Zobacz pełną wersję : Co powiecie na szybki konkurs?
Nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś robiliśmy takie szybkie konkursy, 2 tygodnie - dziwny temat i potem wszyscy oceniali zdjęcia.
Proponuję taką zabawę:
- ja podrzucam temat (będzie perfidny)
- robicie zdjęcia
- wybieramy szybko 5 osób które wybierze najlepsze (te osoby nie mogą brać udział w konkursie)
Pytanie czy macie ochotę na szybki ambitny konkurs?
Zawsze. Niechaj duch rywalizacji napędza to forum. Wchodzę, jeżeli temat nie będzie brzmiał "autoportret kobiety" ;)
dobry pomysl, mysle ze bedzie ciekawie!
mattnick
10-05-2007, 00:01
jestem za...może sonda ??
energia_ki
10-05-2007, 00:06
Wchodzę, jeżeli temat nie będzie brzmiał "autoportret kobiety" ;)
dlaczego? ;)
fajny :mrgreen:
canis_lupus
10-05-2007, 00:22
Jestem za. Odkąd mam cyfrę to mogę się mieścić w terminach krótszych niż 2 miesiące :D
djtermoz
10-05-2007, 00:53
Podoba mi sie. Osoby w jury powinny same sie naradzic poprzez prywatne wiadomosci, zaglosowac na 3 najlepsze fotki, a pozniej dopiero opublikowac fotki konkursowe - pokazac fotki ktore zajely miejsca 1., 2. i 3. oraz cala reszte pozostalych fotek. W ten sposob unikna sugestii innych forumowiczow.
MacGyver
10-05-2007, 00:57
Fajny pomysł.
Ja bym chciał oceniać, nigdy w życiu nie byłem w żadnym jury :-)
januszP.
10-05-2007, 06:39
Jestem za!
Przeciez sztuka fotografii jest sensem tego forum!
piszczal
10-05-2007, 06:48
za
mogę też oceniać
stdanielo
10-05-2007, 06:50
Dawaj, i wymyśl coś wybitnie perfidnego :)
hazan - ty to mosz łeb.jestem za. Poddam pomysł: "kopulujące szczury w głębokim szambie- macro...":)
hazan - ty to mosz łeb.jestem za. Poddam pomysł: "kopulujące szczury w głębokim szambie- macro...":)
a skąd ja teraz wezmę obiektyw macro? :)
Pomysł fajny. Pozostaje kwestia wyboru osób oceniających.
januszP.
10-05-2007, 07:45
Aby uniknąć wielostronicowej dyskusji proponuję:
- w danym konkursie na temat zaproponowany przez Hazana uczestniczy
5 osób, które pierwsze zgłoszą chęć uczestnictwa ( czyli kolejność zgłoszeń)
- skład jury: 2 osoby stałe -Hazan + 1 z moderatorów (chyba, że będą chcieli uczestniczyć w konkursie to między sobą uatalają zamianę) + 3 pierwszych uczestników forum wg kolejności zgłoszenia chęci uczestnictwa w jury do oceny danego konkursu.
piszczal
10-05-2007, 07:54
no to chyba byłem jednym z tej piątki wg kolejności zgłoszeń.
Trochę zdjęć oceniłem może się nadam ;-)
januszP.
10-05-2007, 08:08
no to chyba byłem jednym z tej piątki wg kolejności zgłoszeń.
Trochę zdjęć oceniłem może się nadam ;-)
Miałem na myśli , że 3-ka członków jury spośród uczestników forum wg kolejnosci zgłoszeń do każdego konkursu z osobna.Każdy ma szanse byc w jury!
(To nie skład komitetu organizacyjnego Euro 2012 nie ma stałych stołków :D )
Tylko 2-ch stałych członków Hazan + moderator do każdego konkursu stała (wg. ustaleń w gronie Hazan, moderatorzy).
piszczal
10-05-2007, 08:17
mówimy o pierwszym i na razie jednym konkursie :-P
- w danym konkursie na temat zaproponowany przez Hazana uczestniczy
a moze lepiej dopuscic wszystkich chetnych, ale jury wstepnie wybierze np. 5 najlepszych i te doglebnie oceni i oglosi zwyciezce.
