Zobacz pełną wersję : Nowe "Kity" Canona na 20-to lecie systemu EOS!!
Kolekcjoner
23-02-2007, 17:46
Znalazłem ciekawy pdf z jubileuszowymi zestawami kit-owymi canona.
Ciekawe kiedy to ogłoszą i jakie będą ceny. Podejrzewam że szykuje się niezła jatka na rynku ;):).
Link do pdf-a (http://www.photographyblog.com/pdfs/canon_eos_kits_spring_2007.pdf)
PS. Nie przestraszcie się jakości :).
emisiaczek
23-02-2007, 18:05
Jatka? Przecie na poczatku musi to dojsc do polski jesli w ogole ma dojsc do krajow 3 swiata ... wszytsko to mozna kupic osobno i jak znam zycie na skapiec.pl taniej. Normalna akcja marketingowa jak sie ktos zlapie/zalapie to jego plus.
Apropo widzialem taki fajny onanistyczny pasek na szyje ale zamiast napisow canon byl taki wzorek ala dzieci kwiaty ... :) kupie.
Jesli te zestawy sie pojawia na rynku to mysle, ze nie bedzie nowego 40D jak i nastepcy 5D przed koncem tego roku.
Myślę że na PMA będzie info o tych paczkach :)
snowboarder
23-02-2007, 19:12
Jesli te zestawy sie pojawia na rynku to mysle, ze nie bedzie nowego 40D jak i nastepcy 5D przed koncem tego roku.
Dokladnie. Poza tym np w pierwszym zestawie 5D jest 100-400 zoom
czyli tez nici z upgrade'u tego szkla...
A nowy 16-35 L II juz jest uwzgledniony...
Kolekcjoner
23-02-2007, 19:16
Dokladnie. Poza tym np w pierwszym zestawie 5D jest 100-400 zoom
czyli tez nici z upgrade'u tego szkla...
A nowy 16-35 L II juz jest uwzgledniony...
W którymś zestawie jest. A co do tego 100-400L to też mi się to nie podoba.
Natomiast najbardziej interesującą rzeczą będą tutaj ceny.
I właśnie na nie czekam ;)
5D + 50 1.4 + Speedlite 220 EX :?:
No co ?? Może być zamiast wbudowanej lampy, do rozświetlenia cieni na twarzy.
jest jeden fotoreporter w PL, ciagle go pelno w TV ;-) chodzi z 1dmkIIN i 220ex :-)... i daje rade
Kolekcjoner
23-02-2007, 19:57
No niestety dla tych co mieli jeszcze choć cień nadziei że coś się szybko pokaże to chyba wszystko wyjaśnia :mrgreen:. Choć teoretycznie mogą wyprzedawać 30d i 5D w kitach żeby zrobić miejsce dla nowej premiery. W końcu rok się dopiero zaczął.
jest jeden fotoreporter w PL, ciagle go pelno w TV ;-) chodzi z 1dmkIIN i 220ex :-)... i daje rade
Ta 220 jest lekka jak piórko to fakt.
Choć teoretycznie mogą wyprzedawać 30d i 5D w kitach żeby zrobić miejsce dla nowej premiery
Taka opcja tez moze byc. Czyszczenie magazynow pod mowe modele?
W kazdym razie te "kity" i PMA moga nam wiele pomoc w podjeciu decyzji zakupu nowego sprzetu.
Ciekawie zaczyna sie ten rok :)
Kolekcjoner
25-02-2007, 01:02
Jest nowa informacja dotycząca tych kitów, że jest to oferta przeznaczona na rynek UK. Canon twierdzi, że w związku z rocznicą na każdy rynek będzie przygotowywana inna promocja w zależności od jego specyfiki :). Ciekawe co będzie u nas? :mrgreen:.
michal.s
25-02-2007, 01:41
Orientujecie się mniej więcej kiedy to będzie w Polsce ?
Niedawno był taki zestaw jubileuszowy na Allegro w postaci:
400D
FE-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM
BG-E3
Według opisu kupiony w Niemczech, niestety nie pamiętam konkretnej ceny ale coś około 3800 zł.
...na każdy rynek będzie przygotowywana inna promocja w zależności od jego specyfiki :). Ciekawe co będzie u nas? :mrgreen:.
zlikwiduja canon polska. w ramach promocji oczywiscie.
Pesymiści jesteście! Po promocji dla Polski lub całego CEE zorientujemy się jak poważnie Canon myśli o tej części świata.
Po promocji dla Polski lub całego CEE zorientujemy się jak poważnie Canon myśli o tej części świata.
Nie "jak" ale "czy" ;)
a wiecie moze na kiedy te promocje sa przewidziane?
Płynie z tego jeden mniej radosny wniosek - nie pokażą nic nowego...
Arek Piekarz
26-02-2007, 15:02
16-35/2.8 II + 70-200/2.8 IS - mniam! :D
Kolekcjoner
02-03-2007, 13:04
Niestety kolejna zła wiadomośc dla tych, którzy mysleli że będzie szybko 40D. Na japońskiej stronie Canona jest informacja, że program rabatowy na 400D i 30D został przedłużony do 30-go czerwca br. Myślę że to powinno rozwiać wszelkie watpliwości. Jest też mnóstwo rabatów na obiektywy.
michal.s
02-03-2007, 15:59
Czyli z rocznicowych zestawów też lipa ?
