PDA

Zobacz pełną wersję : Serwis w Łodzi

dygat
28-03-2007, 08:51
Witam.
Czy ktoś wie, gdzie mieści się serwis Canona w Łodzi? Z góry dziękuję za info.

gwozdzt
28-03-2007, 08:57
Witam.
Czy ktoś wie, gdzie mieści się serwis Canona w Łodzi? Z góry dziękuję za info.
Jedyny serwis Canona w Polsce mieści się w Warszawie koło Łodzi :-)
http://www.canon.pl/gdzie_serwisowac/fotovideo/

Arek Piekarz
28-03-2007, 20:50
Niekoniecznie, jeśli chodzi o niautoryzaowane serwisy naprawiające sprzęt Canona, to jest ich całkiem sporo, np. w Jeleniej Górze ;-), Poznaniu... Ale tego ostatniego nie polecam, bo po pierwsze - musiałem długo czekać na naprawę i sam przypominać o jej wykonaniu, a po drugie skasowali mnie jak za zboże ;-)

gwozdzt
29-03-2007, 08:03
Niekoniecznie, jeśli chodzi o niautoryzaowane serwisy naprawiające sprzęt Canona, to jest ich całkiem sporo, np. w Jeleniej Górze ;-), Poznaniu...
Pytanie było o serwis Canona, a nie gdzie naprawić?
Serwis Canona, a serwis sprzętu fotograficznego naprawiający wszystko (z róźnym skutkiem) to dwie odrębne sprawy :-)

Ale tego ostatniego nie polecam,
A jest jakiś nieautoryzowany naprawdę godny polecenia?

Vitez
29-03-2007, 10:56
Pytanie było o serwis Canona, a nie gdzie naprawić?
Serwis Canona, a serwis sprzętu fotograficznego naprawiający wszystko (z róźnym skutkiem) to dwie odrębne sprawy :-)

Pytanie jest what is manamana ... eee nie ta bajka.
Pytanie jest o definicje "serwis Canona" .
Dla ciebie to jest "autoryzowany serwis Canona" , dla innych moze byc "serwis naprawiajacy aparaty Canona, nie koniecznie autoryzowany i niekoniecznie na gwarancji".
Pytanie jest o definicje "stary czlowiek". Dla ciebie moze to byc 100letni, dla innych moze to byc juz 60letni.
Znany problem z zakresu komunikacji interpersonalnej - zeby dobrze sie porozumiec nalezy najpierw ustalic zakres wartosci i definicji w jakich sie poruszamy... albo za chwile zaczynamy na siebie krzyczec ze ten drugi nie ma racji, bo choc mowi o tym samym okresleniu/wyrazeniu ("serwis Canona") to dla niego dane okreslenie nie jest tym czym jest dla ciebie.

Ciagnac lekko offtop to ja wlasnie na tym polu walcze np z moja dziewczyna o doprecyzowywanie... bo jak mi pisze "bede niedlugo/bede troche pozniej" a jest za 2-3 godziny to wykracza poza moja definicje "niedlugo/troche pozniej" ktore oznaczaja ok pol godz 'pozniej' 8) .

gwozdzt
29-03-2007, 11:04
Ciagnac lekko offtop ...
OK, zatem może aby naprowadzić te rozważania ontop zapytajmy jaki aparat się zepsuł?
Bo kliszaka (a szczególnie manuala) można w Łodzi naprawić w serwisie ŁTF na Piotrkowskiej 102, natomiast jeśli chodzi o cyfrę to nie wiem.

dygat
30-03-2007, 11:15
Zepsuł sie G2, informuje mnie o błędzie E 24 i klapa. może to jakaś bzdurka ale nie wiem co to jest, bo nie mem spisu błędów. Więc pozostaje wysyłka aparatu do wawy ?

gwozdzt
30-03-2007, 11:18
Zepsuł sie G2, informuje mnie o błędzie E 24 i klapa. może to jakaś bzdurka ale nie wiem co to jest, bo nie mem spisu błędów. Więc pozostaje wysyłka aparatu do wawy ?
Zapytałbym najpierw telefonicznie/mailem o ten kod błędu.

konradl
30-03-2007, 11:24
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=canon+g2+e24&lr=

Sproro tego jest, moze cos podpasuje do Twojego problemu.

jdw
31-03-2007, 10:04
a zna ktoś jakiegoś speca w łodzi od hasselbladów? Padł mi mechanizm przewijania w kasecie. Jestem tu niedługo, znajomy mi mówił że gdzieś na piotrkowskiej jest serwis z jakimś starszym gościem który na bank to zrobi. Wie ktoś coś bliżej, czy do Wawy trzeba będzie jechać?

Saurus
31-03-2007, 13:44
Chyba chodzi o serwis przy Łódzkim Towarzystwie Fotograficznym - Piotrkowska przy Struga, za restauracją Esplanada w stronę Centralu, w bramie tam gdzie pub Łódź Kaliska - w głębi po prawej.

gwozdzt
31-03-2007, 23:50
Chyba chodzi o serwis przy Łódzkim Towarzystwie Fotograficznym - Piotrkowska przy Struga, za restauracją Esplanada w stronę Centralu, w bramie tam gdzie pub Łódź Kaliska - w głębi po prawej.
No przeca napisałem #6 serwis mechaniczny Piotrkowska 102
(jak RUDY 102 :-))

Glorf
27-04-2012, 00:08
Pozwole sobie odswiezyc watek. Czy ten serwis nadal istnieje, jesli tak to czy ktos ma z nim jakies doswiadczenia?

Mixas
01-05-2012, 21:37
Serwis z czystym sumieniem polecam. Trochę trudno tam trafić trzeba wejść w bramę potem schodami na górę. Nie wygląda to zachęcająco (wejście) ale panowie znają się na rzeczy. No i raczej nie licz, że naprawią cokolwiek "od ręki".

Mixas
03-05-2012, 09:24
Znalazłem namiar:

MECHANIKA PRECYZYJNA
Naprawa Sprzętu Fotograficznego
ul. Piotrkowska 85
90-420 Łódź
tel. 42 639 92 89

kamel24
03-05-2012, 19:41
Hej,
ja zostawiałem swojego analoga, trzeba było wymienić płytkę pod wyświetlaczem w EOS 5.
Naprawa szybka i w przystępnej cenie. Nie byłem tam jeszcze z cyfrą (nie musiałem:))
Napisz na forum jeśli skorzystasz.

kerami82
02-07-2012, 09:58
Gdzie w Łodzi najlepiej dać obiektyw do czyszczenia? Ktoś ma z tym jakieś doświadczenia?(miłe bądź niemiłe). Oczywiście zalezy mi aby było tanio i dobrze :)(niekoniecznie szybko)