Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Numerowanie plików w 30D

nocarz
20-05-2007, 21:49
Mam następujące pytanie dlaczego każdy folder zawierający pliki zostaje nazwany 292 Canon. Taka informacja zostaje nadana folderowi po zrzuceniu z karty pamięci w czytniku komputera. Numerowanie plików mam ustawione na continous. Być może coś, gdzieś jest nie tak ustawione, ponieważ przydarza mi się to przy każdym zrzucie z karty do komputera. Z góry dziękuje za pomoc Nocarz.

Peri Noid
21-05-2007, 11:51
Jeśli włożyłeś do aparatu kartę, na której były wcześniej robione zdjęcia innym aparatem i nie była ona totalnie czysta (został katalog lub zdjęcie w katalogu), to aparat się dopasował do wynikającego z tego ustawienia. I po włożeniu twojej karty pracuje dalej według tego właśnie ustawienia. Można to zresetować - poszukaj na forum, już się pojawiało wiele razy.

c42
21-05-2007, 11:57
no wlasnie mi aparat zbzikowalem bo wlozylem karte uzywana w nikonie (sformatowalem przezornie dwa razy) no i stalo sie postarzal mi aparat o 8000klapniec i suma sumarum musialem zresetowac licznik od zera bo nie moglem patrzec ze nowy aparat ma juz tyle na liczniku :-)

EchoX
22-05-2007, 11:07
uzywalem rownoczesnie 300D i nowy 30D no i staralem sie pamietac o formatowaniu karty przed wlozeniem do 30D, aby moc ocenic ile zdjec robie/zrobilem od poczatku. Niestety raz mi sie zapomnialo i nagle wyskoczyl mi katalog 300_cos_tam, ale numeracja plikow sie zgadza, jest liczona od poczatku :)