PDA

Zobacz pełną wersję : pytanie o wymiary tamrac expedition 7

krzysp
05-05-2007, 10:35
Witam wszystkich,
Własnie przymierzam się do zakupu plecaka Tamrac Expedition 7. Ponieważ w czerwcu lecę do Norwegii istotne są jego wymiary, które pozwolą na zakwalifikowanie go jako bagażu podręcznego (max. 55x40x20 cm).
I tu pojawia się moje pytanie:
Jakie są rzeczywiste wymiary zewnętrzne wspomnianego plecaka ?

Proszę nie odsyłać mnie do stron producenta bo nic z nich nie wynika.
Przykładem jest posiadany przeze mnie plecak Lowepro Mini Trekker, który wg. producenta ma około 30 cm głębokości ?! Ja mierzę i widzę max 20 cm. No chyba, że po maksymalnym wypchaniu kieszeni to w najwyższym miejscu uzyskam około 30 cm. Ale to tylko moje domysły.

W sklepie plecaka nie obejrzę bo jak już nieraz wspominałem mieszkam (bez urazy) w wiosce o nazwie Gdynia. W każdym sklepie ze sprzętem foto żądają zaliczki w celu sprowadzenia towaru, oczywiście zakończonego zakupem.
Jak ja zazdroszczę ludziom z Krakowa czy W-y....

Z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam.

bruckner
05-05-2007, 14:37
www.cambags.com Tam dosyć dokładnie opisują torby i plecaki :)
pozdrawiam

BAKS
05-05-2007, 19:48
Wymiary zewnętrzne: 33x34x50 cm,
Wymiary wewnętrzne: 28x16x41 cm
tak jest na karcie doczepionej do plecaka

krzysp
05-05-2007, 19:57
www.cambags.com Tam dosyć dokładnie opisują torby i plecaki :)
pozdrawiam

Niestety na wspomnianej stronie o plecaku Expedition 7 można się dowiedzieć tyle co ze strony producenta.
Ja potrzebuję rzeczywistych wymiarów zewnętrznych w celu określenia czy mieści się w przediałach 55x40x20 cm.

Głupio byłoby wydać ponad 600 zł na plecak i nie móc go wykorzystać.

Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Wymiary zewnętrzne: 33x34x50 cm,
Wymiary wewnętrzne: 28x16x41 cm
tak jest na karcie doczepionej do plecaka

Jeśli wymiary 33x34x50 są prawdziwe to oznacza że patrząc na plecak od strony rączki powinieniem widzieć praktycznie kwadrat ...(33x34). Ciekawostka, bo jak patrzę na plecaki to są płaskie.

Mój plecak mini trekker też ma podane ponad 30 cm głębokości a w rzeczywistości jest to nieco ponad 20 cm.

BAKS
05-05-2007, 20:12
ale tamrac taki jest w środku masz 16cm ale klapa ma drugie tyle
i w sumie wychodzi prawie kwadrat, ale to są najlepiej wykonane plecaki

Vresviik
05-05-2007, 20:20
Mam 787 extreme mierzyć mi się nie chce ale do nie mialem nigdy problemu z wejsciem do samolotu a przeciętnie od 2do 4 lotów miesięcznie zaliczam

BAKS
05-05-2007, 20:27
może jak nic nie napakujesz do klapy i ściśniesz taśmą to utrzymasz wymiar 20cm - ale wątpię, (ja ma exped.. 4 on ma wewnątrz 13 a na zewnątrz 24 ale da się ścisnąć do 20 i jest OK.) Tamrac ma przecież z tyłu specjalne 4 cm gąbki aby Cię w plecki nie uwierał ( to jest ameryknska firma i dlatego jest kupę komfortu i takich super rozwiązań łącznie z najnowszą techniką wojskową - przecież oni się biją na całym świecie i mają naprawdę sprawdzoną technologię )

Cz@rek
06-05-2007, 23:34
wysokość 47cm, szerokość 31cm, głębokość 24,5 a licząc z szelkami 29cm, wymiary zewnętrzne oczywiście.

BAKS
07-05-2007, 00:07
sam sprawdz jakie są wymiary ( takie jak podałem wcześniej - wymądrzam się bo mam i plecak i katalog Tamraca - ) http://www.fotoexpert.pl/tamrac-expedition-7-5577-kamery-cyfrowe-produkt-2614.html#TAMRAC-EXPEDITION-7-5577

krzysp
07-05-2007, 15:22
wysokość 47cm, szerokość 31cm, głębokość 24,5 a licząc z szelkami 29cm, wymiary zewnętrzne oczywiście.

Wielkie dzięki. Czyli chyba zaryzykuję i kupię i potem podjadę na lotnisko żeby sprawdzić czy mi go przepuszczą jako bagaż podręczny.
Jeśli nie to i tak zostanie mi bardzo dobry i wygodny plecak.

Ostatnio przekonałem się , że pełen sprzętu minitrekker ze statywem 055Pro oraz głowicą 029 jest strasznie niewygodny i po 3 godzinach łażenia odeszła mi ochota na robienie zdjęć ;(

Pozdrawiam.

Krzychu
07-05-2007, 16:31
Wielkie dzięki. Czyli chyba zaryzykuję i kupię i potem podjadę na lotnisko żeby sprawdzić czy mi go przepuszczą jako bagaż podręczny.

Wyluzuj, nie pamietam zeby kiedykolwiek chciano mierzyc moj podreczny (jezeli juz to wazyc a i to rzadko kiedy), bardziej zainteresowalbym sie tym czy sie zmiesci do schowka nad glowami, bo z Nature Trekkerem i schowkiem w bardzo starym 767-300ER mialem pare dni temu klopot...