DoMiNiQuE
10-05-2007, 09:19
No to co z tym konkursem?
Jest okazja aby wyjac sprzet z gabloty ;-)
canis_lupus
10-05-2007, 10:17
uczestniczy
Poroniony pomysł... A co z ludzi którzy zaglądają raz na tydzień? Ja bym dopuścił wszystkich.
januszP.
10-05-2007, 11:04
Poroniony pomysł... A co z ludzi którzy zaglądają raz na tydzień? Ja bym dopuścił wszystkich.
Myslę, że albo nieuważnie przeczytaliście propozycje Hazana i moje odpowiedzi, albo może ja jestem w nieświadomości !? Hazan zaproponował "szybkie konkursy". A wy chcecie rozbudować tę formułę do "Wielkich konkursów na arcydzuieła sztuki foto...." z półrocznym terminem rozstrzygania!?
Hazan mam prośbe jeżeli chcesz swój pomysł zrealizować to nie licz na rzeczowe podpowiedzi i "demokratyczna dyskusję". Ustal reguły , zapodaj i kto bedzie tym zainteresowany to zaakceptuje je a kto nie nie musi!
pozdrawiam
Janusz
no dobra, dosyć gadania....temat poprosze:)
Nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś robiliśmy takie szybkie konkursy, 2 tygodnie - dziwny temat i potem wszyscy oceniali zdjęcia.no tak kiedys kiedys chyba bylo cos takiego. Raz tematem był chyba kisiel :).
[edit]
o jest tu http://www.canon-board.info/showthread.php?t=779
Też za. najlepiej jak Hazan ustali reguły bo inaczej to ze 3 tygodnie zejdzie na biciu piany
Jestem za!
Nieee.. sensem tego forum jest napawanie się sprzętem marki Canon a nie sztuką fotografii :mrgreen: napisane jest przecież u góry
Pozdr
Artur
a mozę raz na jakiś czas wrzucać temat i od wrzucenia tematu kilka godzin na wrzucenie prac kto zdąży to wział udzial i tyle
albo dziś temat a fotki przyjmowane będą za 3 dni przez cała dobę.
a kto bedzie decydowal ktore zdjecie jest najlepsze?
a podejrzewasz, że juz wiadomo kto wygra?:)
mattnick
10-05-2007, 23:04
a jaką metodą wybierzemy jury ?? :)
a jaką metodą wybierzemy jury ?? :)
A jaka metoda wybierzemy metode wybierania jury? :p
Fan nr 1
11-05-2007, 14:55
Szybki konkurs to to nie będzie.
Jak się wybierze członków jury to trzeba by jescze wysłać listę do IPN z prośba o ich szybką lustrację. Przecież to musza być ludzie absolutnie czyści i bez układów. :wink:
Jak się wybierze członków jury to trzeba by jescze wysłać listę do IPN z prośba o ich szybką lustrację. Przecież to musza być ludzie absolutnie czyści i bez układów. :wink:
to akurat - w razie potrzeby - mozna nawet w jedna noc zalatwic..... :(
theremin
11-05-2007, 20:25
W!
(...)
Wierutna bzdura.
Pozdrawiam, miłego wieczoru.
A według której ustawy będą lustrowani ? :)
Wierutna bzdura.
lol
to jeden z lepszych postów jaki ostatnio został napisany na forum
btw bardzo sluszna uwaga (:
no dobra...my tu gadu gadu a kobitki stygną...co z tym tematem, ze tak upierdliwie przypomnę:)
Jutro (jak dobrze pójdzie) przedstawię temat - i wybiorę 2 osoby do jury.
Konkurs będzie szybki - max 1-2 tygodni czasu..
Ale jak przedstawię tematykę (i mały dodatek) to mnie pewnie rozniesiecie...:)
a jak Cię rozniesiemy to konkurs skończy się szybciej niż się zaczął :)
wtedy to będzie naprawde szybki:)
Ja na bank nie mam teczki :mrgreen:
stdanielo
13-05-2007, 22:09
Jutro (jak dobrze pójdzie) przedstawię temat - i wybiorę 2 osoby do jury.
