Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z szopem i kompem!!!

Maciej_Grabowski
30-04-2007, 00:47
mam laptopa hp , 1gb ramu i do tej pory bylo wszystko ok.... w pewym momencie przestaly mi dzialac skroty klawiaturowe w szopie , zaczal starsznie mulic nawet przy obrabianiu jpga!! czym to jets spowodowane? nie dzialaja skroty , nie moge wlaczyc lassa lub lupki za pomoca literek... przeinstalwoalem juz dwa razy i nadal to samo blagam o pomoc!!

mattnick
30-04-2007, 01:25
miałem to samo...to wina windowsa...reinstall...ja już go miałem dość więc przesiadłem się na ubuntu...

scooter
30-04-2007, 06:53
a co z szopem ??

Tomasz1972
30-04-2007, 08:23
mam laptopa hp , 1gb ramu i do tej pory bylo wszystko ok.... w pewym momencie przestaly mi dzialac skroty klawiaturowe w szopie , zaczal starsznie mulic nawet przy obrabianiu jpga!! czym to jets spowodowane? nie dzialaja skroty , nie moge wlaczyc lassa lub lupki za pomoca literek... przeinstalwoalem juz dwa razy i nadal to samo blagam o pomoc!!

http://www.wimal.com.pl/adobepl/adobe_pomoc.htm

popmart
30-04-2007, 08:41
miałem to samo...to wina windowsa...reinstall...ja już go miałem dość więc przesiadłem się na ubuntu...

i nie mam ani badziewnego windows ani szopa :lol:

niezły pomysłna rozwiazanie problemu z PS :lol:

stdanielo
30-04-2007, 09:31
i nie mam ani badziewnego windows ani szopa :lol:

niezły pomysłna rozwiazanie problemu z PS :lol:

...eee bez przesady, PS spokojnie można odpalić na linuchu

popmart
30-04-2007, 09:47
chcciałbym zobaczyc jak chodzi cs2 lub 3 na tej protezie ...

mattnick
30-04-2007, 10:57
chodzi i nie masz się o o co bać...poza tym proponuję zaglądnąć na www.appdb.winehq.com

bundy
30-04-2007, 11:14
chodzi i nie masz się o o co bać...poza tym proponuję zaglądnąć na www.appdb.winehq.com (http://www.appdb.winehq.com)

Jasne, że szop CS2 a nawet C23 chodzi na Linuxie pod Wine albo Crossover'em (pod tym drugim zdecydowanie lepiej, ale Crossover jest niestety płatny), ale sprzętowej kalibracji monitora nie zrobisz (nie słyszałem o linuxowym sofcie obsługującym jakikolowiek sprzętowy kalibrator) i w ogóle obsługa ICC jest mocno kulawa. Dlatego do pracy nad zdjęciami cały czas używam Windy, a do całej reszty Linuxa :)

bonk
30-04-2007, 11:20
chodzi i nie masz się o o co bać...[/url]

pewnie. maluchem tez mozna startowac w dakar.

stdanielo
30-04-2007, 14:29
chcciałbym zobaczyc jak chodzi cs2 lub 3 na tej protezie ...

nie wiem jak teraz ale kiedyś testowo zawiesiłem PS'a pod linuchem jedną operacją :) pusty obrazek o wymiarach 50x70 cm 300dpi wypełniłem gradientem i zdechł :) niestety nie pamiętam konfiguracji kompa, ale sprawdzałem na kompie u linuxowca