PDA

Zobacz pełną wersję : adobe photoshop elements



Fajer
07-03-2005, 14:58
Witam!
szukam na sieci i szukam
adobe photoshop elements trial jakis dzialajacy na win 98
udalo mi sie sciagnac wersje 3.0 ale dziala tylko na 2000/XP

potrzebuje czegos legalnego do obrobki zdjec na kompa w pracy (ach te kontrole :( )

ma ktos moze jakies namiary?
bede wdzieczny.

Tomasz Golinski
07-03-2005, 15:27
Fajer, spróbuj opanować gimpa. (https://sourceforge.net/projects/gimp-win/)

Fajer
07-03-2005, 17:13
znam i mam :)
sprawa
jest jednak male ale
sprobowalem go zainstalowac na win98 se i nic z tego
instalka sie powiodla...
ale sie nie odpala
wywala mi jakies bledy w dll'ach...
w FAQ jest napisane ze jest dedykowany pod 2000/XP i ze moze dzialac na 98 ale nie odpowiadaja za bledy...

ja mam winde 98 DELL'a i one są .... 'dziwne' :?
pewnie z tąd błędy.... a może masz jakąś instalke na win98 która napewno działa?
w pracy narazie nie moge miec Linuxa.. :(

Jurek Plieth
07-03-2005, 17:28
Witam!
szukam na sieci i szukam
adobe photoshop elements trial jakis dzialajacy na win 98
Czy PS Elements 2 działają pod Win98? Pytam, bo nie widzę tej informacji w książce.

Tomasz Golinski
07-03-2005, 20:29
Fajer, a odpalić knoppixa na czas obróbki? (wiem, że to głupi pomysł :oops: )
Czy gimp 1.2 też jest taki narowisty? Próbowaleś innych wersyj gtk?

Fajer
07-03-2005, 21:17
z Knoppixem to faktycznie jest jakieś rozwiązanie, choć trochę zachodu z tym...
planuję w przyszłości postawić sobie w ogóle linuxa w robocie, ale narazie nie da rady
a licencji na Winde 2000 tez mi tak od ręki nie kupią...

próbowałem najnowszej wersji GTK+ 2.6.2 i GIMP 2.2.4
Spróbuje jutro załozyc GTK 1.3.0 i GIMP 1.2.5, choc tak stary GIMP mi sie nie usmiecha :(

Vitez
07-03-2005, 22:09
Witam!
szukam na sieci i szukam
adobe photoshop elements trial jakis dzialajacy na win 98
Czy PS Elements 2 działają pod Win98? Pytam, bo nie widzę tej informacji w książce.

Dziala na pewno pod ME bo sam ponad rok uzywam 8) . A ME blizej 98 niz 2000 wiec podejrzewam ze pod 98 tez powinien dzialac.
Jak/jesli kupie 20D to bede mogl odstapic jedna plytke z elementsami ;)

Fajer
07-03-2005, 22:40
ło :)
no to jak mógł bym się uśmiechnąć tak ładnie do Ciebie o tą 'zbędną' płytkę, to bymbył bardzo wdzięczny :)

nie wiem czy można go kopiować :? pewnie nie, i żeby był 'legalny' pewnie trzeba mieć oryginalny CDik :?

ach... szkoda, że mi ten Gimp nie chodzi.... - znalazłem info na polskiej stronie gimpa, ze faktycznie nie wspierane sa widy 9x/Me i wiecej osob ma problemy na tych systemach podobne jak ja...

[ Dodano: Wto Mar 08, 2005 1:51 pm ]

Fajer, a odpalić knoppixa na czas obróbki? (wiem, że to głupi pomysł :oops: )
Czy gimp 1.2 też jest taki narowisty? Próbowaleś innych wersyj gtk?

no i nie było innej rady tylko odpalić Knoppixa... :)

alahari
11-03-2005, 18:17
Jeszcze można Irfan View z pluginami ;) Choć za Irfana tez pewnie trzeba pare groszy zapłacić (ale pewnie niewiele) :roll:

DoMiNiQuE
11-03-2005, 18:34
Jeszcze można Irfan View z pluginami ;)
imo irfan to jest zenada ...nie potrafi sobie poradzic ze skalowaniem przy podgladzie a co dopiero z powazniejszymi funkcjami :roll: nawet za free bym tego nie zainstalowal.

alahari
11-03-2005, 18:38
]
Jeszcze można Irfan View z pluginami ;)
imo irfan to jest zenada ...nie potrafi sobie poradzic ze skalowaniem przy podgladzie a co dopiero z powazniejszymi funkcjami :roll: nawet za free bym tego nie zainstalowal.
Do prostych obróbek bardzo dobry. Jak ze skalowaniem? Chodzi o funkcje "Zmien rozmiar obrazka"? Nie mam zastrzeżeń 8) Tylko wyostrza czasem za mocno.. Ale można za jego pomoca używać różnych pluginów, poprawiających wyglad fotki ;)

DoMiNiQuE
11-03-2005, 18:41
Jak ze skalowaniem? Chodzi o funkcje "Zmien rozmiar obrazka"?
nie nie nie ...chodzi o np. dopasowanie wielkosci wyswietlanego pliku do wielkosci ekranu (zmiejszenie) ...ble nie da sie ogladac (imo oczywiscie, bo komus moze to nie przeszkadzac)

alahari
11-03-2005, 18:46
AAA - fakt. Ale PS tez zmniejszone czesto brzydko wyswietla 8)

DoMiNiQuE
11-03-2005, 18:52
AAA - fakt. Ale PS tez zmniejszone czesto brzydko wyswietla 8)

tez fakt ...ale do 25%, 50% i 75% skaluje ladnie ;) inne wartosi nauczylem sie pomijac 8)