Zobacz pełną wersję : Canon 1n i lampa 430EX
salceson
31-03-2007, 20:19
Witam!!!
W związku iż przymierzam się z zakupu lampy błyskowej 430ex mam zapytanie czy mogą pojawić się jakieś problemy w użytkowaniu z korpusem 1n???
Pozdrawiam!!!
Viracocha
31-03-2007, 20:24
Witam!!!
W związku iż przymierzam się z zakupu lampy błyskowej 430ex mam zapytanie czy mogą pojawić się jakieś problemy w użytkowaniu z korpusem 1n???
Pozdrawiam!!!
Żadnych problemów nie będzie. Oczywiście automatyka flesza - ttl (nie będzie a-ttl, ani tym bardziej e-ttl).
salceson
31-03-2007, 20:49
czyli automatyka ttl będzie??? Mam jeszcze takie pytanko jaka jest różnica między ttl a a-ttl???
Viracocha
31-03-2007, 20:55
czyli automatyka ttl będzie??? Mam jeszcze takie pytanko jaka jest różnica między ttl a a-ttl???
TTL będzie.
Tutaj w skrócie o różnicach:
http://chall.ifj.edu.pl/~sapinski/pst/lampy.shtml
Witam!!!
Pozdrawiam!!!
Jesli nie planujesz posiadania cyfrowki, to lampy serii EZ beda tansze i mocniejsze. Nie mowiac o tym, ze bedziesz mial A-TTL. Reszta kasy na negatywy, nie?
Osobiscie nie uzywam A-TTL (czyli aparat na P). Jakos lubie panowac sam na swiatlem zastanym, jesli go choc troszke jest.
salceson
31-03-2007, 23:27
będę miał zamiar zakupić też cyfrowy korpus w przyszłości (ale z analoga dalej będę korzystać) więc w tej sytuacji raczej radziłbyś jednak już 430ex???
będę miał zamiar zakupić też cyfrowy korpus w przyszłości (ale z analoga dalej będę korzystać) więc w tej sytuacji raczej radziłbyś jednak już 430ex???
To oczywiste.
no co ty kup od razu ex 580 II - wiadomo na jaki korpus sie szarpniesz