Konkurs będzie szybki - max 1-2 tygodni czasu..
No to już wiadomo, że tematem będzie reklama Nikona ;)
Już moment - zaraz, za chwilę będzie, szykujcie sprzęt....jeszcze dziś...
Oł szit... będę musiał pożyczyć od kogoś komórkę :mrgreen:
PS. zostawiamy EXIFy? :lol:
aale moja komórka nie ma aparatu :(
aale moja komórka nie ma aparatu :(
Trzeba inwestować w każdy sprzęt fotograficzny ;)
Trzeba inwestować w kazdy sprze fotograficzny ;) moze sie rozejrzę za jakims megapixelakiem :). Ciekawe co jest teraz na topie?
Czy Canon robi komorki? ;)
moze sie rozejrzę za jakims megapixelakiem :). Ciekawe co jest teraz na topie?
Nokie z zeissem? ;-)
nooo .. jednak czasem przydają się telefony z aparatem :)
mój k800 wyjdzie niedługo w plener :)
ciekawe jak ustawie go na statywie .. taśmą ?
hehe ja tez licze ze k750i poradzi sobie
w sumie konkurs super pomysl
jedno ze duzo od wygranej zdjecia zalezy od komorki jaka sie ma
picia czy ja mamy komy z af , wb, makro i lampa i 2MP lub wiecej
a jak ktos ma nokie z roz VGA no to troszke lipa
Nie wiecie gdzie kupić 'tele' do kamerki internetowej? :lol:
Nie wiecie gdzie kupić 'tele' do kamerki internetowej? :lol:do kamerki to nie wiem ale gdyby ktos potrzebowal szklo tele do komorki to nie ma sprawy http://mobile.brando.com.hk/MobilePhoneTelescope.php
Dziwny miał być temat a nie sposób wykonania zdjęcia. IMO bez sensu.
do kamerki to nie wiem ale gdyby ktos potrzebowal szklo tele do komorki to nie ma sprawy http://mobile.brando.com.hk/MobilePhoneTelescope.php
Mówiłem, że komórki z foto nie mam ;)
Dlatego mam zamiar zrobić kamerką internetową z balkonu (transfer prosto do laptopa :mrgreen: ) i przydało by się tele. Bo ino szeroki kąt mam :grin:
Jakoś to będzie.
djtermoz
16-05-2007, 22:20
No to odpadam bo moja komora nie ma "aparatu". Nie po to kupowalem 5D zeby fotki komora robic :wink:
Chyba, ze rzeczywiscie zdjecia z kamerki internetowej beda akceptowane.
Nie będą bo tak pisze w ostatnim punkcie regulaminu konkursu. Żadnych negocjacji czy coś tam.
No to odpadam bo moja komora nie ma "aparatu". Nie po to kupowalem 5D zeby fotki komora robic :wink:
Przecież można pożyczyć na chwilę od kogoś.
No i co do jakości aparatu w telefonie to raczej nie będzie to istotne - pomysł na zdjęcie będzie się najbardziej liczył.
eeee tam .. liczyłem, że mój k800 powili jakością wszystkie inne fotki i konkurs będzie mój .. hehehhe :)
DoMiNiQuE
17-05-2007, 08:15
Temat zdjęcia to "twoje miasto" i uwaga zdjęcie musi być wykonane telefonem komórkowym !
