Zobacz pełną wersję : EF 70-200 f/2.8.
Czolem,
jestem tu nowy, wiec witam wszystkich. I od razu pytanie: mam zamiar kupic canonowy EF 70-200 f/2.8. Na allegro znalazlem między innymi taką ofertę:
http://www.allegro.pl/item182697517_canon_ef_70_200_f_2_8_l_usm.html
Cena jest bardzo niska, zastanawiam sie, czy to nie jakis przekręt? Z drugiej strony dzwonilem juz do goscia, sprzet przez niego wystawiony bardzo szybko znika, chyba maja duzy obrot, moze stad tak niska cena?
Na allegro znalazlem między innymi taką ofertę:
http://www.allegro.pl/item182697517_canon_ef_70_200_f_2_8_l_usm.html
Cena jest bardzo niska, zastanawiam sie, czy to nie jakis przekręt?
"Aukcja prywatna"
"Aukcja prywatna"
będaca w zasadzie ogłoszeniem, a polegająca na tym, ze cena moze być niższa dzieki ominięciu prowizji Allegro.
Strony dogadują się poza Allegro, transakcje lepiej dokonać jednak z odbiorem osobistym, dlatego też TIPy tworzą własną siatkę dystrybucji:
"odbiór osobisty
Warszawa; Katowice; Częstochowa; Radom; Olkusz; Zawiercie; Włoszczowa; Siewierz; Tarnowskie Góry"
slawi_3000
05-04-2007, 14:07
Kupowałem u nich 24-70. Wyjątkowo uczynni i w porządku ludzie. Wysyłka na telefon tego samego dnia, prawo do zwrotu lub wymiany itp.
Edit: Obiektyw OK.
Cena jest ok. Ja swojego 70-200 f2,8 tez kupiłem za 4100.. pozdro
"odbiór osobisty
(..)Włoszczowa; Siewierz; Tarnowskie Góry"od niedawna doskonały punk przerzutowy :D
od niedawna doskonały punk przerzutowy :D
Edgar wiedział co robi :mrgreen:
gratis w postaci historyjki o tym, jak powstał ów pukt przerzutowy :-)
http://fraglesi.wordpress.com/2006/10/16/gosiu-mistrzem/
Dzieki za opinie :). Zaczlaem sie w sumie zastanawiac nad modelem z IS u tego samego sprzedawcy, tym bardziej, ze jest na niego canonowa promocja cash back.
IS do niczego Ci się nie przyda;)
a FOTOMEDIA mogę polecić :!:
nie licytuj tylko zadzwoń, zamów na nazwisko, często jak przychodzisz z "ulicy" cena jest troszeczkę wyższa
Kolekcjoner
10-04-2007, 18:48
IS do niczego Ci się nie przyda;)
(...)
Dyskutowałbym z ta tezą :).
januszP.
10-04-2007, 18:53
Wszystkie namiary w tekście aukcji wskazują, że jest to aukcja fotomedia.
A z fotomedią mam całkiem przyjemne wspomnienia. Kupowałem u nich 70-300... i nie było zadnych problemów nawet z wymianą na obiektyw bez wady fabrycznej.
Dyskutowałbym z ta tezą :).
Ja rowniez. Ale subiektywnie.
W sumie zdecydowalem sie na IS. Robie duzo zdjec na koncertach, bez lampy i IS powinien sie jednak przydac. Co do aukcji - dzieki za pozytywne opinie, niestety cena obiektywu z IS u nich jest za wysoka - kiedy skontaktowalem sie ze sklepem, zeby spytac o cene, okazalo sie, ze wynosi 7300 zl.
W sumie zdecydowalem sie na IS.
Czyli gdzie i za ile kupiłes tego 70-200 IS?
Na razie nigdzie... Dziwna sprawa z tymi obiektywami. Kiedy dzwonie do sklepow, wystawiajacych sprzet na aukcji, lub oferujacych w sklepie, okazuje sie ze go nie ma. Przyklad - sklep Fotorimex - na ich www jest, gdy pisze maila - nie ma. Przyklad drugi - na allegro jest wystawiony przez eurocamera. i znow - dzwonie - nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie.
Na razie nigdzie... Dziwna sprawa z tymi obiektywami. Kiedy dzwonie do sklepow, wystawiajacych sprzet na aukcji, lub oferujacych w sklepie, okazuje sie ze go nie ma. Przyklad - sklep Fotorimex - na ich www jest, gdy pisze maila - nie ma. Przyklad drugi - na allegro jest wystawiony przez eurocamera. i znow - dzwonie - nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie.
Miałem dokładnie takie same przygody kiedy kupowałem 85. Allegro jest ostatnio traktowane jako punkt ogłoszeniowy :(
Kupilem w zeszlym tygodniu 70-200 f/2.8 w InterFoto - mieli od ręki...
Miałem dokładnie takie same przygody kiedy kupowałem 85. Allegro jest ostatnio traktowane jako punkt ogłoszeniowy :(
Tak, do tego dochodza aukcje prywatne, gdzie i tak nie mozesz licytowac bez zaproszenia oglaszajacego aukcje. Mam wrazenie, ze doszlo do sytuacji, w ktorej sprzedawcy sąduja, ile moga dostac za dany sprzet i ile osob sie nim zainteresuje.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Kupilem w zeszlym tygodniu 70-200 f/2.8 w InterFoto - mieli od ręki...
Dzieki! Wlasnie wyslalem do nich maila. Zobaczymy...
Tak, do tego dochodza aukcje prywatne, gdzie i tak nie mozesz licytowac bez zaproszenia oglaszajacego aukcje.
A u tommy_j pytałeś?
http://www.allegro.pl/item181137062_canon_70_200_2_8l_nighteagle_.html
Jak ostatnio kupowałem puszkę to na 10 "ogłoszeń" na allegro tylko on rzeczywiście posiadał wystawiony sprzęt. Co do rzetelności samego sprzedawcy to z czystym sumieniem mogę polecić. Więcej na ten temat w wątku:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=20642
Wlasnie zapytalem Tommy'ego. A Was tez chcialbym o cos zapytac - to pytanie laika ;) - co oznacza ten dopisek "Night Eagle" przy obiektywie, oferowanym przez niego?
On sobie poprostu każdy obiektyw nazywa po swojemu :) nie zauważyłeś, że każdy jego obiektyw czy inne cudo ma jakiś przydomek :D ??!!
Robson01
16-04-2007, 18:05
Wlasnie zapytalem Tommy'ego. A Was tez chcialbym o cos zapytac - to pytanie laika ;) - co oznacza ten dopisek "Night Eagle" przy obiektywie, oferowanym przez niego?
Tylko to, że możesz nim robić zdjęcia tylko nocą z wysokości co najmniej 74m:mrgreen:
Patrz no... A myslalem, ze tylko z grzbietu orła ;)
To znaczy, że możesz fotografować w nocy orły i jastrzębie :) A propos - często dostaję zapytania typu "co to znaczy -od Cichego- ?" :D
heh tylko spieszczie sie bo Tommy_j sprzeda go znajomemu z kancelarii za bezcen by ten mogl dalej uprawiac nierząd :)