Zobacz pełną wersję : [Battle] snow vs MacGyver vs popmart - Helios makro
Battle na fotkę makro z Heliosa. Przy użyciu mieszka albo pieścionków.
Termin nadsyłania zdjęć do 10 czerwca do 20:00. Wchodzicie w to Panowie? ;)
MacGyver
23-05-2007, 18:17
Zgodnie z ustaleniami z irca, jestem w tej potyczce ;-)
najpierw gnioty, teraz helios... następne będą otworki? ;-)
Jak się popmart rozmyśli to wtedy będziesz mógł ;) On ma pierwszeństwo.
Tomasz Urbanowicz
23-05-2007, 21:41
Szalejecie chłopacy ;-)
a to dlaczego inni uzytkownicy nie moga wystawiac swoich zdjec? dyskryminacja.
mattnick
23-05-2007, 23:49
dan7770 zrobimy sobie własny battle :)
MacGyver
24-05-2007, 09:29
a to dlaczego inni uzytkownicy nie moga wystawiac swoich zdjec? dyskryminacja.
Pierwotny pomysł battle cage polegał na tym że ktoś kogoś wyzywał i ten podejmował temat lub nie. Tak napisał hazan w regulaminie (http://www.canon-board.info/announcement.php?f=40&a=11). Battle otwarte to pomysł ostatnich miesięcy i nigdzie nie jest powiedziane że wszystkie mają być właśnie takie.
Pierwotny pomysł battle cage polegał na tym że ktoś kogoś wyzywał i ten podejmował temat lub nie. Tak napisał hazan w regulaminie (http://www.canon-board.info/announcement.php?f=40&a=11). Battle otwarte to pomysł ostatnich miesięcy i nigdzie nie jest powiedziane że wszystkie mają być właśnie takie.
spoko,bez cisnien.
Na prośbe MacGyver'a termin przesuwam o tydzień bo stwierdził że się nie wyrobi to tej niedzieli.
Posłałem już fotke, czekamy zatem na MacGyvera i popmarta
MacGyver
10-06-2007, 19:25
Po bliższym obejrzeniu moich "makr" stwierdzam że to gnioty, nie nadające się do pokazania. Jeśli mógłbyś, po raz kolejny, przedłużyć mi termin, do piątku, postaram się o coś lepszego. Przepraszam za zamieszanie :-(
To przedłużam do piątku do 20:00
Tomasz1972
14-06-2007, 13:29
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=23145
Generalnie wszystkie trzy fotki bardzo fajne. Tak jednym zdaniem:
1. niestandardowy pomysł na plus
2. szkoda, że dół lekko przycięty
3. więc zagłosowałem na żabsko
MrDeadhead
14-06-2007, 14:23
Ja sie przyznaje do glosowania na 1. W 2 faktycznie ta noga zaraz przy krawedzi troche przeszkadza, 3 jest niezle wypatrzone, ale 1 mnie powalila pomyslem. No i dobrze ze pokazuje ze macro to nie tylko kwiatki i robaczki :)
michalab
14-06-2007, 14:25
1. Nie podoba mi się, nie widzę tu żadnej koncepcji kompozycji. IMO zmarnowany pomysł.
2. Porażka w kadrowaniu
3. Tu jest lepiej pod tym względem, do tego przyjemna tonacja i tu mój głos.
1. zagłosowałem, bo jest pomysł :)
2. przez cięcie na dole odpadło
3. jakoś po prostu mi nie podchodzi
1. Nie podoba mi się, nie widzę tu żadnej koncepcji kompozycji. IMO zmarnowany pomysł.
Jak to nie ma koncepcji. Widzę samochód wjeżdżający na wydmę. Wygląd naturalistyczny. Brakuje ludzika i klamek:grin:
1dynka. Fajne kolorki i fajny pomysł.
Zagłosowałem na 3. bo jako jedyny wciąga, ale czy to makro.:confused:
Może mieszek nie zadziałał.:rolleyes:
michalab
14-06-2007, 22:34
Jak to nie ma koncepcji. Widzę samochód wjeżdżający na wydmę. Wygląd naturalistyczny. Brakuje ludzika i klamek:grin:
To na czym polega kompozycja tego zdjęcia? na centralnym wypełnieniu całego kadru samochodzikiem? Przecież on nawet nie ma gdzie jechać, gdyby się z tej wydmy wygrzebał.
MacGyver
21-06-2007, 14:58
No i koniec ;-)
Snow, gratuluję zwycięstwa :-)
Moja fotka to nr 1. Do jej zrobienia użyłem autka za 4,50 zł ze stoiska z zabawkami w hipermarkecie oraz paczki bułki tartej z tegoż samego sklepu ;-) Niebo w tle jak najbardziej naturalne, oświetlenie też, tyle że lekko wzmocnione blendą :-)
Dziękuje za głosy i kolegom za battle ;)
Tomasz Urbanowicz
21-06-2007, 19:18
Czyli wisisz kolegom piwko jak umawialiście sie? :p