Zobacz pełną wersję : Canon 430EX - Fotojoker.
Witajcie.
Przechodząc dziś koło salonu Fotojoker zwróciłem uwagę na lampę Canon 580EX, jednak nie wypatrzyłem dokładnie ceny. Przyjechałem więc do domu i postanowiłem sprawdzić ją na www i tutaj pojawiło się moje zdziwienie.
Cena 580EX jest przewidywalna, ale za to 430EX kosztuje o wiele taniej niż nawet na slynnym ALLEGRO. Wklejam linka, dla zainteresowanych
http://sklep.fotojoker.pl/kategoria.php?id=57
Pozdrawiam.
ostatnio przez kilka dni na stronie www widniala rownie ciekawa cena na 30d cos w okolicach 3899 szkoda ze juz podniesli o blisko 1000 :] na fotojoker warto miec oko :-)
...trzeba bedzie zaczac "zagladac" tam codziennie - moze zrobia promocje na 580EX i uda mi sie ja kupic przed swietami :)
SdoubleU
27-03-2007, 21:42
Oj na 580-kę to bym się chętnie też przyczaił ;-)
powiem tak -szczególnie należy zwracać uwage na FJ z sąsiedztwem MediaMarkt lub Saturnem.. w niektórych jest istna walka cenowa...
N D200 w FJ Zabrze kosztuje 4400 <wow> (ceny allegro : 4600 do 4900)
EX430 za 899 to rzeczywiscie niedrogo, ale problem polega na tym, ze tych lamp nie maja.
Zajrzalem dzis po drodze do domu do dwoch FJ i w obu byly tylko EX580 za "okazyjna" cene 1699 pln (i to reklamowane jako przecena z 1999 pln :lol: )
Powiedzieli mi, ze EX430 nie maja, bo system w centrali sie popsul i nie ma dostaw.
michal.s
29-03-2007, 22:23
W Rzeszowie stoi 430EX na wystawie i maja jeszcze kilka.
Spróbujcie zamówić przez www można późnej odebrać w sklepie albo dostarczają do domu.
dziś sprawdzałem w Zabrzu: 430 mają ostatnią sztuke; a co ciekawe D80 + 18-135 3950zł chyba przestane kupować na allegro ;)
michal.s
30-03-2007, 16:36
Fotojoker miał/ma taką promocje "Taniej niż na Allegro"
Swego czasu sprzedawali za 1 zł analogowe lustro Canona EOS 300 do lustrzanek cyfrowych Canona.
Kupiłem i nich 400D KIT za 2688, EOS 300 sprzedałem za 200 zł co mi dało cenę za 400D KIT 2488 zł. Taniej niż na Allegro a towar miałem w łapie przed zakupem :)
a do cyfrówek nikonów dawali kity F75 itp... o wartości półkowej 1100 :)
Witajcie,
odgrzewam stary wątek, gdyż sytuacja z lampami staje się coraz dziwniejsza.
Na aukcjach allegro pojawiają się modele 580EX lub EXII albo jako aukcje prywatne, albo w kosmicznych cenach - co o tym myślec??
Wczoraj korzystając z chwili wolnej wstapiłem do FotoJoker w Galerii Dominikańskiej (Wrocław) i jest dostępna 580EX od reki za cenę 1699.
Ale dylematy nadal pozostały - czekać aż pojawia sie kolejne partie na allegro, czy może poczekać jeszcze kilka chwil, az zjawi sie 580EXII dostępna od reki.
Nie mam zbyt wielkiej potrzeby zakupu, ale nie można sie zatrzymać w rozwoju ;)
Z góry dziekuję za informacje,.
SdoubleU
29-05-2007, 11:11
Canona jak zwykle prowadzi swoją politykę. Wprowadzając nowy towar (580 EXII) wycofuje stary. Nowość jest droga bo to nowość a zwykła 580 podrożała bo zaczyna jej brakować. Jedyna rada, jeżeli nie potrzebujesz w tej chwili, poczekać na ustabilizowanie się cen EXII.
Nowość jest droga bo to nowość
A to ciekawe... skad ta informacja ze droga? Bo informacje ze swiata (USA, UK, gdzies w watkach np tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=19874 pod koniec) przecza temu.
Mnie się udało znaleźć i kupić w Łodzi w FJ 430EX właśnie za 899 zł z 2 letnią gwarancją.
Mały offtop: Właśnie chciałem wejść na stronkę FJ i... chwilowo nie odpala. Przypadkiem spawdziłem sobie ich numer IP i okazuje się, że mają taki sam jak sklep FotoBasia. - No i FB również chwilowo nie odpaliła. :]
Może to i zbieg okoliczności, że oba serwisy są na tym samym serwerze i projekt strony jest tego samego autorstwa... ;-)
Jak FJ handlował jeszcze Tamronem to Tamron podawał, że mają siedzibę w Raciborzu a znowu Fotobasia dowozi towar z Tychów... Sherlockiem to ja nie jestem, ale może ktoś kto wie (a nie dedukuje) dopisze tutaj jak to jest, że FJ sam sobie robi konkurencję? A może FB wypycha bez kosztów lokalowych towar zalegający u FJ?