Kolekcjoner
02-03-2007, 16:12
Czyli z rocznicowych zestawów też lipa ?
To dotyczy rynku Japońskiego co będzie u nas zobaczymy.
michal.s
02-03-2007, 16:23
To dobrze :)
Ja na te zestawy bardzo liczę i mam nadzieje że będą niedługo u nas :D
Może największa niespodzianką będzie brak niespodzianki :D
michal.s
02-03-2007, 19:07
Nie strasz :P
Jest też mnóstwo rabatów na obiektywy.
Gdzie o tych rabatach? Ja właśnie rozważam 12-24 czy 10-22 czy 17-40, może jakieś rabaty pozwolą podjąć w końcu decyzję.
Tak na marginesie dzięki 70-200 f4 w 30d odkryłem iso 1600, rewelacja i teraz coraz bardziej myślę o obiektywach Canona a nie o zamiennikach
Kolekcjoner
02-03-2007, 23:51
Gdzie o tych rabatach? Ja właśnie rozważam 12-24 czy 10-22 czy 17-40, może jakieś rabaty pozwolą podjąć w końcu decyzję.
Tak na marginesie dzięki 70-200 f4 w 30d odkryłem iso 1600, rewelacja i teraz coraz bardziej myślę o obiektywach Canona a nie o zamiennikach
To jest tak jak się cytuje bez kontekstu :mrgreen:. Pisałem o japońskiej stronie Canona. U nas też na pewno będą jakieś promocje ale trzeba poczekać aż ogłoszą :).
czy wiadomo juz cos wiecej o tych zestawach? :) kiedy one? ceny? :)
Ciekawe kiedy to ogłoszą i jakie będą ceny. Podejrzewam że szykuje się niezła jatka na rynku ;):).
Link do pdf-a (http://www.photographyblog.com/pdfs/canon_eos_kits_spring_2007.pdf)
PS. Nie przestraszcie się jakości :).
Żadna wielka nowośc, jak kupowałem swojego 20d to też był w kicie z obiektywem i 430 ex. Ale ja wtedy jeszcze lampy nie potrzebowałem, więc zestaw był rozmontowany, sprzedawca puścił lampę osobno, a ja przynajmniej miałem okazyjnie tanio aparat z FV :P
W niemczech zestawy już są : www.hificompany.de w białym okienku symbol aparatu wpisujemy i klikamy "Los"
przegladam z komorki, I niestety strona mi sie nie otwiera, czy ktos moglby podac ceny?
Czego dokładnie, bo jest dużo do wyboru?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Canon
EOS 400D Body Digitalkameras 10 Megapixel SLR
sofort lieferbar € 649,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 400D 18-55 DC Kit Digitalkameras 10 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 730,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 400D Makro Kit Digitalkameras 10 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 939,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 400D 18-55/55-200 Kit Digitalkameras 10 Megapixel SLR
beim Lieferanten bestellt € 979,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 400D 17-85 IS USM Kit Digitalkameras 10 Megapixel SLR
beim Lieferanten bestellt € 1.259,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 400D IS Double Zoom Kit Digitalkameras 10 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 1.669,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 30D Body Digitalkameras 8 Megapixel SLR
sofort lieferbar € 1.119,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 30D 18-55 Kit Digitalkameras 8 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 1.162,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 30D Makro Kit Digitalkameras 8 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 1.311,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 30D 17-85 IS USM Kit Digitalkameras 8 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 1.399,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 30D Ultraweitwinkel Zoom Kit Digitalkameras 8 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 1.499,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 30D Standard Zoom+Flash Kit Digitalkameras 8 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 1.744,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 30D 17-55 IS USM Kit Digitalkameras 8 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 1.784,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 30D Makro+Ringblitz Kit Digitalkameras 8 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 1.784,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 30D IS Double Zoom Kit Digitalkameras 8 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt € 2.144,00
inklusive MwSt.
Mam nadzieję że się doczytałeś...
a cos z 5d I np 100-400, lub 70-200
Coś ten link jednak nie bardzo chce działać... :(
oj sory miało być www.hificomponents.de :D
http://hificomponents.de/suche.aspx?suche=5d
Canon
EOS 5D Body Digitalkameras 12 Megapixel SLR
sofort lieferbar
€ 2.479,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 5D 50mm USM + Speedlite 220EX Kit Digitalkameras 12 Megapixel SLR
wird auftragsbezogen bestellt
€ 2.919,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 5D 24-105 USM Kit +++nicht mehr verwenden+++ Digitalkameras 12 Megapixel SLR
€ 2.999,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 5D Profess. Standard Zoom Kit Digitalkameras 12 Megapixel SLR
€ 3.379,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 5D Makro Kit Digitalkameras 12 Megapixel SLR
€ 3.649,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 5D Makro + Ringblitz Kit Digitalkameras 12 Megapixel SLR
€ 4.149,00
inklusive MwSt.
