Zobacz pełną wersję : [Wikunia] Witam
Jestem tu nowa chciałam się przywitać z wszystkimi użytkownikami forum
CZEŚĆ :-D
Ja mam canona 400D i mnóstwo pytań 8-) lubię robić zdjęcia ale musze troche popracować nad jakością bo mi nie bardzo wychodzą :mad: mam nadzieję że mi w tym pomożecie... choć troszkę
Pozdrawiam serdecznie
Witamy Wikunia.. Wrzucaj foty i bedziemy wspolnie radzic.
Witaj Wikunia, dawaj foty i będziemy myśleć co i jak poprawić.
No to np takie zdjęcie... nieostre mi wszystkie wychodzą... chyba że jestem bardzo blisko to wtedy może jest coś ostrzejszego
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (www.fotosik.pl)
Albo tutaj te rozmazane buzie wrr
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (www.fotosik.pl)
a jakim obiektywem to robione?
CeErIOiKs
03-05-2007, 16:40
Jak na mnie to masz sharpness w body na 2... podbij +5 bedzie o niebo lepjej
Skipper obiektyw dołączany do zestawu 18-55mm ;)
CeErIOiKs tzn jak mam to zrobić
Witamy Wikunia.. Wrzucaj foty i bedziemy wspolnie radzic.
Witaj Wikunia, dawaj foty i będziemy myśleć co i jak poprawić.
Ale wy chlopcy jestescie pomocni. :mrgreen: :mrgreen:
fotokor1
03-05-2007, 17:26
witaj Wikunia też jestem początkująca pozdrawiam troszkę się już tu ośmieszyłam ale walczę i nie poddaję sie
pozdrawiam
Fotokor to możemy sobie podać rękę :mrgreen: ja pewnie też palne nie jedno głupstwo... ale mam nadzieje że naucze się co nieco, jak to mówią nie ma tego złego ;-)
monisiek
03-05-2007, 17:37
Jestem tu nowa chciałam się przywitać z wszystkimi użytkownikami forum
CZEŚĆ :-D
Ja mam canona 400D i mnóstwo pytań 8-) lubię robić zdjęcia ale musze troche popracować nad jakością bo mi nie bardzo wychodzą :mad: mam nadzieję że mi w tym pomożecie... choć troszkę
Pozdrawiam serdecznie
witaj :) zazdroszcze Ci odwagi :) ja jestem juz tu troche a nic nikomu jeszcze nie pokazalam. boje sie totalnego objechania przez bardziej doswiadczonych kolegow :sad: .
na razie staram sie podciagnac teorie i podstawy.
Mocno zmniejszone ale wygląda na centralny punkt AF ( na kiecce) a nie na twarzach.
Moim zdaniem pomoże zwiększenie głębi ostrości lub zmiana punktu AF
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Monisiek - ci co Cię objadą sami nic nie wiedzą a starają się udzielać (nabijać posty) zdobywanie wiedzy to ciężka praca a przekazywanie to jeszcze cięższa.
Skipper obiektyw dołączany do zestawu 18-55mm ;)
przy tym szkle domknij przeslone do f8, ustaw centralny punkt af i potem ew. przekadrowanie, ostrz na oczy, czasy mozliwie krotkie by nie bylo ryzyka poruszenia i powinno byc dobrze 8)
Dragunov
03-05-2007, 20:21
Nie lubię czytać instrukcji obsługi, ale czasami pomaga w ustawieniach i dopasowaniu aparatu pod siebie. Powodzenia ;)
bez przesady na kicie starczy 6.3 -7.1 i centralny i bedzie stykać
Monisiek najwyżej mnie objadą... ale jak widać dostałam pare wskazówek ;) zaraz będe próbować. Instrukcje też czytałam, ale nie ma to jak doświadczone oko fachowca