PDA

Zobacz pełną wersję : Canon S3IS czy Fuji s6500fd?

Żubr
05-05-2007, 12:13
Witam!

Wiem, że to forum użytkowników Canonów, więc opinie mogą być "nieco" subiektywne :wink: Mimo to mam do Was ważne pytanie. Poszukuję dobrego aparatu cyfrowego. Zrobiłem sobie "casting" i zostało mi dwóch kandydatów: Canon S3IS i Fuji s6500fd.
http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/

Mam czas do przyszłej soboty.
Zdjęcia, które chcę wykonywać, to przede wszystkim zdjęcia lotnicze, zdjęcia nieba i zdjęcia krajobrazów.

Co poradzicie?
Czekam na opinie i z góry dziękuje :)

Kubak82
05-05-2007, 14:55
Canon:
- lepszy AF
- IS
- obrotowy ekranik :mrgreen:
- wiekszy zakres (do 380mm)

Fuji
- ogniskowanie na pierscieniu
- szeroki kat (28mm)
- lepsza matryca

zastanow sie co bardziej Ci sie przyda i kupuj 8) .. ja osobiscie wybralbym s6500, głównie ze wzgledu na te 28mm ktore do krajobrazu sa niezbedne..

Vitez
05-05-2007, 19:34
ja osobiscie wybralbym s6500, głównie ze wzgledu na te 28mm ktore do krajobrazu sa niezbedne..

A ja S3IS bo zdjecia maja byc przede wszystkim lotnicze a krajobrazy na szarym koncu.

franker
05-05-2007, 19:43
ja mam tego fujiego i go raczej nie polecam...
miałem wcześniej minoltę z3 i raczej robiła fotki lepszej jakości, na której myślę Ci zależy
weź canona albo je wcześniej oba przetestuj i zobacz fotki na kompie

Żubr
07-05-2007, 13:02
A ja S3IS bo zdjecia maja byc przede wszystkim lotnicze a krajobrazy na szarym koncu.

Canon:
zastanow sie co bardziej Ci sie przyda i kupuj 8) .. ja osobiscie wybralbym s6500, głównie ze wzgledu na te 28mm ktore do krajobrazu sa niezbedne..

I krajobrazy i lotnictwo w tych samych proporcjach. Kusi mnie większy zoom Canona i pierścień Fuji :? Kurczę, nie wiem co robić. :|

dj_zibi
07-05-2007, 13:24
Miałem fuji przed Canonem 400D. Wg mnie jest bardzo dobry, szeroki kąt, dośc dobry ZOOM, wszystko w pierścieniu. Aparat wg mnie nei nadaje się do robienaia fot z automatu:) Trzeba pomyślec i robić z preselekcją lub ful manual.