PDA

Zobacz pełną wersję : CANON iMAGE GATEWAY



tomgda
21-03-2004, 21:17
HEY! Jak sie zarejestrować w CANON iMAGE GATEWAY.Próbowałem przez program ZoomBrowser EX tak jak jest napisane na stronie Canona,ale mi coś nie wychodzi :cry:

Vitez
22-03-2004, 01:56
ale mi coś nie wychodzi :cry:

Co za tekst... "maaaaamoooo a oni nie chca mnie wpuuusciiiic" .
Wez sie w garsc i opisz normalnie - CO ci nie wychodzi? Jakis blad musi byc zglaszany albo opisz krok po kroku co robisz itp. Gdzies tam powinien byc jakis help, FAQ itp na tej stronce czy w ZoomBrowserze. Ja tam nie wiem bo sie tam nie rejestrowalem, ale twoj styl zgloszenia problemu jest - wybacz - dziecinny i zalosny "cos mi nie wychodzi a nie wiem co a buuuu" .

tomgda
22-03-2004, 10:10
Sorry ale zapomniałem dopisać nagłówka "dla wtajemniczonych" Problem polega na tym że przez program ZoomBrowser.... powinenem sie zarejestrować na firmowej stronie Canona i oglądać i wysyłać zdjęcia w ogólno światowej bazie zdjęć zrobionych przez różne aparaty Canona.Gdy naciskam w programie ZoomB.....zakładke INTERNET>>>CANON DIGITAL CAMERA HOMEPAGE powinenem sie zapewne połączyć ze stroną na której mozna dokonać rejestracji i po otrzymaniu Hasła mieć dostęp do bazy zdjęć.(rejestracji można dokonać tylko przez program ZoomBrowser EX załączony razem z kupnem nowego aparatu,w tym przypadku model A60) Cały problem w tym że po naciśniećiu zakładka INTERNET>>>CANON DIGITAL CAMERA HOMEPAGE strona nie chce sie wyświetlić.I od cały problem.Teraz jest jaśniej. :wink: P.S-może jest jakiś inny sposób zarejestrowanie się,alboi coś żle robie??POZDROWIENIA :wink:

Vitez
22-03-2004, 18:25
powinenem sie zarejestrować na firmowej stronie Canona i oglądać i wysyłać zdjęcia w ogólno światowej bazie zdjęć zrobionych przez różne aparaty Canona.
Naprawde tak latwo cie namowic do podazania za tlumem?
Dlaczego powinienes? Ktos cie zmusza? Z pistoletem przy glowie stoi i kaze sie zarejestrowac?
To sa TWOJE zdjecia i oddawanie ich za darmo Canonowi nie jest najrozsadniejszym pomyslem. Odradzalbym taka rejestracje.


Cały problem w tym że po naciśniećiu zakładka INTERNET>>>CANON DIGITAL CAMERA HOMEPAGE strona nie chce sie wyświetlić.

A czym sie laczysz z internetem? Moze jakies dziwne proxy po drodze ktorego ZoomBrowser nie potrafi pokonac?

tomgda
22-03-2004, 18:34
Nie muszem ale chcem :mrgreen: Jak bym nie chciał to bym nie pisał i nie wiem czemu ktoś miał by stać nademną z pistoletem,to nie dziki zachód :mrgreen: :roll: A jak sie nie łączył tak sie nie łączy :cry:

Vitez
22-03-2004, 18:39
A jak sie nie łączył tak sie nie łączy :cry:

Chyba nie doczytales mojego postu do konca... zadalem pytanie by pomoc rozwiazac ewentualny problem :roll: .

tomgda
22-03-2004, 18:44
Połączenie mam całkiem normalne przez sieć lan i nie łącze sie przez serwer proxy :roll:

tomgda
22-03-2004, 18:49
Korzystam z internetu przez sieć LAN i nie łącze sie przez serwer proxy.Nie mam też żadnych Firewallow itp. :roll:

Vitez
22-03-2004, 22:54
Korzystam z internetu przez sieć LAN i nie łącze sie przez serwer proxy.Nie mam też żadnych Firewallow itp. :roll:

Zaklad?
Co to za siec LAN? Przez cos musi wychodzic do internetu. Zapytaj admina przez co. I kazda siec lan ma jakis router/switch/gateway (zazwyczaj wszystko w jednym) i to tam sie problem moze pojawiac z przekierowywaniem danego "klika" z aplikacji do internetu.
Niestety bardziej ci tu nie pomoge, co najwyzej admin twojej sieci LAN (nie zapomnij o co najmniej czteropaku piwa inaczej zaden admin nie pomoze ;) ).

tomgda
22-03-2004, 23:04
A mam taki plan :twisted: Była by mozliwość zarejestrowania sie na strone z innego kompa(np w kafejce internetowej albo u kolegi)Dostał bym chasło i już bez problemu bym wchodził na tą strone.Czy zawsze będe musiał wchodzić najpierw przez ZoomBrowswera :?:

Vitez
23-03-2004, 04:24
Czy zawsze będe musiał wchodzić najpierw przez ZoomBrowswera :?:

Zapytaj tych co sie zarejestrowali... (sa tacy? watpie :roll: ). Ale to temat na oddzielny temat 8) .

crater
02-10-2006, 18:04
tez chcialem sie zarejsestrowac i zkorzystac.Ale jak sie okzaalo rejestracja jest mozliwa ale niemozliwe jest zaladowanie strony :(.Dodatkowo w najnowszym packu Zooma niewidze opcji polaczenia sie z Image Gatewayem.Wydaje mi sie ze poprsotu opcja ta zostala usunieta z serwius Canona.