PDA

Zobacz pełną wersję : Canon INC.

Skylines
26-05-2007, 14:06
Chciałem zadac pytanie dotyczące obiektywów firmy Canon,ponieważ usłyszałem dzisiaj ciekawą teorię że obiektywy dla Canona robi inna firma,a ja myślałem że Canon sam sobie robi obiektywy i dlatego są firmowane podpisem na przykład Canon INC. jak to jest ??

Robson01
26-05-2007, 14:19
To mało prawdopodobne, a raczej wręcz niemożliwe. Mam katalog Canona z opisami jego szkieł oraz historią samej marki od czasów jej powstania (Kwanon) i nie ma nawet wzmianki o czymś podobnym.

Skylines
26-05-2007, 14:22
no więc właśnie ja też o tym czytałem "Kwanon" i dlatego się dziwiłem że ktoś takie kity wciska...

Krzychu
26-05-2007, 14:27
Chciałem zadac pytanie dotyczące obiektywów firmy Canon,ponieważ usłyszałem dzisiaj ciekawą teorię że obiektywy dla Canona robi inna firma,a ja myślałem że Canon sam sobie robi obiektywy i dlatego są firmowane podpisem na przykład Canon INC. jak to jest ??

A zadałeś sobie 5 sekund trudu żeby poszukać co te Inc. znaczy ? Albo spróbowałeś pomyśleć przez 5 sekund I dlaczego milion firm zagranicznych też dodaje Inc. do swojej nazwy ?

Skylines
26-05-2007, 14:33
oznacza bodajżę "korporację" tak ?? zadałem sobie 5 sek. trudu znalazłem historię canona jak zaczynali od laboratorium optycznych ale po prostu byłem pewien że canon robi sobie sam słoiki dopóki pewna osoba nie biła się w pierś i zakładała się o własną nerkę że ktoś dla Canona robi szkła...mniejsza z tym chciałem się tylko upewnić...

wpj
26-05-2007, 14:49
trza bylo brac nerke, sprzedalbys i mial na sprzet ;)

mor_feusz
26-05-2007, 15:14
Wlasnie to samo pomyslalem - kurcze bylo by troche eLek

CeErIOiKs
26-05-2007, 15:54
No musze was zasmucić ale starczyło by na jedna i może jakis filtr ;)

Kolekcjoner
26-05-2007, 22:25
Może ten ktoś wiedział że dzwoni ale nie wiedział w którym kościele. Rzeczywiście szkło optyczne dla Canona (tak jak zresztą dla większości firm optycznych) robi firma zewnętrzna. I może o to chodziło.

Robson01
27-05-2007, 09:21
A możesz doprecyzować, mam na myśli tą firmę zewnętrzną.

rychu
27-05-2007, 11:14
Słyszałem, że kariera Nikona zaczęła się od produkcji obiektywów dla Canona. Ale to nic nowego - ważne, że myśl techniczna jest Canona i odbiór jakościowy wykonuje Canon. Dla IBM-a i HP np. noetebooki wykonywał LG, a teraz własne opracowania sprzedaje pod własną marką. Tak jak i Nikon.

Skylines
27-05-2007, 18:51
nom wlasnie sie okazało że facwet niby siętak bardzo zna a kupił Canona z obiektywem sigmy 18-200 tym najtanszym badziewnym i na tej podstawie stwierdził ze Canon nie robi obiektywów bo to była Sigma...ech wybaczcie mi ta chwilę zwątpienia...