Zobacz pełną wersję : Przekaźnik radiowy do lampy
Bartosz Pawlik
28-04-2007, 14:09
Słyszałem że jest coś takiego jak zdalny przekaźnik radiowy do lampy błyskowej (nie wiem czy akurat Canon). NIE chodzi mi tutaj o teletransmiter na podczerwień, bo wtedy lampa i przekaźnik muszą się "widzieć". Czy można gdzieś w Polsce dostać taki radiowy gadżet? I czy pasują do lamp Canona?? Dziękuję i pozdrawiam!
W poslce można dostać chyba tylko "chińsczyki" i Pocket Wizardy.
Chińskie wyzwalacze możesz kupić na Allegro.pl (http://allegro.pl/item187764327_wyzwalacz_radiowy_lamp_blyskowych_4k _aa_warszawa.html).
Jednak, aby je połaczyć z z lampami Canon musisz je troche zmodyfikować i doupić kostke do lampy. No chyba, ze masz 580 EX II to porblem kostki masz z głowy.
Przemek Lipski
06-05-2007, 16:07
Zmodyfikowac w jakim sensie ?? Bo ja uzywam jedynie stopki pod lampę z gniazdem pc. Zauważyłem jednak, że czasem lampa jest wyzwalana przez odbiornik samoistnie :/ Wyzwalacz chiński oczywiście...
Zmodyfikować, czyli przelutowac kabel PC. Można też zrobić przejściówkę jack-->PC.
Przemek Lipski
07-05-2007, 23:33
W moim odbiorniku było gniazdko PC :) Wystaczyło tylko miec "kostkę" ze stopką mocująca do lampy wraz z kabelkiem PC i gwintem pod statyw (bywają takie na allegro).