No to pojechales Hazan :D To jest cios w godnosc prawdziwego onanisty! 15 elek w plecaku a Ty komorka kazesz fococ ;)
Ja w to wchodze z moim SE ...pstryk, pstryk, pstryk ;)
mysle, ze i ja sie zalapie... szybki konkurs szybka decyzja...
dzisiaj zrobie zdjecie moja v3 albo pozycze k800 :) sie zobaczy...
nie po to kupowałem sobie lustro zeby pykac zdjecia komóra i jeszcze z takowa opcja nie posiadam bo do robienia zdjec dla mnie jest aparat a do filmów kamera :D
Tomasz1972
17-05-2007, 10:46
Przecież nie ma przymusu brania udziału w konkursie :)
MacGyver
17-05-2007, 10:49
nie po to kupowałem sobie lustro zeby pykac zdjecia komóra i jeszcze z takowa opcja nie posiadam bo do robienia zdjec dla mnie jest aparat a do filmów kamera :D
Tak trochę OT, ale co tam:
Aparat w komórce docenia się w miejscach gdzie nie wolno robić zdjęć i przestrzeganie zakazu jest egzekwowane. Czasami korzystam z tego w swojej pracy.
ile zdjec mozna nadeslac na konkurs?
:)
Pozdr.
T.
Hellfire
17-05-2007, 14:09
Podoba mi się! Wchodzę w to :)
a tak sobie zartuje. mysle ze najlepsze szanse maja posiadacze k800i bo naprawde dobre fotki robi, (w sensie jakosciowo) tych noki 3 pixelowych nie biore pod uwage bo watpie zeby ktos miał tak drogi telefon :D
Powodzenia
Właśnie się zastanawiam czy wybrać już wkrótce SE K750i (1,22zł) czy SE K800i (jakoś 300zł). Ale chyba jednak to pierwsze. Też ponoć fotki (2Mpix) robi wypaśne.
Pierwszy konkurs, w którym wezmę udział :) i moje 1,3 Mpx :D
nie zebym był wredny, ale albo przeoczyłem, albo dalej nie ma tematu:)... jeszcze troche i zaczne robic ...cokolwiek:)
nie zebym był wredny, ale albo przeoczyłem, albo dalej nie ma tematu:)... jeszcze troche i zaczne robic ...cokolwiek:)http://canon-board.info/showthread.php?t=22283
no dzieki bardzo:) to ja mam telefon do dzwonienia a do focenia to se kupiłem aparat...fotograficzny:)... echhhh... powodzenia:)
Hellfire
18-05-2007, 09:38
A jak z exifem? Nie wszystkie komórki go mają, ale te co zapisują dane do exifa to ma on zostać, czy kasujemy tak jak na normalnego battla?
DoMiNiQuE
18-05-2007, 09:41
A co z rozmiarem zdjecia? Przyjmujemy wielkosc VGA zeby wszyscy mieli rowne szanse?
Tomasz1972
18-05-2007, 09:41
A jak z exifem? Nie wszystkie komórki go mają, ale te co zapisują dane do exifa to ma on zostać, czy kasujemy tak jak na normalnego battla?
Nic nie kasujemy .
A co z rozmiarem zdjecia? Przyjmujemy wielkosc VGA zeby wszyscy mieli rowne szanse?
Nie zmieniamy wielkości .
DoMiNiQuE
18-05-2007, 09:47
Nie zmieniamy wielkości .
Ale przeciez w komorce, ktora ma 1,3Mpx czy tez nawet 3,2Mpx mozna zmienic rozdzielczosc na mniejsza czyli na 640x480. Wtedy beda imo rowne szanse.
Janusz Body
18-05-2007, 09:53
Ma być oceniany kadr, pomysł na zdjęcie, kompozycja a nie jakość na którą wpływ mamy mały. To zależy od jury - mam nadzieję będzie w tym względzie rozsądne :)
Tomasz1972
18-05-2007, 09:53
Ale przeciez w komorce, ktora ma 1,3Mpx czy tez nawet 3,2Mpx mozna zmienic rozdzielczosc na mniejsza czyli na 640x480. Wtedy beda imo rowne szanse.
Wielkość fotek nie będzie oceniana .
DoMiNiQuE
18-05-2007, 10:03
Wielkość fotek nie będzie oceniana .
Ja to wiem, tym bardziej zastanawiam sie po co wrzucac fotki 1280x1024 albo wieksze? 640x480 w zupelnosci wystarczy aby ocenic kadr i pomysl.
