Zobacz pełną wersję : Pytanie do Canonowców (akumulatory).
Tomasz83
21-02-2005, 02:54
Witam.
Chciałbym kupic akumulator do G2. Oryginał kosztuje od 380 do 500 zł-no comment. Czy ma ktoś doświadczenie z nieoryginalnymi akumulatorami? Na Allegro jak i w różnych sklepikach internetowych ceny kształtują się od 35 do 89 zł. Co myślicie na temat nieoryginalnych akumulatorów? Dzieki za odpowiedzi.
Nastepny co ma alergie na wyszukiwarke :?
http://canon-board.info/viewtopic.php?t=1438&start=0
Albo wyszukaj sobie przez "bateria" "baterie" "akumulator" "akumulatory" "BP-511"
Tomasz83
21-02-2005, 22:08
Dzieki. O drugiej w nocy słabo myślę.
Uważaj na "Made in China" podobno wybuchają :lol: :mrgreen: :twisted:
DoMiNiQuE
22-02-2005, 18:17
Uważaj na "Made in China" podobno wybuchają :lol: :mrgreen: :twisted:
ale tylko z aparatami marki SONY ;-)
Tomasz83
22-02-2005, 19:23
A jak to jest wie ktoś może z tzw. kompensacją błysku flesza? Jak to jest realizowane-na oko lampa błyska tak samo mocno a efekt na zdjęciu jest jednak bardzo wyraźny. I jeszcze jedno-dlaczego w G2 nie mogę tego parametru regulować na pełnym manualu-czy to jest normalne?
musialikj
23-02-2005, 07:27
KupiBem na allegro akumulator za 39 zB i narazie pracowal kilka razy do pelnego wyladowania i sprawowal sie dobrze.
A jak to jest wie ktoś może z tzw. kompensacją błysku flesza? Jak to jest realizowane-na oko lampa błyska tak samo mocno a efekt na zdjęciu jest jednak bardzo wyraźny.
Twoje oko zauwaza tylko sam fakt wystapienia blysku - jest zbyt niedoskonalym narzedziem by wyraznie okreslic jego sile. Miedzy skrajnymi ustawieniami moze zauwazysz roznice.
I jeszcze jedno-dlaczego w G2 nie mogę tego parametru regulować na pełnym manualu-czy to jest normalne?
Ten typ tak ma (seria G) - szczegoly w instrukcji :twisted: .