Zobacz pełną wersję : Canon INC.
Skylines
26-05-2007, 14:06
Chciałem zadac pytanie dotyczące obiektywów firmy Canon,ponieważ usłyszałem dzisiaj ciekawą teorię że obiektywy dla Canona robi inna firma,a ja myślałem że Canon sam sobie robi obiektywy i dlatego są firmowane podpisem na przykład Canon INC. jak to jest ??
Robson01
26-05-2007, 14:19
To mało prawdopodobne, a raczej wręcz niemożliwe. Mam katalog Canona z opisami jego szkieł oraz historią samej marki od czasów jej powstania (Kwanon) i nie ma nawet wzmianki o czymś podobnym.
Skylines
26-05-2007, 14:22
no więc właśnie ja też o tym czytałem "Kwanon" i dlatego się dziwiłem że ktoś takie kity wciska...
Chciałem zadac pytanie dotyczące obiektywów firmy Canon,ponieważ usłyszałem dzisiaj ciekawą teorię że obiektywy dla Canona robi inna firma,a ja myślałem że Canon sam sobie robi obiektywy i dlatego są firmowane podpisem na przykład Canon INC. jak to jest ??
A zadałeś sobie 5 sekund trudu żeby poszukać co te Inc. znaczy ? Albo spróbowałeś pomyśleć przez 5 sekund I dlaczego milion firm zagranicznych też dodaje Inc. do swojej nazwy ?
Skylines
26-05-2007, 14:33
oznacza bodajżę "korporację" tak ?? zadałem sobie 5 sek. trudu znalazłem historię canona jak zaczynali od laboratorium optycznych ale po prostu byłem pewien że canon robi sobie sam słoiki dopóki pewna osoba nie biła się w pierś i zakładała się o własną nerkę że ktoś dla Canona robi szkła...mniejsza z tym chciałem się tylko upewnić...
trza bylo brac nerke, sprzedalbys i mial na sprzet ;)
mor_feusz
26-05-2007, 15:14
Wlasnie to samo pomyslalem - kurcze bylo by troche eLek
CeErIOiKs
26-05-2007, 15:54
No musze was zasmucić ale starczyło by na jedna i może jakis filtr ;)
Kolekcjoner
26-05-2007, 22:25
Może ten ktoś wiedział że dzwoni ale nie wiedział w którym kościele. Rzeczywiście szkło optyczne dla Canona (tak jak zresztą dla większości firm optycznych) robi firma zewnętrzna. I może o to chodziło.
Robson01
27-05-2007, 09:21
A możesz doprecyzować, mam na myśli tą firmę zewnętrzną.
Słyszałem, że kariera Nikona zaczęła się od produkcji obiektywów dla Canona. Ale to nic nowego - ważne, że myśl techniczna jest Canona i odbiór jakościowy wykonuje Canon. Dla IBM-a i HP np. noetebooki wykonywał LG, a teraz własne opracowania sprzedaje pod własną marką. Tak jak i Nikon.
Skylines
27-05-2007, 18:51
nom wlasnie sie okazało że facwet niby siętak bardzo zna a kupił Canona z obiektywem sigmy 18-200 tym najtanszym badziewnym i na tej podstawie stwierdził ze Canon nie robi obiektywów bo to była Sigma...ech wybaczcie mi ta chwilę zwątpienia...