Tomasz1972
18-05-2007, 10:08
Ja to wiem, tym bardziej zastanawiam sie po co wrzucac fotki 1280x1024 albo wieksze? 640x480 w zupelnosci wystarczy aby ocenic kadr i pomysl.
Ale to nie ma znaczenia . Jeżeli zostaną pomniejszone w programie graficznym , to zostaną zdyskwalifikowane . (żadnej edycji w programach graficznych)
Przestań nabijać posty :)
DoMiNiQuE
18-05-2007, 10:13
Ale to nie ma znaczenia . Jeżeli zostaną pomniejszone w programie graficznym , to zostaną zdyskwalifikowane . (żadnej edycji w programach graficznych)
Ale ja nie mowilem o programach graficznych. Czytaj uwaznie ;) W kazdym telefonie mozna usatwic rozdzielczosc 640x480 nawet jak ma 2Mpx. Imo jak beda w jednej rozdzielczosci to bedzie sie znacznie lepiej ogladalo. Tylko tyle. Chcialem dobrze ;) A Ty mnie tu o nabijanie licznika posadzasz :-(
;)
Ale jaja z tym moim aparatem :D ale zdjęcie zapodałem :)
iktorn92
19-05-2007, 19:09
Zdecydownie w to wchodze. Ja i mój stary siemens z aparatem 0,3 mpx. Ale będzie ubaw hahahahaa.
dobrze żarło i zdechlo?
żarło i żre coraz więcej :]
a można więcej niż jedną fotę!?
aha i z tymi bez exiffow to bym
polemizował bo jakos za dobrej jakości mi sie wydaja...:>
KuchateK
20-05-2007, 18:36
Exif z komory do foty z 5D mozna podrzucic :)
Exif z komory do foty z 5D mozna podrzucic :)
I nikt sie nie kapnie, ze zdjecie z komorki zrobiono np. w 5 MPx :mrgreen:
ja tez mam tel. do dzwonienia a aparat do focenia, ale co mi zalezy... migawka sie nie popsuje :D bo chyba nie ma ograniczenia do 100 tys. klapniec :twisted:
na
http://canon-board.info/showpost.php?p=319220&postcount=11
koleżanka [miemam że aga] uchwytciła UFO!
patrz prawy górny róg - czarna plamka :D xD
szybko z tym do sterfy 11 :mrgreen:
konkurs fajny bo nietypowy. wczoraj na spontanie pstryknąłem kilka fot i voila. :)
ja nie mam kabelka :( Może skasowac exif, strzelic fotke -6ev odpowiedno rozjaśnić i ewentualnie jakby było za mało szumów to doszumić, pomniejszyć i podrobić exif. Ewentualnie jeszcze coś popsuć i bedzie :-P . Tak czy siak myślę, że skoro nie mam możliwości to mogę być jurorem "PełnĄ GębĄ:grin: "
ja nie mam kabelka :(
mmsem na maila
(żadnej edycji w programach graficznych)
A czy zdjęcie można obrócić np. z kadru poziomego na pionowy?
Moja komóra niestety tego nie robi i wszystkie kadry portretowe wyświetlane są w orientacji poziomej.
A moja Nokia trzaska wszystkie po 300KB do 700Kb i wklejenie takich rozmiarów do wątku nie jest chyba mozliwe.Można to jakoś pomniejszyć żeby nie zaklasyfikowano tego do obróbki...:roll:
Tomasz1972
25-05-2007, 08:15
Można podlinkować ze swojego serwera.
DoMiNiQuE
25-05-2007, 15:01
Wrzucajcie po jednym zdjeciu. To nie fotoblog!
