Zobacz pełną wersję : EOS 10D czy 350D
Przymierzam się do zakupu dSLR i mam dylemat: :?
czy kupić używanego/powystawowego 10D i dokupić Sigmę 18-50/Canonowego "Kitowca"
czy też kupić nowego 350D z "kitowcem".
Jestem "pstrykaczem" chcącym dalej uczyć się "fotoamaotrszczyzny" :wink:
Obecnie użytkuję EOSa 300 z Sigmą 28-135. Korpus chcę sprzedać, obiektyw zostaje.
350D z kitem.
Watek obok masz porownanie 20D do 350D a 10D jest gorszy (funkcjonalnoscia) od 20D .
A ja bym jednak wziął nawet 300D czarnego, taniej, a soft wgrał nowy - cracka i z głowy. Jasne ktoś powie że matryca itp., że nowy procek, ale to pierdy moim zdaniem :)
Tomasz Golinski
08-03-2005, 22:06
więc ja powiem: servo, szumy.
Jasne ktoś powie że matryca itp., że nowy procek, ale to pierdy moim zdaniem :)
Aparat cyfrowy (mowiac o body) robi zdjecia matryca i procesorem.
A te wlasnie rzeczy sa zupelnie nowe i sporo lepsze w 350D niz w 10D/300D . To nowe pokolenie :roll: .
dominpok
09-03-2005, 15:15
350-tka jest lepsza i szybsza
mniejsza polecam na początek
Aparat cyfrowy (mowiac o body) robi zdjecia matryca i procesorem.
A te wlasnie rzeczy sa zupelnie nowe i sporo lepsze w 350D niz w 10D/300D . To nowe pokolenie .[/quote]
Czasami młode pokolenia ma błędy w genach.. Ja wyraziłem swoją opinię, prosze nie forsować swoich. Pozdrawiam
Ja rowniez tylko wyrazilem i uzasadnilem swoja opinie. Forsowanie by wygladalo np tak: "MUSISZ kupic 350D bo TYLKO ON ma takie a takie cechy" :roll: :P , tyle ze akurat ja w ten sposob nigdy nie pisze.