zadu.... (na ulicy Smolenia)
ja nie narzekam. do tego zadu... mam 3 minutki spacerkiem.

bebesky
31-05-2007, 09:57
podzwoniłem i się zobaczy

dzięki za informacje

JaBlam
31-05-2007, 16:20
ja nie narzekam. do tego zadu... mam 3 minutki spacerkiem.

Heheh no to dla ciebie centrum to zadu... Ale serio Kiedys musialem jechac tam na Smolenia po odbior konwertera.. I byl styczen i godzina 17.. i zimno i ciemno a od petli tramwajowej moze i nie daleko ale wtedy wydawalo sie niekonczoacym lazeniem.:)