Mnie się udało znaleźć i kupić w Łodzi w FJ 430EX właśnie za 899 zł z 2 letnią gwarancją.
To się jeszcze załapiesz na promocję Canona - zwrot 60 zł:)
Muszę się pochwalić, że także stałem się dziś szczęśliwym posiadaczem 430EX zakupionym w Foto Jokerze w Zielonej Górze. Ale chodziłem za nią ponad pół roku. W mojej mieścinie (3 foto jokery) można bez problemu dostać 580-tkę za straszne jak dla mnie fotoamatora pieniądze, ale 430-tki to już dawno tu nikt nie widział. Jakież było moje zdziwienie jak przedwczoraj dojrzałem taką lampkę w jednym ze sklepów. Oczywiście mieli tylko jeden egzemplarz - na szczęście zdążyłem:). Mimo wszystko trochę dziwną jest dla mnie polityka Canona, nie chce mi się wierzyć żeby mieli tak małe moce przerobowe by nie wyprodukować ich wystarczającą ilość.
michal.s
30-05-2007, 18:07
Problem z dostępnością nie wynika z braków towaru w magazynach, tylko z powodu rozwiązania Canon Polska i transportem sprzętu zagranicy.
Poza tym na stronach fotojkera teraz piszą przy 430ex pełna dostępność, przez kilka tygodni w ogóle ich nie mieli.
Sam się niedługo do nich wybieram po tą właśnie lampkę, 899 zł to jedna z najtańszych cen jakie znalazłem :)
Rozmawiałem z babką która sprzedaje w Foto Jokerze gdy kupowałem swoją lampkę i powiedziała mi, że to nie sklep decyduje co mają przywieźć tylko centrala która niby widzi co w danym sklepie jest a czego nie ma. Trochę to dziwne i zalatuje mi komuną gdy "towarzysze" decydowali czego w danym momencie mi potrzeba. Na plus za to przemawia faktycznie cena - jedna z najniższych na rynku. Nawet na alledrogo nie kupi się zbytnio taniej.
iktorn92
30-05-2007, 20:37
To prawda że maja taniej niż na allegro. Ostatnio tez byłem w FJ i mieli Pendrive 2gb za 49zł. Byłem w szoku. moja znajoma pracuje w FJ i zawsze mi powtarza że amją taniej niż gdzie indziej.....
Gdyby tak jeszcze w sklepach był bogatszy asortyment to już byłaby pełnia szczęścia. A propos, zauważyłem dziwną prawidłowość - w sklepach FJ jest dużo więcej sprzętu Nikona niz Canona, przynajmniej w tych które znam.Dziwne
ja wlasnie kupilem u nich ale http://canon-board.info/showthread.php?t=22367&highlight=padla no ale to nie ich wina
Ano i Mercedesy się psują, nic nie poradzisz.
sam kupowałem tydzień temu 580EX w Fotojokerze w Krakowie. Problem był taki, że prawie nigdzie w Polsce jej nie mieli... Cena była trochę wyższa niż przed całym zamieszaniem z Canon Polska i wprowadzeniem EX II, ale i tak niższa niż w innych sklepach gdzie była choć jedna sztuka. Kupiłem szybko i bez problemów :)
Foto Epoka
31-05-2007, 10:35
Na FJ trzeba uważać, bo w niektórych sklepach zawyżają ceny.
Ja kupiłam 430ex, ale zanim do tego doszło zadzwoniłam prawie do wszystkich oddziałów w Polsce. I udało się, zamówiłam, a odebrałam już po 3 dniach w wybranym przeze mnie sklepie w moim mieście. Cena 899zł.
A chciałam się jeszcze zapytać, co z tym zwrotem kasy od Canona?? czy ktoś z tego korzystał?? i jak się za to zabrać?
A chciałam się jeszcze zapytać, co z tym zwrotem kasy od Canona?? czy ktoś z tego korzystał?? i jak się za to zabrać?
Milej lektury:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=20859
Jak nie masz czasu to po prostu przelec oczami, sa posty ze screenshotami i informacja dokladna co, gdzie, komu wyslac - tak jakos raczej pod koniec watku.
Eh to już się nie załapię bo akurat wyjeżdzam na miesiąc służbowo właśnie do 30.06. No nic, może przedłużą promocję, 60zł zwrotu za lampkę piechotą nie chodzi. Byłoby na dobre wino:)
Eh to już się nie załapię bo akurat wyjeżdzam na miesiąc służbowo właśnie do 30.06. No nic, może przedłużą promocję, 60zł zwrotu za lampkę piechotą nie chodzi. Byłoby na dobre wino:)
pewnie trzeba odjać ok 20 opłaty pobieranej przez bank.. przynajmniej u mnie tak jest..
20 zł??A za co??Coś za duża ta opłata.
20 zł??A za co??Coś za duża ta opłata.
Za przelew międzynarodowy..
To widzę, że niewiele stracę. No trudno. Najważniejsze, że udało się kupić lampkę.