PDA

Zobacz pełną wersję : Canon kupił Cabasse.

Kolekcjoner
23-03-2007, 02:23
Nie wiem czy już było - jeśli tak to prosze o dołącznine/skasowanie.
Canon Europe kupił Cabasse. Francuskiego producenta głośników i kolumn głośnikowych. Sam od dość dawna mam takie kolumny i dlatego zwróciło to moją uwagę. Ciekawe jak to się wiąże z profilem firmy :mrgreen:.

Tutaj informacja (po francusku): http://audioblog.fr/archives/2006/09/26/canon-audio-cabasse/, http://www.presence-pc.com/actualite/canon-cabasse-19336/
Generalnie dominuje zdziwienie i ....rozpacz :mrgreen: :lol:.

Driver
23-03-2007, 10:26
:shock: :shock:

a niech mnie. canon kupil "kiełbasy"

a takie były fajne kolumny :cry:

mam nadzieje ze producent najsłynniejszgo głośnika na świecie nie straci niezależnośći

ale, ale. chyba dostaniemy po warnie, bo co to ma wspólnego z fotografią ?? :confused: :twisted:

wrzuć szybko zdjęcie swoich głośników :mrgreen: :mrgreen:

Cyborg
23-03-2007, 10:42
Ciekawe jak to się wiąże z profilem firmy :mrgreen:.

Jak to jak? Teraz, w nowych dSLRach będzie odtwarzacz MP3 z wypasionymi głośnikami :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

mam nadzieje ze producent najsłynniejszgo głośnika na świecie nie straci niezależnośći
O jaką konstrukcję Ci chodzi?

Jac
23-03-2007, 10:57
napewno kupili to przez pomylke, niechcacy - zapomnieli ze robia aparaty drukarki i ksero.... albo prezes chcial glosnik i mu sie zle kliknelo w sklepie on-line :mrgreen:

akustyk
23-03-2007, 11:25
moze wzorem Lexmarka zaczna robic gadajace drukarki? :)

MacGyver
23-03-2007, 11:28
moze wzorem Lexmarka zaczna robic gadajace drukarki? :)
... albo postanowią przebić kolorowe tapetki menu i zrobią gadającego DSLR-a :mrgreen:

Viracocha
23-03-2007, 11:32
... albo postanowią przebić kolorowe tapetki menu i zrobią gadającego DSLR-a :mrgreen:

może być jeszcze lepiej - będzie można oglądać filmy na LCD ;)

Nawrot
23-03-2007, 12:50
Eee... ja myśle że np. eLki będą miały podwójną funkcjonalność. Jedzie się w plener biorąc eLkę, a w samochodzie w prosty sposób zamiast szkieł w środku przekłada się głosniki i powstaje tuba samochodowa. Basik jak talala ;)

Driver
23-03-2007, 15:07
O jaką konstrukcję Ci chodzi?

Potrójny głośnik współosiowy zwany popularnie "kulką" występujący m.in. w Adriatis, Atlantis. Konstruowano go przez 10 lat. Pod wzglądem przestrzeni lepszy niż 1DMKIII w sporcie :mrgreen:

Kolekcjoner
23-03-2007, 18:09
Z zapowiedzi wynika, że Cabasse nie straci ani niezależności ani nazwy. Prawdopodobnie chodzi o przejęcie patentów, których Cabasse jako dość innowacyjna firma ma sporo. Druga rzecz to Canon chyba przymierza się do wejścia na rynek HDTV i kina domowego i stąd być może potrzebują technologii jaką dysponują Francuzi.

goobie
24-03-2007, 19:34
ja już chyba wiem dlaczego kupili....
będą teraz robić takie głośniki dla maniaków fotografii ;)

http://www.allegro.pl/item170698615_stylowy_glosnik_usb_nowoczesna_tech_ audio_lens.html

więc może jednak prezes się nie pomylił :mrgreen: :lol:
pozdrawiam!