PDA

Zobacz pełną wersję : Canon 28-90 4/5,6... luzy...

egpaulus
25-04-2007, 16:55
Witam!!!
Mam pytanie, od jakiegoś czasu (około 4 miesiące) dosyć intensywie używam w/w obiektyw. Zauważyłem, że pierścień manualnej regulacji ostrości ma luzy i przy włączonym trybie auto porusza się delikatnie w lewo i prawo np. podczas kręcenia filtrrem polaryzacyjnym. Pozatym wewnętrzna część obiektywu (właśnie ta z tym pierścieniem) porusza sie dość wyrażnie w górę i w dół.
Więc, czy jest to normalne i czy można temu w jakiś sposób zaradzić?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi...

Krzychu
25-04-2007, 16:58
Witam!!!
Mam pytanie, od jakiegoś czasu (około 4 miesiące) dosyć intensywie używam w/w obiektyw. Zauważyłem, że pierścień manualnej regulacji ostrości ma luzy i przy włączonym trybie auto porusza się delikatnie w lewo i prawo np. podczas kręcenia filtrrem polaryzacyjnym. Pozatym wewnętrzna część obiektywu (właśnie ta z tym pierścieniem) porusza sie dość wyrażnie w górę i w dół.
Więc, czy jest to normalne i czy można temu w jakiś sposób zaradzić?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi...

W tym obiektywie (gorszego i bardziej tandetnego chyba Canon nigdy nie miał) niestety tak, zaradzić - nie sądzę, chyba że kupując nowego bez luzów...

egpaulus
25-04-2007, 16:59
No to przynajmniej wiem, że nie mam się czym przejmować:) Dziekuje!!!

MacGyver
25-04-2007, 17:25
W tym obiektywie (gorszego i bardziej tandetnego chyba Canon nigdy nie miał) niestety tak, zaradzić - nie sądzę, chyba że kupując nowego bez luzów...
Gorszy był 38-76... co nie zmienia faktu że 28-90 słoik a nie obiektyw :-)