Zobacz pełną wersję : Wrocław - slajdy
Gdzie we Wroclawiu wywolujecie slajdy? Bylem dzisiaj w Agfie na Jednosci, gdzie zawsze wywolywalem filmy i sie bardzo rozczarowalem. Od tego miesiaca przestali wywolywac slajdy :( bo mieli zamowien po 2 filmy tygodniowo. Wiec czy jest jeszcze jakis fotograf ktory wywoluje slajdy, oprocz zakladu "pod strzecha"? Pytam bo "pod strzecha" sa drodzy.
Chyba nastaly ciezkie czasy i czas pomyslec o dSLR.
MacGyver
05-04-2007, 23:25
To na Jedności już nie wołają? O kurcze...
Zostaje Ci Olech na Żeromskiego (http://www.frontierolech.pl/) lub Czarnecki (http://www.pfczarnecki.wroc.pl/). I tu i tu będzie drożej niż w Agfie.
A "Pod dachem" na Komandorskiej to ja w ogóle unikam, po tym jak zrobili mi odbitki z APX-a. Cena że ho-ho, a jakość jak z FotoJokera.
Viracocha
05-04-2007, 23:53
Dodam jeszcze "Foto Świt" ul. Ruska i ul. Odrzańska - "No 1".
Dawno nie byłem we Wrocku, ale z labem "Pod Dachem" mam zupełnie odmienne doświadczenia co MacGyver. No może nie zupełnie odmienne, bo, że drogo to się zgodzę, ale robili naprawdę dobrze.
MacGyver
06-04-2007, 00:05
Dodam jeszcze "Foto Świt" ul. Ruska i ul. Odrzańska - "No 1".
Foto-Switu nie znam a w No1 jest droga masówka... i w dodatku nie ma gdzie zaparkować :twisted:
Dawno nie byłem we Wrocku, ale z labem "Pod Dachem" mam zupełnie odmienne doświadczenia co MacGyver. No może nie zupełnie odmienne, bo, że drogo to się zgodzę, ale robili naprawdę dobrze.
Opinie o tym zakładzie są skrajne, co potwierdza z resztą nasza rozbieżność zdań :-) Chcąc być do końca rzetelnym dodam że odbitki z kolorowych negatywów robią rzeczywiście bardzo dobrze :-)
Viracocha
06-04-2007, 00:12
Foto-Switu nie znam a w No1 jest droga masówka... i w dodatku nie ma gdzie zaparkować :twisted:
Parę razy robiłem slajdy w No1 i byłem zadowolony, a do zaparkowania miejsca jest sporo, tyle, że można nieraz doliczyć do rachunku koszt mandatu za blokadę na kole :twisted:
MacGyver
06-04-2007, 00:20
Parę razy robiłem slajdy w No1 i byłem zadowolony, a do zaparkowania miejsca jest sporo, tyle, że można nieraz doliczyć do rachunku koszt mandatu za blokadę na kole :twisted:
...było ;-) Tam gdzie się parkowało nielegalnie, na chwilkę, poustawiali teraz stalowe słupki :-) Można oczywiście zostawić auto na środku Odrzańskiej, ale rachunek za odholowanie i policyjny parking to będzie mniej-więcej równowartość analogowej puszki ze szkłem, i to wcale nie najtańszej ;-)
A kończąc to OT to niestety teraz wszystkie laby nastawiają się na odbitki z cyfry, i usługi "analogowe" zaczynają traktować po macoszemu.
Wspomniana w pierwszym poście Agfa na Jedności ma dwie poważne zalety: pierwsza to cena, druga zaś to przewidywalność, jakkolwiek niektóre usługi mogły by być na nieco wyższym poziomie, to jednak zawsze dostajesz to samo, czego nie gwarantuje np lab "Pod dachem".
Viracocha
06-04-2007, 09:08
...było ;-) Tam gdzie się parkowało nielegalnie, na chwilkę, poustawiali teraz stalowe słupki :-) Można oczywiście zostawić auto na środku Odrzańskiej, ale rachunek za odholowanie i policyjny parking to będzie mniej-więcej równowartość analogowej puszki ze szkłem, i to wcale nie najtańszej ;-)
A kończąc to OT to niestety teraz wszystkie laby nastawiają się na odbitki z cyfry, i usługi "analogowe" zaczynają traktować po macoszemu.
Wspomniana w pierwszym poście Agfa na Jedności ma dwie poważne zalety: pierwsza to cena, druga zaś to przewidywalność, jakkolwiek niektóre usługi mogły by być na nieco wyższym poziomie, to jednak zawsze dostajesz to samo, czego nie gwarantuje np lab "Pod dachem".
Agfę na Jedności znam dobrze, bo byłem jednym z jej pierwszych stałych klientów, po tym jak przestałem być stałym klientem Fuji Olech głównie z uwagi na ceny. Chwalili się, że wszystko wywołują, a tu masz - zrezygnowali z robienia slajdów...
7 lat wolwłem slajdy na Komandorskiej i nigdy sie nie zawiodlem,tez probowalem gdzie indziej,ale to byla loteria raz dobrze robili a innym razem kaszana
slajdow nie wolalem pod dachem, ale odbitki z koloru robią zacne... i jakby nie patrzec, wyrobili sobie wielką renomę. czarnecki ostatnio pomalu przechodzi na masówke, jakość usług leci pomału w dół... a ich skany wołają o pomstę z nieba :)
E tam, jedziesz przez most za Odrę i wybierasz sobie miejsce. Sprawdzone. :)
Sprawdz w rossmanie. Ja juz wywolalem 8 slajdow i wszystko wyglada OK. Cena, 6.95, tylko czas oczekiwania trzy dni.
Oczywiscie wszystko zalezy od wymagan, moje spelniaja :)
MacGyver
29-04-2009, 22:14
Sprawdz w rossmanie.
Oddałem ostatnio Velvie do Fotopajaca bo wieść gminna niesie że wołają w tym samym laboratorium (chyba w Tychach). Z zaramkowaniem wychodzi 3 zł drożej ale odkąd miłościwie nam panujący ZDIUM urządził przy placu Bema przedwczesne wykopki do żadnego Rossmana mi nie po drodze.
Z jakości jestem zadowolony, na całej rolce minimalne ryski są może na dwóch klatkach a kolory piękne. Termin długi, ale skoro naświetlałem tą rolkę 7 czy 8 miesięcy to 2 dni w tą czy w tamtą nie robi mi różnicy (choć trzeba przyznać że odebrałem dzień przed zadeklarowanym terminem wykonania).