:evil:
Też tak myślę, czy co niektórzy nie przesadzili z ilością zdjęć :) szybki konkurs miał być, a nie pamiątkowy album :D
Hehe, wczoraj w tamtym wątku podobny post zamieściłem. Tylko ktoś wyrzucił - no przyznać się kto!? No Tomasz1972 przyznaj się! ;)
BTW, kolesie przeginają. Pewnie w związku z nagrodą. To może ja wrzuce moje 2GB? A nóż któreś wygra :lol:
DoMiNiQuE
25-05-2007, 15:32
BTW, kolesie przeginają. Pewnie w związku z nagrodą. To może ja wrzuce moje 2GB? A nóż któreś wygra :lol:
Rozwiazanie jest proste. Osoby wystawiaajce wiecej fotek niz jedna beda dyskwalifikowane a co za tym idzie mamy wieksze szanse :lol:
To samo chciałem napisać, ale obawiałem się bojkotu :lol:
Calliactis
25-05-2007, 17:11
A nie prościej napisać, że warunki konkursu nie zostały 'doprecyzowane' i teraz je dokładnie ustalić? - np. każdy kto wkleił więcej niż jedno zdjęcie, ma teraz jedno wybrać, a resztę usunąć... hmm? Co Wy na to? Mi to nie przeszkadza...
Przecież każdy może sobie edytować własne posty, więc - co za problem? Dać czas na 'oczyszczenie' do końca trwania konkursu i po sprawie :)
A może dać limit np. '3' i, że ma to być pewna opowiedziana historia pokazująca miasto i jego charakter? Sposobów przedstawienia tematu jest tyle ile użytkowników...
Zwykle jak jest konkurs, to jest okres na 'zadawanie oficjalnych pytań' w związku z tematem / terminem / warunkami formalnymi. Ja śledziłem w miarę wątek i nie znalazłem info o tym, że ma być jedno zdjęcie.
Hazan - jeśli można Cię prosić - sprecyzuj warunki - każdemu będzie wygodniej i lepiej jak będzie wiedział co można a czego nie - szczególnie jeśli chodzi o ilość - czy usuwać, czy zostawiać. Z góry dziękuję! :)
BTW: jak dla mnie przeskalowanie zdjęć do np. 640x480 jest bardzo rozsądną sprawą (takie się wygodnie przegląda na forum) - wiem, że było pisane, że mają być oryginały, ale może po prostu umieszczać link do oryginałów, a mniejsze dać w postach?...
DoMiNiQuE
25-05-2007, 17:38
Ja śledziłem w miarę wątek i nie znalazłem info o tym, że ma być jedno zdjęcie.
Takie rzeczy sa chyba oczywiste? Zazwyczaj do konkursow zglasza sie jedno zdjecie. Jaki sens ma zglaszanie wielu? Trzeba isc na jakosc a nie ilosc ;)
Calliactis
25-05-2007, 18:54
Takie rzeczy sa chyba oczywiste? Zazwyczaj do konkursow zglasza sie jedno zdjecie. Jaki sens ma zglaszanie wielu? Trzeba isc na jakosc a nie ilosc ;)
Bardzo często zgłasza się serie zdjęć. W przypadku tematu 'moje miasto' seria zdjęć może być jak najbardziej wskazana. Na konkursy typu 'moje miasto Kraków' - można było składać zarówno pojedyncze jak i serie.
Możemy się w traktować serie zdjęć jako 'jedność' i oceniać je ciut inaczej niż pojedyncze.
Tomasz1972
25-05-2007, 21:00
Moim zdaniem :
Fotki nieważne jakiej wielkości ( to nie battle )
Jury z HAZANEM na czele samo zdecyduje czy wygra fota czy zestaw .
Na samym początku sprawdziłem czy jest mowa o ilości, nie było, więc dałem serie. W każdym konkursie, nawet szkolnym z tego co pamiętam, zawsze jest podana ilość zdjęć jaką można czy trzeba dać,
Faktycznie miałem obawy czy nie daje za dużo, ale biorąc pod uwagę, że to foty z telefonu komórkowego i temat konkursu ... i tu powinienem wkleić wszystko co napisał Calliactis.
Oczywiście jak najbardziej mogę wykasować i zostawić jedno zdjęcie. nie widzę w tym żadnego problemu(tylko jeden malutki,które?:wink: ). Po prostu nie lubię jak muszę się tłumaczyć z niedopełnienia pkt. regulaminu którego nie ma. A może powinienem sie tu powołać na ostatnie stwierdzenie w regulaminie:"Warunki konkursu jak i zasady nie podlegają dyskusji i negocjacjom"?