Canon
EOS 5D IS Double Zoom Kit Digitalkameras 12 Megapixel SLR
€ 4.529,00
inklusive MwSt.
Czy ktoś mógłby przetłumaczyć co to znaczy?
Babelfish wypluwa coś takiego:
relating to orders one orders
Z góry dzięki.
oj sory miało być www.hificomponents.de :D
http://hificomponents.de/suche.aspx?suche=5d
Powinno być chyba raczej:
http://hificomponents.de/kategorie.aspx?og=59&wg=313
Link, który podałeś pokazuje 5D ale bez tych promocyjnych zestawów
Poza tym ceny nie są wcale takie rewelacyjne. Samo body można kupić taniej o ok. 2 tys. pln na allegro. Zestawy też na pierwszy rzut oka są droższe niż kupowane osobno.
Czy ktoś mógłby przetłumaczyć co to znaczy?
Babelfish wypluwa coś takiego:
relating to orders one orders
Z góry dzięki.
na zamowienie
(...)Poza tym ceny nie są wcale takie rewelacyjne. Samo body można kupić taniej o ok. 2 tys. pln na allegro. Zestawy też na pierwszy rzut oka są droższe niż kupowane osobno.
Z tym, że np. w Kicie z 24-105 na allegro to cena netto z gwarancją sprzedawcy, a tu jest z VAT-em z gwarancją (jak sądzę) producenta.
na zamowienie
Dzięki :-)
Ja tam piszę tylko że są, w sensie że wyszły, a cena to tak przy okazji, ale po przecenach(co jakiś czas spadają ceny) są atrakcyjniejsze niż na skapiec.pl więc...
Kolekcjoner
15-03-2007, 15:56
http://canon2007promotions.onlinerebates.com/
No link... a w nim tylko 'coming soon' .
Wiesz cos wiecej Kolekcjoner poza samym linkiem?
ang. tłumaczenie Google z faszysty:
“It is hardly to be believed, but celebrates Canon EOS its 20. Birthday! The EOS 650 was lifted 1987 from the baptism. That is for us cause enough, in order to offer the largest assortment at EOS set. Final customers could not select ever from such a large variety at possibilities and with sensational cash bake offers for EOS 400D, EOS 30D and EOS 5D as well as for selected objectives and accessories up to € 1,916, 00 to save. The cash bake offers from 1 April to 30 June 2007 (and/or 15 April to 31 July 2007 with EOS 400D kit) will be valid. Like always Canon will furnish a graduation side, on starting from 1 April detailed information to the current cash bake offers as well as the conditions of participation for the order.“
Kolekcjoner
15-03-2007, 21:24
Póki co od pewnego czasu tylko tyle, że będą rabaty i że będą dotyczyły trzech puszek (400D, 30D i 5D) i będą trwały mniej więcej do wakacji. Reszta będzie pewnie do końca tego miesiąca znana wszystkim :).
dla porzadku wklejam takze tutaj:
http://www.warehouseexpress.com/index.asp?PHOTO/digicameras/kits/CanonEOS400D.html
http://www.warehouseexpress.com/index.asp?PHOTO/digicameras/kits/CanonEOS30D.html
http://www.warehouseexpress.com/index.asp?PHOTO/digicameras/kits/CanonEOS5D.html
KIT'y na 20 lecie systemu EOS, ceny i sklep z UK, wiekszosc ofert jest jak narazie DUE APRIL
Znalazłem coś takiego:
http://www.cyberfoto.pl/gielda/81319-eos-5d-kit-za-2000eur.htm
może jest jakiś chętny...
Czy to nie jest tak, że jak wchodzą takie programy rabatowe to po ich zakończeniu się można spodziewać nowych modeli? Coś mi się tak kołacze w pamięci, że podobnie było z 20D.
w nocy zapomnialem jeszcze wkleic cen KIT'ow na obiektywy, ten sam sklep warehouseexpress.co.uk i kilka lensow w zestawach:
http://www.warehouseexpress.com/photo/lenses/Canonlens.html
trzeba zjechac ponizej nowosci 50 1.2L i 16-35L II i tam jest 8 zestawow szkielek bedacych w promocji, co ciekawe w przeciwienstwie do KIT'ow z aparatami te sa chyba dostepne od reki, bo mozna je dodac do koszyka oraz nie maja oznaczen DUE APRIL
Czy to nie jest tak, że jak wchodzą takie programy rabatowe to po ich zakończeniu się można spodziewać nowych modeli? Coś mi się tak kołacze w pamięci, że podobnie było z 20D.
30D bylo dlugi czas z rabatem (ok 570zl) ... rabat sie juz skonczyl... pokaz mi nastepce 30D? :p
5D w tym samym czasie albo troche przed tez mialo niezly rabat+ pare szkielek... tez nie widac nastepcy nadal.
Tak wiec jednym slowem - gdybanie :roll: .
coś źle scaliem wątki, soki za zmianę tytułu - już jest OK.