Zobacz pełną wersję : Canon 580 ex
Witam.
Jak kształtują sie realne ceny tytułowej lampy (NOWA)?Jak mnie pamięć nie myli na allegro niedawno widziałem w okolicach 1500-1550 zł a teraz minimum 1700zł.Czy to przejściowe wachanie cen?Spowodowane chwilowym niedoborem w magazynie Canona czy to już resztki i teraz tylko II wersja tej lampy będzie produkowana a cena skoczy o kolejne 200-300zł.
mor_feusz
24-05-2007, 12:15
Mnie 580EX II bedzie kosztowla ok 290 funciakow czyli wedlug klkultora walutowego www.wp.pl 1627 PLN - nie oplac mi sie kupowac 580EX. Bede kupowal tutaj (aczkolwiek napisalem do goscia na www.eby.co.uk poleconego przez miszaqq) http://stores.ebay.co.uk/Kea-Photo chwilowo out of stock.
kupiłem, za 1700.
Powiedzcie dlaczego na lampie która była kupiona ponad rok temu na ruchomej części z palnikiem ale po drugiej stronie niż napis 580ex nie ma symbolu przekreślonego kosza a na tej którą kupiłem teraz jest ow symbol.
Te produkowane teraz tym sie różnią od tych wcześniej produkowanych modeli?
Może kupiłeś podróbę? :mrgreen:
Z takimi pytaniami to co najwyżej do wróżki ;)
Tomasz1972
26-05-2007, 15:18
kupiłem, za 1700.
Powiedzcie dlaczego na lampie która była kupiona ponad rok temu na ruchomej części z palnikiem ale po drugiej stronie niż napis 580ex nie ma symbolu przekreślonego kosza a na tej którą kupiłem teraz jest ow symbol.
Te produkowane teraz tym sie różnią od tych wcześniej produkowanych modeli?
Przekreślony kosz oznacza , że lampę należy zutylizować , a nie wyrzucić do odpadów komunalnych . ( na nowszej mam kosz , na starszej nie )
[...]Czy to przejściowe wachanie cen?Spowodowane chwilowym niedoborem w magazynie Canona czy to już resztki i teraz tylko II wersja tej lampy będzie produkowana a cena skoczy o kolejne 200-300zł.
Przypadkiem zauważyłem, że 580EX na tej stronie (http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Flash-and-Lighting-Accessory-Reviews.aspx) figuruje jako: discontinued.
A jeśli chodzi o cenę to w Polsce na pewno tak będzie - bo w Polsce nie może być normalnie.
W US mkII kosztuje mniej niż u nas mkI. Ale o tym już gdzieś pisałem.
mor_feusz
27-05-2007, 09:35
Poniewaz CANON juz 580EX nie produkuje - tylko EXII (ktora w tym tygodniu zamawiam). Jesli jest gdzies w sprzedarzy to sa stany magazynowe. Falkt ze EXII mozna kupic taniej niz EX jest (jak dla mnie) pocieszajacy. Zreszta z 580EX phonak bedziesz zniej ZADOWOLONY :)
wlasnie zamowilem (EX II) za 1650 w ... naszym kraju
sprzedawca potwierdza, ze nie mozna dostac ver I a zachwala ver II, ze jest w tej samej cenie
mor_feusz
29-05-2007, 20:29
Tak cena jest ta sama (jesli za ta sama cene mozna dostac cos nowszego "zmodernizowanego" to czemu nie. Ja swoja zamawiam w piatek)
wlasnie zamowilem (EX II) za 1650 w ... naszym kraju
sprzedawca potwierdza, ze nie mozna dostac ver I a zachwala ver II, ze jest w tej samej cenie
Potwierdzam... kupiłem właśnie :-) na polskie złotówki 1600,97gr. Pozdrawiam!
fotomoto
01-06-2007, 21:55
A ja po półtora roku używania 580 EX i 430 EX zamówiłem właśnie Metza 58 AF1 ( 1199zł w medialider) ze względu na chorą cenę 580 właśnie i za jakiś czas z chęcią się podzielę subiektywnym porównaniem obu modeli.
adalbert
01-06-2007, 22:40
Cena w Japonii :) http://www.yodobashi.com/enjoy/more/i/66475972.html
56,700 jenów (100j = 2,38zł)
Gdzie za 1600 dostałeś???
kurcze ale te ceny spadly na łeb na szyję, ja swoja 580tke ponad rok temu kupilem za 2400 :|
kurcze ale te ceny spadly na łeb na szyję, ja swoja 580tke ponad rok temu kupilem za 2400 :|
Ja tez cos ponad rok temu za 1700 kupowalem :roll: .