(wczesniej powyższy napis był napisany największą możliwą czcionką)
Nie jestem ślepy (zakładam, że większość osób piszących na forum również nie jest, szczególnie na forum fotograficznym). Wystarczy kulturalnie dopisać jeden pkt regulaminu i o tym poinformować.
Tak więc czekam na decyzje Hazana :-) .
A moim zdaniem jak ktoś wrzuci 10fotek to przesada.Inaczej jak ktoś ma dylemat ta fotka czy ta.Jego zdaniem pierwsza jest lepsza a może jury uzna ,że druga.Wiec czemu nie zamiesćić 2 albo 3....:confused:
Ciekawe że na początku konkursu nie było za bardzo chętnych ale jak Hazan dopisał o co idzie to się posypało.
Calliactis
26-05-2007, 23:00
Wiadomo, że zawsze oddaje się własne prace wraz z końcem okresu zgłaszania. To, że są wcześniej, to i tak duży sukces :) Kiedy pokazujesz 'co masz' to ktoś, kto jeszcze nie wykonał swojej fotki ma szansę lepiej dobrać temat lub coś podpatrzeć z tego co już zrobiłeś. Normalne konkursy nie są jawne aż do końca rozstrzygnięcia.... Zatem nie rozumiem jaki jest problem?
Szukam jeszcze jednej chętnej osoby do jury (poza moderatorami), która jeszcze nie zrobiła zdjęcia (oczywiście).
hmm.. jestem az zdziwiony poziomem technicznym niektorych fot ... XXI wiek :)
djtermoz
01-06-2007, 13:24
Szukam jeszcze jednej chętnej osoby do jury (poza moderatorami), która jeszcze nie zrobiła zdjęcia (oczywiście).
Chetnie sie zglosze jesli mozna. Z mila checia pooceniam te fotki dajcie mi tylko znac ile w koncu tych fotek ma byc na jedna osobe.
hmm... biorac pod uwage temat i zamieszczone fotki, mozna by stwierdzic, ze wiekszosc ludzi nie utozsamia sie z miejscami, ktore zamieszkuje. Duzo zdjec moglo by miec tez temat "Samotność" :p
Termin uplynął. Kiedy rozstrzygnięcie ?
Chetnie sie zglosze jesli mozna. Z mila checia pooceniam te fotki dajcie mi tylko znac ile w koncu tych fotek ma byc na jedna osobe.
z tego co pisali na poczatku to nie bylo ograniczonej ilosci fotek do wystawienia ;)
djtermoz
01-06-2007, 16:08
z tego co pisali na poczatku to nie bylo ograniczonej ilosci fotek do wystawienia ;)Zwariowaliscie? To jak mamy to oceniac? Szczegolnie cos takiego:
http://www.canon-board.info/showpost.php?p=323034&postcount=65
Czyli wystarczy napstrykac 300 fotek, wyslac wszystkie i moze cos tam sie wybierze? To ma byc konkurs? Jurorzy maja nad tym siedziec tydzien i przebierac?
Jak dla mnie to robimy tak: z tego co zostalo pokazane niech autorzy wybiora max po 3 fotki a reszte skasuja. Wtedy mozemy przystapic do oceny.
Zwariowaliscie? To jak mamy to oceniac? Szczegolnie cos takiego:
http://www.canon-board.info/showpost.php?p=323034&postcount=65
Dziwie się, że autor nie wrzucił jeszcze z 2GB RAW'ów do przejrzenia :mrgreen:
Ludzie! Wiadomo, że nie było podane "tylko 1 fota" ale na zdrowy rozum logiczne jest że nie 20!
Z resztą - nie miałem być okazji w moim mieście (i zrobić foty) więc po co się w ogóle udzielam :grin: A nie będę wrzucał śniegu kiedy mamy już czerwiec :lol:
Tomasz1972
01-06-2007, 16:24
A po co bicie piany .
http://canon-board.info/showpost.php?p=317406&postcount=1
Wątek zamykam do czasu ogłoszenia przez jury wyników .