Zobacz pełną wersję : Czy sa tu inwestorzy? (GPW)
Witam,
Pewnie na tylu canonierow jest i ktos kto przy okazji interesuje sie gielda.
Jestem ciekaw czy faktycznie jest nas wielu, no i jakie macie spojrznenie na nasze spolki? Jak glugo inwestujecie i jakie macie doswiadczenie?
No i jeszcze lepiej - jaki macie portfel i ile jestescie na +/-? :-)
Moze zaczne,
raptem rok na gpw,
w tej chwili MNI,14ZACH,ATS
no i +20%
Przyznaje sie, jestem leszczem,
ale nie o ilosc, ale zarobrk i doswiadczenie pytam ;-)
No i zeby nie bylo ze nie zwiazane z foto - udalo Wam sie zysk z gieldy przeznaczyc na sprzet foto? Bo ja zbieram na cos stalego w zakresie 80mm :-)
Pozdrawiam,
Parteq
ps: przeszukalem forum, ale nie znalazlem podobnego watku, jesli zle szukalem - prosze moderatorow o wyciecie tego watku i info z linkiem do starego na pw do mnie.
Z gory wielkie dzieki!
Nie bój, nie bój, Tomasz zaraz to zamknie.
... a moze sa jakies spolki fotograficzne na GPW :) to moze nie zamknie watku :)
ps. tez gram amatorsko z roznym skutkiem: BIO JPT
a forum o GPW najlepsze na jest na www.parkiet.com
Serio? Kiedyś widziałem wyliczenie, że żeby opłacało się wejść na giełdę, trzeba mieć kapitał w wysokości ok. 400 000 złotych. Wyliczenie to uwzględniało czas, który trzeba poświęcić, żeby analizować na bieżąco sprawozdania finansowe, a nie bawić się w "naiwną spekulację". Kasę trzymam w funduszach inwestycyjnych o agresywnym portfelu i jest to naprawdę dobre rozwiązanie.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany samodzielnym inwestowaniem to polecam autorów typu Ritchie i Copoland. Ich publikacje uświadamiają ile czasu trzeba poświęcić, żeby naprawdę zarabiać na giełdzie :smile:
... a moze sa jakies spolki fotograficzne na GPW :) to moze nie zamknie watku :)
ps. tez gram amatorsko z roznym skutkiem: BIO JPT
a forum o GPW najlepsze na jest na www.parkiet.com
A widzisz, dobre pytanie, ale chyba takich nie ma,
a przynajmniej ja nic o tym nie wiem ;-)
Siedzialem jakis czas w Bio,
ciekawy walorek, choc ostatnio malo doceniany,
chyba przez te ilosc akcji ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Serio? Kiedyś widziałem wyliczenie, że żeby opłacało się wejść na giełdę, trzeba mieć kapitał w wysokości ok. 400 000 złotych. Wyliczenie to uwzględniało czas, który trzeba poświęcić, żeby analizować na bieżąco sprawozdania finansowe, a nie bawić się w "naiwną spekulację". Kasę trzymam w funduszach inwestycyjnych o agresywnym portfelu i jest to naprawdę dobre rozwiązanie.
[..]
Hm, im wiekszy kapital tym wiekszy zarobek i ryzyko,
fundusze to bardzo dobra sprawa, ale nie dadza tej adrenaliny co przyciecie w ciagu dnia +10% i wiecej.
No oczywiscie strata -10% dziennie tez bywa.. :-)
Pozdrawiam,
Parteq
ps: przeszukalem forum, ale nie znalazlem podobnego watku, jesli zle szukalem - prosze moderatorow o wyciecie tego watku i info z linkiem do starego na pw do mnie.
Z gory wielkie dzieki!
Bo nie to forum przeszukiwales :-|
"Canon-Board.info - forum użytkowników aparatów marki Canon"
"Hydepark - Rozmowy o wszystkim i o niczym - byle by byly choc troche zwiazane z fotografia"
Zamykam. Aha i edytuje ci stopke bo spamersko wyglada: http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=13
Jesli sie nie zgadzasz to Hazan przyjmuje zazalenia:
http://canon-board.info/announcement.php?f=23&a=3 (Punkt 3 Zasad Porzadkowych)